מחקר: וייפינג יכול להיות לא פחות מסוכן מעישון 

המחקר חשף שגם למעשנים וגם למשתמשים בסיגריות אלקטרוניות יש נזק בדפנות העורקים

סיגריות אלקטרוניות. מה הנזקים? . צילום: zef art, שאטרסטוק

לפי מחקר חדש בהובלת ד"ר מקסים בוידין מאוניברסיטת מנצ'סטר מטרופוליטן וייפינג עשוי להיות מסוכן יותר לבריאות מאשר עישון רגיל. על פי הניו יורק פוסט מעשנים לאורך זמן רב של סיגריות אלקטרוניות נמצאים בסיכון לפתח דמנציה, מחלות קרדיווסקולריות, וכשל איברים.

בוידין, החוקר הראשי, האמין לפני שהתחיל במחקר שהסכנות הכרוכות בעישון רגיל גבוהות יותר. "מה שמצאנו הוא שהסכנות עבור מי שממשיך להשתמש בסיגריות אלקטרוניות אינן שונות מאלה של מעשנים רגילים" הוא ציין.

המחקר כלל משתתפים בגילאי 18 עד 45. הוא חשף כי גם למעשנים וגם למשתמשים בסיגריות אלקטרוניות יש נזק בדפנות העורקים, סימן כמעט ודאי לבעיות קרדיווסקולריות עתידיות.

ד"ר בוידין מאמין שהנזק נובע מדלקת שנגרמת על ידי ניקוטין, וכן ממתכות וכימיקלים שמגיעים מסיגריות אלקטרוניות, כולל פרופילן גליקול וגליצרין צמחי. "כשאתה מכניס את תערובת הזו של מתכות וכימיקלים לגוף - אתה לא יכול לצפות שכלום לא יקרה" הוא אמר.

בדיקות נוספות אישרו כי זרימת הדם אצל מעשנים ואצל משתמשים בסיגריות אלקטרוניות פגועה באופן דומה, מה שמגביר את הסיכון לבעיות קוגניטיביות, כולל דמנציה. 

לא כולם מסכימים עם מסקנות המחקר.  ד"ר מרינה מרפי, דוברת מדעית מטעם האיגוד הבריטי לתעשיית הסיגריות האלקטרוניות, דחתה את הממצאים. "מיליוני אנשים משתמשים במוצרי וייפינג בבטחה במשך שנים רבות" היא אמרה "כל הנתונים הזמינים מצביעים על כך שהסיכון משימוש בסיגריות אלקטרוניות לא גבוה מ-5% מסיכוני הבריאות הקשורים לסיגריות" היא ציינה. 

בוידין הצביע על הבדלים התנהגותיים שעשויים להגביר את הסיכון למשתמשים בסיגריות אלקטרוניות. "מעשנים נוטים לצאת החוצה ולעשן, וברגע שסיגריה נגמרת הם צריכים להדליק אחרת כדי להמשיך. אבל עם וייפינג, אתה פשוט ממשיך וקשה הרבה יותר לדעת כמה שאיפות לקחת" הוא ציין. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר