החתן של סטרוק שחבר דווקא לליברמן: "יש מורכבות באירוע"

ליאור זברג הוא גם משודך של הבן גבירים, אורח חייו דומה לזה של סמוטריץ', אבל הפך דווקא לפעיל של יו"ר ישראל ביתנו: "יש לי קרובים שרוצים תחבורה ציבורית בשבת" • על הבחירות: "בנט? חזק רק בסקרים" • ראיון 

זברג עם ליברמן. "ההיסטוריה של עם ישראל מעסיקה אותו". צילום: אליסף פרשן

אוטוטו פורים, וזו יכולה להיות תחילתה של בדיחה קלאסית במופע סטנד־אפ גנרי: "מכירים את החתן של אורית סטרוק שהכיר את אשתו בזכות בן גביר ושתומך בליברמן?" ובכן, זו לא בדיחה. זה ליאור זברג, התומך החדש בליברמן שגם אחראי על גיוס תומכים למפלגת ישראל ביתנו ביו"ש ובציבור הדתי.

מאז ומתמיד חי זברג במורכבות. הוא נולד למשפחה שאינה דתית ברעננה, ובגיל 14 בלבד, אחרי שהיה פעיל במאבק נגד ההתנתקות, החליט לחזור בתשובה. הוא למד שנה בישיבה תיכונית ואז עבר לישיבה גבוהה באיתמר.

נפתלי בנט בוועידת "ישראל היום", צילום: גדעון מרקוביץ

זברג מעיד על עצמו שהיה נער גבעות, גם מבחינה חיצונית. את אמונה סטרוק הכיר כשהיתה בת 17. "הבית של איתמר ואיילה בן גביר היה מוקד, היינו מתארחים שם בשבתות. זה היה מקום מעניין להיות בו. באחת הפעמים אמרה לי איילה שיש לה רעיון להכיר לי מישהי. נפגשנו שלוש פעמים והחלטנו להתחתן".

ספר לי על הקשר עם אורית סטרוק.

"אנחנו מסתדרים מצוין, מדברים הרבה. התייעצתי איתה הרבה פעמים בחיים בכמה צמתים. היא חמות טובה, מכינה אוכל מעולה. הילדים שלי מאוד אוהבים את העוף של סבתא. הוא נמס כזה, מבושל הרבה זמן, מתקתק קצת, לא מדי".

"זה התחיל ב־7 באוקטובר. הייתי חודשים ארוכים במילואים ובמודעות גדולה יותר לעניין הביטחון. אתה אומר לעצמך 'משהו פה צריך להשתנות'"

מה היא חושבת על ההצטרפות שלך לליברמן?

"זה לא באמת העסיק אותה, יש מורכבות באירוע, אבל אין פיל בחדר. אנחנו לא כמו משפחות בש"ס שכולם אותו דבר. זה לא אישו מדי. יש פרופגנדה נגדה ברשתות בשנה האחרונה וכואב לי לראות את זה. יש מרחק גדול בין הדמות שלה ב'ארץ נהדרת' לבין מי שהיא בחיים, בעיקר סביב האנושיות שלה, היחס לבני אדם. מציירים אותה כאילו היא לוקחת כסף ותקציבים לעצמה. היא עושה במשרדים שלה, זה בנפשה. לפני המלחמה עזרתי לה ולצבי סוכות קצת בדברים פוליטיים".

צבי סוכות?

"חבר שלי שנים ארוכות. הכרנו בישיבה, גרים קרוב".

ומה דעתו על ההצטרפות שלך לליברמן?

"הוא בעד הציונות הדתית. אנחנו לא מדברים על זה יותר מדי, יש נושאים אחרים לדבר עליהם".

חרדים ליד לשכת הגיוס (ארכיון), צילום: אורן בן חקון
מילואימניקים באימון, צילום: אריק סולטן

שבויים בקונספציה

איך הגעת לליברמן?

"זה התחיל ב־7 באוקטובר. הייתי חודשים ארוכים במילואים ובמודעות גדולה יותר לעניין הביטחון. אתה אומר לעצמך 'וואלה, משהו פה צריך להשתנות'. מדברים הרבה על אנשים שהיו שבויים בקונספציה, גם אני הייתי בקונספציה ברמה הפוליטית ואתה מבין שנדרש שינוי. הגעתי כמה פעמים לכנסת, הכרתי אנשים של ישראל ביתנו ומצאתי מקום שעונה על רוב הדברים שאני חושב עליהם".

זברג התרשם שליברמן "יהודי חם, בניגוד לתדמית שלו כרוסי קר. דיברתי איתו וראיתי מה מעסיק אותו - ההיסטוריה של עם ישראל, העתיד שלנו. ראיתי שענייני יהדות לא זרים לו כמו שמנסים לצייר אותו. אני בעיקר מסכים איתו בענייני ביטחון".

על מה אתה לא מסכים איתו?

"אני חי שונה ממנו. אורח החיים שלי יותר דומה לזה של סמוטריץ', אבל ליברמן יכול לתפוס את ההגה ולשנות את התפיסה הביטחונית".

ומה עם עניין דת ומדינה? ליברמן ואתה שונים.

"בעשור הקרוב ענייני דת ומדינה לא יעסיקו אותנו יותר מדי. אני לא מסכים עם ליברמן בהכל, ועדיין יותר מסכים איתו מאשר עם דרעי. אני חי בסביבה שהיא גם וגם - גם דתית, אבל גם יש לי במשפחה אנשים שבסוף רוצים תחבורה ציבורית בשבת ורוצים את הסופר שלהם פתוח בשבת. יש לי גם קרובי משפחה שלא יכולים להתחתן בארץ. אז הנושא של הפרדת דת ומדינה גם יועיל למדינה וליהדות. אני בעד הפרדת דת ממדינה, זה מתבקש".

"הילדים שלי מאוד אוהבים את העוף של סבתא". סטרוק, צילום: אורן בן חקון
בצלאל סמוטריץ', צילום: אורן בן חקון

וגיוס חרדים?

"עשיתי כמעט 300 ימי מילואים. זה לא משהו הגיוני. אני לא אמור לעשות בגיל כזה פרק זמן כזה. יש  פער גדול בסד"כ בכל הרמות, גם בלחימה, גם בתומך לחימה ואפילו במעטפת הפוטנציאלית. צריך עוד כוח אדם".

"יש פרופגנדה נגד אורית סטרוק ברשתות בשנה האחרונה וכואב לי לראות את זה. יש מרחק גדול בין הדמות שלה ב'ארץ נהדרת' לבין מי שהיא"

אתה בעד גיוס לכולם?

כן, אני אסתייג ואגיד שלומדי תורה זה משהו שמאוד מאוד חשוב לי, אבל אני מכיר את הציבור החרדי - לא מדובר על 400 עילויים שאפשר להשאיר בישיבות. הרוב יכולים וצריכים להתגייס".

מה תעשה אצל איווט? מה תפקידך בכוח?

"להביא תומכים".

איך מגייסים דתיים ואנשים מיו"ש להצביע לליברמן?

"גיליתי הרבה מצביעי ליברמן בארון. במשך שנים ציירו את איווט בצבעים נוראיים. מישהו שאל אותי אם הוא יהודי. צריך להכיר אותו ולשנות את הדעה".

לדעתך איווט צריך ללכת עם בנט?

"אני חושב שלא. אני חושב שישראל ביתנו צריכה לרוץ לבד. בנט חזק רק בסקרים. בנט לא הוכיח את עצמו, הוא היה ראש ממשלה והוא לא שיקף את כל האג'נדה שהוא מדבר עליה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר