אחרי ציפייה ארוכה ואינספור שמועות, סמסונג סוף־סוף השיקה את סדרת מכשירי הדגל החדשה שלה ל־2025. כמו תמיד, מדובר בשלושה מכשירים: גלקסי S25, גלקסי S25 פלוס, ומעל כולם: גלקסי S25 אולטרה.
ספינת הדגל החדשה אמנם נראית כמעט זהה לדור הקודם, אבל שזה לא יטעה אתכם. החברה בחרה להתמקד השנה בעיקר בשדרוג תוכנתי, כך שאת השינויים המעניינים נמצא דווקא מתחת למכסה המנוע. בחנויות סמסונג הרשמיות גלקסי S25 יימכר החל מ־3,249 שקלים, גלקסי S25 פלוס החל מ־3,949 שקלים וגלקסי S25 אולטרה יימכר במחיר שמתחיל ב־5,149 שקלים. האם זה שווה את תג המחיר הגבוה? בדקנו.
בשנתיים האחרונות שוק הסמארטפונים די תקוע מבחינת חידושים מרעישים, וחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם מבינות כי בכל הקשור לחומרה כמעט שלא נותרו להן שפנים לשלוף מהכובע. המעבדים לא נופלים מאלה של מחשבים ניידים, המצלמות כבר מזמן נותנות פייט למצלמות דיגיטליות, ונראה שהמרדף אחרי הדבר הבא עולה כעת על מסלול חדש. את ההסבר הטוב ביותר לכך קיבלנו מהמכשיר החדש שהשיקה סמסונג - Galaxy S25 Ultra.
נוק־אאוט לאייפון
בסדרת המכשירים החדשה שילבה סמסונג את Google Gemini, עוזר AI שיכול לבצע משימות מורכבות באמצעות פקודות קוליות - ובשפה טבעית לחלוטין. ניתן לנהל איתו שיחה קולחת, לבקש ממנו לחפש מידע ברשת, לשלוח מיילים, או לסרוק כרטיס אירוע ולהוסיף את פרטיו ליומן האישי. ברוב המקרים זה עובד נהדר, ונראה שבקרוב נצטרך פחות נגיעות במסך כדי להשלים משימות בטלפון.
סמסונג מציגה גם את Now Brief ו־Now Bar, שני פיצ'רים המספקים עדכונים מותאמים אישית לאורך כל שעות היממה - כמו תחזית מזג האוויר, תזכורות לאירועים והצעות לפעילויות שגרתיות - על גבי מסכי הבית והנעילה. הסיפור הזה נראה מבטיח, עתידני - אבל לא תמיד עובד באופן חלק. הבעיה היא לא בצד של סמסונג. Gemini אמנם משולבת כעת בסדרת ה־S, אבל כלי ה־AI הזה מפותח חיצונית על ידי גוגל - וזה דבר שחשוב מאוד לזכור. תפעול המכשיר היה באמת קליל ועזר לי בלא מעט מקרים שבהם לא יכולתי לגעת פיזית בטלפון, אבל בכל הקשור לחיפוש ברשת - יש עדיין מקום לשיפור. כמו כל דבר חדש, יידרשו עוד כמה עדכונים ושדרוגים כדי שהבינה המלאכותית תהפוך לחלק בלתי נפרד מהשימוש היומיומי שלנו. הכיוון - בהחלט חיובי.
ומה לגבי המתחרים? באמת שרציתי לערוך השוואה קטנה בין העוזרים החכמים של שתי יצרניות הסמארטפונים הגדולות בעולם, אבל לשם כך צריך לחכות עד שאפל תלמד את Apple Intelligence שלה לדבר עברית.
פחות זה יותר
במבט ראשון, ה־S25 נראה כמעט זהה לדגם הקודם, אבל הוא בכל זאת מביא איתו שינוי שלא ניתן להתעלם ממנו: פינות חדות - OUT, פינות מעוגלות - IN. המכשיר החדש, שעשוי מטיטניום, נוח הרבה יותר לאחיזה, שוקל פחות (218 גרם, לעומת 232 גרם בדגם הקודם) ודק יותר (8.2 מ"מ, לעומת 8.6 מ"מ בדגם הקודם).
המסך, באופן לא מפתיע, הוא בין הטובים בשוק. הוא עשוי זכוכית מסוג Corning Gorilla Glass Armor 2, שמציעה עמידות גבוהה בפני נפילות ושריטות. אם למישהו היה חסר קצת מקום בכף היד, הרי שגודלו צמח מ־6.8 ל־6.9 אינץ', למרות שהשוליים הפכו דקים יותר. משתמשי האולטרה ייהנו גם ממסך בטכנולוגיית Dynamic AMOLED 2X שמעניק חוויית צפייה פשוט מרהיבה.
הולכים על בטוח
לאורך השנים הצטיינה סמסונג במערכי הצילום שלה. לא פעם היא אף הובילה את שוק הסמארטפונים בקטגוריה זו - והדבר נכון גם השנה. ל־Galaxy S25 Ultra יש מצלמה ראשית עם חיישן תצוגה רחבה ברזולוציית 200 מגה פיקסל ועם מפתח צמצם f/1.7 וייצוב תמונה אופטי (OIS) מרשים. יש לו גם מצלמה אולטרה רחבה עם חיישן ברזולוציית 50 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם f/1.9 וזווית צילום של 120 מעלות.
מצלמות הטלפוטו הפכו לסימן ההכר של מערך הצילום ה"סמסונגי", וגם השנה הן כאן. אם תרצו לצלם בזום אופטי x3, החיישן ברזולוציית 10 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4 יעשה עבודה נהדרת ולא יפגע באיכות התמונה. כדי לצלם אובייקטים רחוקים יותר, המכשיר ישתמש במצלמת טלפוטו נוספת, עם זום אופטי x5 וחיישן ברזולוציית 50 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/3.4. בעזרת טכנולוגיית Space Zoom ניתן להגיע גם לזום פי 100, לצילום פרטים רחוקים במיוחד.
בסופו של דבר, אלה רק נתונים יבשים שלא אומרים הרבה לרוב המשתמשים, אבל בזכותם התמונות שקיבלנו היו מלאות בפרטים ועשירות בצבעים. גם כאן הבינה המלאכותית מדברת חזק, והודות ל־ProVisual Engine, מנוע עיבוד תמונה משופר שמבוסס AI, זכינו לתוצאות מדהימות בתמונות ובווידאו, כולל הפחתת רעשים בתנאי תאורה ירודים ושיפור החדות.
בעזרת הבינה המלאכותית גם ניתן לערוך תמונות בצורה מקצועית יותר. בין היתר, אפשר להסיר בקלות אובייקטים לא רצויים מתמונות שצילמנו, תוך מילוי הרקע שהוסר באופן חכם (פיצ'ר שעובד נהדר יחסית לדגם המקביל של אפל). בנוסף, מצב Portrait Studio יאפשר לכם להפוך תמונות של אנשים לדמויות בתלת־ממד, ויש עוד ועוד אפשרויות יצירתיות.
למתקדמים, מצב Expert RAW יאפשר לכם שליטה מתקדמת בהגדרות הצילום ושמירת קבצים בפורמט RAW לצורך עריכה מקצועית. גם לעורכי וידאו דאגו כאן, עם Galaxy Log שמאפשר צילום וידאו בפורמט Log לקבלת שליטה מלאה בתהליך העריכה ותיקוני הצבע.
וולקאם עילית
את כל הכיף הזה דואג להריץ מעבד חדש לחלוטין, Snapdragon 8 Elite של קוואלקום, המציע שיפור משמעותי בביצועים. זיכרון העבודה מגיע בנפח 12GB, לצד אפשרויות אחסון של 256, 512 גיגה בייט ו־1 טרה בייט. הסוללה, בקיבולת 5,000 מיליאמפר/שעה, תומכת כמובן בטעינה מהירה בהספק של 45W ובטעינה אלחוטית.
גם התוכנה קיבלה שדרוג, ומציעה כעת את אנדרואיד 15 עם ממשק ה־ONE UI 7 שנראה ומרגיש נקי הרבה יותר מאשר הדורות הקודמים. בנוסף לפיצ'רים שבהם התמקדנו, תמצאו באולטרה החדש את כל הדברים המוכרים והטובים שיש לסמסונג להציע. עט ה־S PEN הנהדר, סמסונג DEX, שעם חיבור למסך חיצוני הופך את הטלפון הנייד למחשב.
בשורה התחתונה, נראה שסמסונג העלתה הילוך בקרב מול אפל וניקזה את כל התותחים הכבדים למכשיר מצוין אחד, שלמרות מחירו הגבוה הוא בהחלט שווה את ההשקעה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו