X

מעבר לבריאות: איך העישון פוגע בקריירה ובהכנסות שלכם

השפעות העישון על הבריאות ידועות לכולם – אבל הרבה מעשנים לא לוקחים בחשבון שעישון עלול להשפיע לרעה גם על האופק המקצועי-כלכלי שלהם. הנה כמה דברים שכדאי להיות מודעים אליהם

עובד מעשן במשרד. צילום: מערכת feedy באמצעות Midjourney

מחקר חדש מפינלנד חושף שעישון לא רק מזיק לבריאות, אלא גם עשוי לחבל משמעותית בקריירה שלכם ובפוטנציאל ההשתכרות לאורך שנים רבות. נעזרנו ב-Claude כדי לסכם את המסקנות.

המחקר, שפורסם השבוע בכתב העת Nicotine and Tobacco Research, עקב אחר כ-2,000 מבוגרים פינים במשך כמעט שני עשורים. הממצאים מדאיגים: על כל "שנת-חפיסה" – כלומר, עישון שווה-ערך לחפיסה אחת ביום במשך שנה – נמדדה בקרב המשתתפים ירידה ממוצעת של 1.8% בהכנסות ו-0.5% פחות שנות תעסוקה.

ההשפעה השלילית של העישון חזקה במיוחד בקרב צעירים בעלי השכלה נמוכה יותר, עובדים מבוגרים במקצועות הדורשים מאמץ פיזי ואנשים בתחילת דרכם המקצועית.

הסיבות לפגיעה בקריירה

  1. ירידה בפרודוקטיביות: הפסקות עישון תכופות מפחיתות את זמן העבודה האפקטיבי, קוצר נשימה ועייפות משפיעים על ביצועים בעבודה, ומעשנים נוטים לקחת ימי מחלה רבים יותר בשל בעיות בריאות.
  2. דעות קדומות בשוק העבודה: מעסיקים עשויים להעדיף עובדים לא מעשנים, משום שלמעשנים תדמית פחות מקצועית בעיני לקוחות ועמיתים. בנוסף, העישון יוצר השפעה שלילית על סיכויי קידום.
  3. השפעות ארוכות טווח: פגיעה בכושר גופני המשפיעה על יכולת העבודה, בעיות בריאות מצטברות המובילות להיעדרויות, וקושי בשמירה על תעסוקה יציבה בגיל מבוגר.

המשמעות הכלכלית

המחקר מגלה כי הפחתה של חמש "שנות-חפיסה" יכולה להוביל לעלייה של 9% בהכנסות. זהו סכום משמעותי, שיכול להשפיע על חסכונות לטווח ארוך, יכולת לרכוש דירה ואיכות חיים בגיל הפרישה.

הפסקת עישון מוחלטת יכולה למתן את ההשפעות השליליות אף יותר, במיוחד בכל הנוגע ליציבות תעסוקתית. המחקר מראה שאנשים שהפסיקו לעשן הציגו תוצאות תעסוקתיות טובות יותר מאלה שהמשיכו.

המלצות מעשיות

  1. שקלו את העלות האמיתית של העישון: עלות הסיגריות עצמן, אובדן הכנסה פוטנציאלי והשפעה על אפשרויות קידום;
  2. חפשו תמיכה בהפסקת עישון: תוכניות גמילה מקצועיות, קבוצות תמיכה וייעוץ רפואי;
  3. השקיעו בפיתוח קריירה: פיתוח כישורים חדשים, שיפור הכושר הגופני ובניית רשת מקצועית תומכת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר