אם הבחירות היו מתקיימות היום, המפלגה בראשות נפתלי בנט ואיילת שקד היתה זוכה ל־8 מנדטים - כך עולה מסקר "ישראל היום" ו"מאגר מוחות". מפלגת הבית היהודי, שאותה נטשו, מקבלת 4 מנדטים בלבד.
לפי סקר "ישראל היום", הליכוד מאבד גם הוא 3 מנדטים, ויורד מ־31 בשבוע שעבר ל־28 השבוע. ואילו ש"ס נמחקת ולא עוברת את אחוז החסימה. עוד עולה מתוצאות הסקר כי מפלגת העבודה מקבלת 7 מנדטים - בדיוק כמו בשבוע שעבר, כאשר ציפי לבני היתה חלק מרשימתה לכנסת. לבני, בהנחה שתחליט להתמודד לבדה כראש מפלגת התנועה, תקבל 4 מנדטים.
צילום: אורן בן חקון
במהלך ביקורו של ראש הממשלה בברזיל השבוע, הזהיר נתניהו כי מפלגת הימין החדש עשויה לפרק את המחנה הלאומי ולגרום לכך שאחת ממפלגות הקואליציה הנוכחית לא תעבור את אחוז החסימה. הסקר הנוכחי מאשש את החשש, מפני שעולה ממנו, כאמור, כי לראשונה ש"ס בראשות אריה דרעי מקבלת 3 מנדטים בלבד - ולכן נותרת מחוץ לכנסת.
אולם בנט ושקד לא לוקחים מנדטים רק ממפלגות הימין, דוגמת הבית היהודי, ש"ס והליכוד, אלא גם מהמחנה הנגדי. חוסן ישראל, בראשות בני גנץ, יורדת מ־15 מנדטים בשבוע שעבר ל־13 השבוע (התוצאות מניחות שגנץ ירוץ במשותף עם משה יעלון, וזאת לנוכח ההערכות שנשמעו השבוע על חיבור צפוי ביניהם בזמן הקרוב). אורלי לוי־אבקסיס יורדת במנדט מהשבוע שעבר, ומקבלת השבוע 5 מנדטים.
הגוש החוסם יתממש?
אבל אלו לא הממצאים המעניינים היחידים בסקר "ישראל היום". לפי הנתונים, יש עתיד בראשות יאיר לפיד עלתה השבוע בשני מנדטים, ל־13 סה"כ. יהדות התורה מקבלת 6 מנדטים, וכמוה גם כולנו בראשות משה כחלון. ישראל ביתנו ממשיכה להתנדנד על סף אחוז החסימה עם 4 מנדטים. מרצ זוכה ל־6 מנדטים, והרשימה הערבית המשותפת ־ ל־9 מנדטים, ירידה גדולה מאז השבוע שעבר, שבו זכתה ל־12 מנדטים. אולם ייתכן שהבלבול בקרב הבוחר הערבי, לנוכח הודעתם של כמה ח"כים מהרשימה כי לא יתמודדו לכנסת הבאה, גרם לתוצאה זו.
מהסקר עולה גם כי נפילתה של ש"ס מביאה גם נפילה למחנה הימין כולו, כשלראשונה לנתניהו אין למעשה קואליציה המורכבת מסיעות הימין והחרדים. ביחד הן מקבלות 56 מנדטים בלבד, נתון שעלול להעלות את תרחיש הגוש החוסם לממשלת נתניהו לפסים מעשיים אחרי הבחירות (בהנחה שהסקר משקף את התוצאות נאמנה).
השבוע הקודם עמד בעיקר בסימן פירוקים, בעוד ההערכה היא כי כמה איחודים אפשריים בשמאל ובימין עדיין לפנינו. הסקר בדק כמה מהאפשרויות הנוספות במערכת הפוליטית, והתוצאות המלאות והדרמטיות יתפרסמו מחר במוסף "ישראל השבוע".
"בדרך לאיחוד חרדי"
בעוד בימין וגם בשמאל נרשמים בעיקר פיצולים, במפלגות החרדיות יש מי שחושב להתאחד. מדובר ביוזמה שעולה כמעט מדי מערכת בחירות, אך הפעם גם הסכמתו של רב בכיר נוסכת תקווה שהמהלך יבשיל.
בימים האחרונים מתארגנת קבוצה של רבנים שמקיימים שיחות עם אסטרטגים ויועצים בכירים, וכן מבצעים סקרים ושיחות עם פוליטיקאים, במטרה לבחון אפשרות להקמת גוש מאוחד לכל המפלגות החרדיות תחת קורת גג אחת.
בעיתון "משפחה" דווח כי היוזמה זכתה לברכת הרב חיים קנייבסקי. עם זאת, בש"ס ובאגודת ישראל נרשמה ספקנות לגבי היתכנות המהלך.
בהכנת הידיעה השתתף יהודה שלזינגר
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!