X

ברוקולי – 11 סיבות שכדאי לכם לאכול אותו באופן קבוע

הירק בעל המראה הייחודי והטעם הקליל מתגלה לאחרונה במחקרים כעמוס ביתרונות בריאותיים, שהופכים אותו למרכיב מפתח בתפריט יומי בריא

סופר-פוד נסתר. ברוקולי. צילום: Getty Images

יש הרבה ירקות, ואפילו כמה פירות, שנחשבים לבריאים במיוחד – אבל מחקרים חדשים מגלים שדווקא הברוקולי המצטנע הוא כנראה אחד הבריאים ביותר, עד כדי כך שד"ר פיית’ קולמן, בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת ניו-מקסיקו, מגדירה אותו כ"מזון בריאות פלאי". ביקשנו מ-Claude לסכם לנו את הטענות שלה במאמר שכתבה ל-StudyFinds.

1. פצצת ויטמינים

בברוקולי יש ויטמין C, התומך במערכת החיסון; ויטמין K, החיוני לבריאות העצמות; ויטמין A, המגן על הראייה; ואשלגן, סידן וברזל, החיוניים לתפקוד הגוף.

2. סיבים תזונתיים

הסיבים תורמים לתחושת שובע, משפרים את העיכול, תומכים במיקרוביום המעיים ומסייעים בהפחתת דלקות מערכתיות.

3. הגנה על הלב

הברוקולי הוא נוגד חמצון וזיהומים, מה שמסייע להוריד כולסטרול, מאזן את לחץ הדם ומפחית סיכון למחלות לב.

4. שמירה על העיניים

כאמור, ויטמין A הנמצא בברוקולי תורם לבריאות העיניים: הוא מגן מפני קטרקט, מפחית סיכון לניוון מקולרי הקשור לגיל ותומך בראייה בריאה.

5. חיזוק מערכת החיסון

הברוקולי מכיל תרכובות המחזקות את המערכת החיסונית, תומכות בייצור קולגן ומשפרות ספיגת ברזל.

6. בריאות העצמות

ברוקולי עשיר בסידן וויטמין K, ששניהם קריטיים לחיזוק העצמות ומניעת אוסטיאופורוזיס.

7. פעילות אנטי-חיידקית

ברוקולי מכיל גלוקוזינולטים, הנלחמים בחיידקים, ויעילים נגד חיידק H. pylori הגורם לכיבי קיבה. הוא גם מסייע למאבק בחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה.

8. אנטי-דלקתיות

הברוקולי מכיל סולפורפאן, המפחית דלקות, מגן על תאי הגוף מפני נזקי דלקת ותורם להפחתת דלקות כרוניות.

9. פעילות נוגדת סרטן

ברוקולי מפחית סיכון לסוגי סרטן מסוימים, נלחם בדלקות כרוניות המעודדות התפתחות סרטן ותומך בתוצאות טובות יותר למאובחנים בסרטן.

10. שמירה על המשקל

הרכב הברוקולי דל קלוריות ועשיר בסיבים המגבירים תחושת שובע, מה שאומר שהוא גםרם לתחושת שובע בלי להעלות באופן משמעותי את המאזן הקלורי, וגם תומך בחילוף חומרים בריא.

11. נוגדי חמצון

הברוקולי מגן על תאי הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים, מפחית עקה חמצונית ותומך בבריאות כללית.

לכן, כדאי מאוד לשלב ברוקולי בתפריט היומי שלכם. שימו לב שהדרכים הנכונות לצרוך ברוקולי הן בצורתו הטרייה, לאחר אידוי קל או בישול עדין. אפשר לשלב אותו בסלטים, כתוספת לארוחה חמה או בשייקים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר