ח"כ ענת ברקו נגד מועמדות השופט סוקול לביהמ"ש העליון: "כשל ערכי"

ח"כ ברקו לשרת המשפטים: השופט ביטל העדפת יוצאי צבא בקבלה למעונות בעקבות עתירת סטודנטים ערבים • "הוציא פסק דין המכסה על רצון להצטייר כליברלי ונאור"

ח"כ ענת ברקו // צילום: אורן בן חקון ,
ח"כ ענת ברקו // צילום: אורן בן חקון

"כולי תקווה כי המידע שפרשתי בפניכם יסייע לכם בבחירתם של שופטים, הטובים שבטובים" - במילים אלה מסיימת ח"כ ד"ר ענת ברקו מכתב ששלחה לשרת המשפטים איילת שקד, ובו היא יוצאת נגד צירוף נשיא ביה"מש המחוזי בחיפה, השופט רון סוקול, כמועמד לשופט בבית המשפט העליון.

הח"כית מזכירה במכתב את "פסיקתו החריגה של השופט סוקול בעניין קריטריון השירות בצבא כנותן עדיפות לקבלה במעונות באוניברסיטת חיפה,  שמצביעה בעיניי על כשל ערכי".

השופט סוקול פסק בשנת 2006 כי אין להעדיף יוצאי צבא על פני ערבים בקבלה למעונות, בעקבות עתירה של סטודנטים ערבים מאוניברסיטת חיפה נגד המוסד, וזאת עקב הטבות שניתנו ליוצאי שירות צבאי במעונות. השופט כתב בהחלטתו: "התוצאה בפועל של הוספת הקריטריון של שירות צבאי כקריטריון לחלוקת מעונות הינה אפלייתם של ערביי ישראל... דינו של הקריטריון להתבטל. הנני נעתר לבקשת המבקשים ומורה לאוניברסיטה שלא לכלול בין אמות המידה לחלוקת מעונות לסטודנטים את השירות הצבאי  או הלאומי של הסטודנטים".

במכתב חריף לשרה שקד, שהגיע  לידי "ישראל היום", כותבת ברקו: "למרות שהשופט מאריך בכתיבה על הצורך בשוויון, הוא עצמו אינו מתייחס לסוגיית שוויון מהותי ולא טכני לחיילי  צה"ל, בזכותם יושבים אנו לבטח כאן בארצנו ויכולים לקיים בה משטר חיים רגיל, כשאנו פנויים לדון בסוגיות ערכיות דוגמת זו שעלתה בפסק הדין".

עוד כתבה ברקו: "את כפיות הטובה אני מוצאת לא רק בנימוקי השופט אלא בגישתו הכורכת שירות לאומי עם שירות צבאי, את ראייתו בהטבות הניתנות לחייל המשוחרר כאילו זכה במענקים כספיים גדולים ודעתו הבלתי מבוססת כי מה שנתן החוק זו רשימה סגורה של  הטבות שלא ניתן להוסיף עליהן".

ח"כ ברקו מכנה את פסד הדין "מתחסד" ו"חד-ממדי" ופוסקת כי "פסק דינו של השופט סוקול הוא מגמתי, צדקני  אך לא עושה צדק".

ח"כ ברקו מבקשת משרת המשפטים להתחשב בפסק הדין, ולא לקדם את מועמדותו של השופט סוקול לשפיטה  בעליון. "שופט מסוג זה, המוציא תחת ידו פסק דין המתחזה לדיון אמיתי אך כולו מכסה על רצון להצטייר כליברלי ונאור, האומר: חיילים - לא, ערבים  - כן, כאילו ערבה המנגינה על אוזנו של מאן דהוא, לא יוכל לקבל את אמון הציבור בפסיקותיו האחרות. לכן  מצאתי לנכון להביא הדבר בפנייך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר