חוקרים דרום קוריאנים במכון העולמי לקימצ'י (מתברר שיש דבר כזה) מצאו שצריכת קימצ'י מפחיתה שומן בגוף ומווסתת את המצע החיידקי במעיים. הממצאים, שפורסמו בגיליון אוקטובר של כתב העת Journal of Functional Foods, מאשררים את ההשפעות נוגדות ההשמנה של המאכל הקוריאני המסורתי המותסס.
צוות המחקר בחן שינויים במצע החיידקי במעיים של 55 מבוגרים בעלי משקל עודף, גברים ונשים, עם מדד מסת גוף (BMI) שנע בין 23 ל-30. המשתתפים צרכו שלוש מנות של קימצ'י מיובש בהקפאה בכל ארוחה, שהסתכמו ב-60 גרם קימצ'י ליום, במשך שלושה חודשים. כמוסות הקימצ'י הכילו אבקת קימצ'י שיוצרה על ידי ייבוש בהקפאה של קימצ'י כרוב מותסס במשך שבועיים.
לפי ממצאי המחקר, הקבוצה שצרכה קימצ'י הראתה ירידה של 2.6% בשומן הגוף, בעוד שקבוצת הביקורת, שלא נטלה כמוסות קימצ'י, הראתה עליה של 4.7%. ניתוח המצע החיידקי במעי הראה שצריכת קימצ'י הובילה לעליה בנוכחות Akkermansia muciniphila, שנחשב לחיידק שמפחית דלקות. צריכת קימצ'י גם הפחיתה את מספר החיידקים מסוג Proteobacteria, הקשורים להשמנה.
ד"ר סונג-ווק הונג מקבוצת המחקר הפונקציונלי של קימצ'י במכון העולמי לקימצ'י ניהל את הניסוי הקליני. לדבריו, הניסוי איפשר "לאשר את ההשפעות נוגדות ההשמנה של קימצ'י ואת הדרכים שבהם יש לקימצ'י השפעה זו על משקל הגוף". ד"ר האי-צ'ון צ'אנג, מנהל המכון העולמי לקימצ'י, הוסיף כי "תוצאות מחקר פרה-קליני וניסוי קליני אימתו באופן שיטתי את ההשפעות נוגדות ההשמנה של קימצ'י". הוא מאמין שמחקרים אלה "מציגים ראיות שיעזרו לפרסם בצורה נרחבת את התכונות המצוינות של קימצ'י, ובכך להניח את היסודות לצמיחת הקימצ'י כמזון בריא מוכר ברחבי העולם".
ארגון הבריאות העולמי (WHO) הכיר בהשמנה כבעיה בריאותית משמעותית, המשפיעה על כ-890 מיליון אנשים, שהם כ-16% מהאוכלוסייה העולמית.
קימצ'י הוא מאכל קוריאני מסורתי מותסס בעל טעם חריף-חמוץ, שמוכן על ידי המלחה והתססה של כרוב, צנון או מלפפון, וכולל מרכיבים נוספים כמו שום ובצל. הוא מוכר ע"י אונסק"ו כחלק מהמורשת התרבותית הבלתי מוחשית של האנושות. קימצ'י זמין יותר ויותר בחנויות מזון בריאות ובסופרמרקטים.
עם זאת, מספר מאפיינים של הניסוי הקליני מציבים מגבלות על אישור הקשר הישיר בין אכילת קימצ'י וירידה במשקל: העיקרי הוא המדגם הקטן של הניסוי – 55 נבדקים בלבד. בנוסף, כדי לאשרר את הממצאים, יידרש ניסוי באוכלוסיה מגוונת, כדי לראות אם ההשפעות נוגדות ההשמנה של קימצ'י ניתנות לשחזור באוכלוסיות שאינן אסיאתיות.
בעבר קבע מחקר מדעי שמזונות מותססים בכלל מועילים לשיפור בריאות המעיים והעיכול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו