פעם חשבנו שאנחנו מבינים הכל על פטריות. הן גדלות באדמה, ויש מהן שאפשר לאכול (ויש כאלה שממש לא כדאי). אבל מחקר חדש שפורסם בכתב העת Science מגלה משהו מדהים: פטריות אלמוגים (Heliofungia actiniformis) יכולות לנוע ממקום למקום - ממש כמו בעלי חיים.
"זו הפעם הראשונה שתיעדנו תנועה מסוג זה אצל אלמוגים," מדווחים החוקרים מאוניברסיטת ג'יימס קוק באוסטרליה. החוקרים גילו שפטריות האלמוגים מנצלות את תנועות הגלים והזרמים כדי "לגלוש" על פני קרקעית הים. הן מסוגלות לנוע עד 20 סנטימטרים ביום - מהירות שנשמעת אולי איטית לנו, אבל היא מרשימה מאוד עבור יצור שאמור להיות מקובע למקום.
אבל למה בכלל פטריית אלמוגים צריכה לזוז? מסתבר שיש לכך כמה סיבות חשובות. ראשית, התנועה מאפשרת להן להימלט מסכנות כמו טורפים או זיהום. שנית, הן יכולות לחפש מקומות עם יותר אור או מזון. "זה כמו שאנחנו עוברים דירה כשהשכונה כבר לא מתאימה לנו," מסבירים החוקרים.
המחקר גם חשף שפטריות האלמוגים משתמשות בשיטות תנועה שונות בהתאם למצב. כשהן רוצות לנוע מהר, הן "מנפחות" את גופן במים ומשתמשות בזרמים כדי "לגלוש". כשהן רוצות תנועה מדויקת יותר, הן משתמשות בזרועותיהן הזעירות כדי "לזחול" על הקרקעית.
ממצאי המחקר לא רק מרתקים, אלא גם חשובים להבנת ההשפעות של שינויי האקלים על שוניות האלמוגים. היכולת לנוע עשויה לעזור לאלמוגים להתמודד עם עליית טמפרטורת המים והחמצת האוקיינוסים.
"מה שמדהים הוא שאחרי כל כך הרבה שנים של מחקר ימי, אנחנו עדיין מגלים דברים חדשים על יצורים שחשבנו שאנחנו מכירים," מסכמים החוקרים. "זה מזכיר לנו כמה הרבה יש עוד ללמוד על עולם הטבע"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו