אזור יהודה ושומרון הפך בשנים האחרונות לטוסקנה של ישראל, עם כרמים ויקבים רבים שמייצרים עשרות סוגי יינות, משתתפים באירועים בינלאומיים ואפילו זוכים בפרסים ובפופולריות רבה למרות המחלוקת סביב המקום שבו הם מיוצרים. במובן מסוים, אפשר להגיד שהם משפיעים על דעתם של שונאי ישראל ברחבי העולם דרך החיך. לכבוד פורים, החג שבו שתיית יין היא חובה ממש, ביקשנו מ-Perplexity לספר לנו על היקבים הכי מעוטים בהתנחלויות.
יקב ענתות
אחד היקבים הוותיקים באזור הוקם ב-1998 על ידי ארנון ארז ואהרן הלפגוט, ומייצר כמות קטנה יחסית של כ-10,000 בקבוקים בשנה, כולם של יינות אדומים. הוא זכה במשך השנים בשבחים ופרסים, ביניהם Best Value ואשכול הזהב.
יקב פסגות
יקב פסגות, שנקרא על שם היישוב שבו הוקם ב-2003 על ידי משפחת ברג, זכה להערכה בתחרויות יין בינלאומיות רבות, כולל מדליות זהב בטקס פרסי היין העולמי של מגזין Decanter. הוותק, האיכות והמיתוג מיצבו את יקב פסגות כאחד הבולטים ביו”ש, בישראל ואף בעולם. היקב גם עומד בחזית המאבק ב-BDS ובסימון מוצרים מיו"ש באירופה.
יקב טורא
יקב טורא של משפחת בן סעדון מהיישוב רחלים, שהוקם גם הוא ב-2003, הוא פנינה נוספת שמשכה תשומת לב בינלאומית, וגם הוא קטף שבחים רבים, כולל מדליות זהב וכסף של מגזין דקנטר לשניים מהיינות של היקב בקיץ האחרון.
יקב גבעות
יקב גבעות, שהוקם בגבעת הראל הסמוכה לשילה ב-2005, השיג לא פחות מארבע מדליותבתחרות היין של מגזין דקנטר בשנה שעברה – מדליית זהב אחת ושלוש מדליות כסף.
יקב שילה
לא רחוק מיקב גבעות שוכן יקב נוסף שהוקם באותה שנה על ידי ד"ר מאיר שומר ועמיחי לוריא, והיינות שלו זוכים באופן עקבי לשבחים על הבמה העולמית.