אם יצא לכם לקנות בחנות דג זהב, לגדל אותו ולבסוף לשחרר אותו באגם או בבריכת המים הסמוכה, כנראה שאתם שותפים לפשע נגד הטבע - שהפך לבעיה עולמית של ממש.
מתברר כי לאחר שחרורם של דגי הזהב, אלו ממשיכים לגדול עד לכדי גודלו של פוטבול אמריקאי, ובדרך הם פוגעים באיכות המים של מקור המים בו הם חיים. הם אוכלים את צמחי המים שבקרקעית ובכך יוצרים את הנזק.
על מנת להמחיש את גודלה של הבעיה, שכבר הגיעה למדינות רבות כמו קנדה, אוסטרליה וארה"ב, פרסמה לאחרונה עיריית ברנסוויל (פרבר של העיר מינסוטה שבארה"ב) תמונות של דגי זהב אדירי ממדים, שהרשויות המקומיות לכדו באגם באזור.
לצד התמונה, כתבו הרשויות המקומיות: "בבקשה אל תשחררו את דגי הזהב שלכם במקורות מים מתוקים, הם גדלים לממדים שאתם לא מדמיינים ופוגעים בסביבה".
כיליב אשלינג, אחראי משאבי הטבע של ברנסוויל, אמר לוושינגטון פוסט כי "כשאתה נכנס לחנות דגי זהב ואתה רואה דגיגי זהב קטנים, זה נראה נחמד, אבל אז אתה מגיע לאגם המקומי, רואה את דגי הענק האלו ותוהה לעצמך: זה באמת אותו המין?".
כאמור, לא מדובר בבעיה של אגם ברנסוויל לבדו, אלא גם אנשי מחוז קארבר (גם כן במינסוטה), הוציאו בשנת 2020 כמות עצומה של דגי זהב מהאגמים שלהם. לאנשי המחוז אין מספר מדויק למסור, אבל הם מעריכים כי מהמים הוצאו בין 30 ל-50 אלף דגי זהב.
שירות הדגים וחיות הבר בארצות הברית מעריך, כי הנזקים של דגי הזהב, שמוגדרים כמין פולש, מוערכים כל שנה במיליארדים רבים של דולרים.
מומחה מצד הארגון מסר לוושינגטון פוסט: "קשה להאמין איזה נזק עושים הדגים הקטנים והחמודים האלו, כפי שהם נראים בחנויות לממכר דגי נוי. אבל אל תטעו, לדגי הזהב יש יכולת של ממש לפגוע באיכות המים, ולהשפיע על כל המערכת האקולוגית באזור שבו הם פועלים.
"אני יודע שמי שמשחררים את הדגים למים חושבים שהם עושים מעשה טוב, אבל זו לא האמת. הנזק שנגרם הוא אדיר", הוא סיכם.
כמו כן, מתברר כי לא מדובר בבעיה חדשה בארה"ב, וככל הנראה היא נפוצה במדינות רבות בעולם. כתבה מהמאה ה-18 בניו יורק טיימס מזהירה את קוראי העיתון מחלוקה של דגי זהב בירידים, מאותה הסיבה בדיוק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו