ידוע ששנת לילה טובה עשויה להשפיע לא רק על היום שיגיע אחריה, אלא גם על פקטורים נוספים וארוכי טווח. מחקר חדש שנערך באוניברסיטת קליפורניה מצא שאנשים שלא ישנים מספיק באיזור גיל 40, יתמודדו עם מוח שיזדקן בצורה מואצת.
לפי המחקר, שפורסם בכתב העת של האגודה האמריקנית לנוירולוגיה, אנשים שסובלים מאיכות שינה ירודה, יגרמו למוח שלהם להזדקן ב-1.6 עד 2.6 שנים, בהשוואה לבני גילם שישנים שינה איכותית באופן קבוע.
הפסיכיאטרית ד"ר כריסטין יפה, שעומדת בראש המחקר, סיפרה על התוצאות: "הממצאים שלנו מדגישים את החשיבות שקיימת בטיפול בבעיות שינה, כבר בשלב מוקדם של החיים. זמני שינה עקביים, פעילות גופנית והימנעות מקפאין ואלכוהול לפני הכניסה למיטה חיוניים לשמירה על בריאות המוח".
המחקר בחן 589 משתתפים שמילאו שאלון בנוגע לאיכות השינה שלהם. אותו שאלון נשלח אליהם פעמיים נוספות: אחרי חמש שנים ואחרי עשור, אז הם גם עברו הדמיית MRI כדי לבחון את השינויים שחלו במוח שלהם.
ד"ר קליטה קושידה, נוירולוגית ומרצה באוניברסיטת סטנפורד, הסבירה למה למחקר יש חשיבות גדולה: "אנחנו רואים קשר ישיר בין שינה לקויה להזדקנות המוח בצורה מואצת. טיפול מוקדם בבעיות שינה יכול למנוע בעיות נוירו-קוגניטיביות בעתיד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו