הדגמים בסדרת גלקסי S25 החדשה - הרגיל (באמצע), פלוס (מימין) ואולטרה. צילום: יח"צ סמסונג

הרבה יותר בטוח, הרבה יותר AI: סמסונג השיקה את Galaxy S25

סמסונג יצאה עם סדרת המכשירים החדשה של גלקסי S25 - ויש בה לא מעט שינויים ושיפורים מהדגמים הקודמים • הדגש, כמובן, הוא על תוספות AI שונות ליצירת חווית משתמש טובה יותר, אולם יש גם שיפורים במעבד, במצלמה ובמסך, ובעיקר במערכת האבטחה - שנועדה לאפשר שימוש בטוח ביכולות הבינה המלאכותית

[object Object]

השקה של מכשירי דגל היא תמיד מסקרנת ויש ציפייה לסטנדרטים חדשים. כשכל העולם מחכה לראות מה אפל עושה, הגיעה סמסונג וטרפה את הקלפים. החברה מכריזה היום (רביעי) על השקת סדרת Galaxy S25, שכוללת את הדגמים Ultra, S25+ ו-S25, ומציבה את הדגש על בינה מלאכותית. 

• כמה יעלה הסמסונג גלקסי החדש ברשתות בארץ?

המכשירים מגיעים עם ממשק One UI 7 המשלב יכולות AI מתקדמות לחוויית שימוש אינטואיטיבית יותר, שיפורים משמעותיים במצלמות, כולל חיישן אולטרה-רחב חדש של 50MP ב-S25 Ultra, הגנת פרטיות משופרת עם מנוע עיבוד נתונים אישי ואבטחה קוונטית, שימוש בחומרים ממוחזרים, כולל קובלט ממוחזר בסוללה, תמיכה בשדרוגי מערכת הפעלה ועדכוני אבטחה למשך 7 שנים ומסכי AMOLED דינמיים עם קצב רענון של 120Hz.

אבטחה משופרת

מערכת ההפעלה החדשה של החברה - One UI 7 - לוקחת את כל יישומי ה-AI שלב אחד קדימה, אבל אם אתם מעוניינים לעשות שימוש בכל הטוב הזה כדאי לכם להעיף מבט על נושא האבטחה.

למכשיר מנוע ייעודי שמעבד את כל הנתונים האישיים על המכשיר עצמו (on-device), מאפשר חוויה מותאמת אישית בלי לשלוח מידע לענן, מנתח דפוסי שימוש ומעדכן את המלצות ה-AI באופן מאובטח, והכי חשוב - מוגן על ידי Knox Vault (מערכת האבטחה הייעודית של סמסונג), ויש לו גם הצפנה קוונטית (Post-quantum cryptography), שהיא טכנולוגיית הצפנה חדשנית שמגנה על נתונים, ותוכננה במיוחד להתמודד עם איומי מחשוב קוונטי, כשהיא מספקת שכבת הגנה נוספת על מידע רגיש.

מערכת Knox Vault היא מערכת אבטחה חומרתית נפרדת, המגנה על מידע רגיש כמו סיסמאות וסיפרות ביומטריים, מבודדת לחלוטין ממערכת ההפעלה הראשית, ומאפשרת שימוש בטוח ביכולות AI מתקדמות, שמירה על פרטיות המשתמש והגנה מפני איומי סייבר עכשוויים ועתידיים.

למכשיר יש גם הגנה משופרת מפני גניבה, לוח בקרה חדש של Knox Matrix למעקב אחר מצב האבטחה במערכת האקולוגית של המכשירים המחוברים, ויכולות AI מתקדמות שפעלו בעבר בענן (כמו Generative Edit) פועלות כעת על המכשיר. מעבד ה-Snapdragon 8 Elite המותאם מאפשר עיבוד מאובטח יותר, עם שיפור של 40% בעיבוד AI על המכשיר עצמו. כדי להתמודד עם העוצמה המוגברת, שולבה מערכת קירור חדשנית עם תא אדים גדול ב-40% מהדור הקודם, וחומר מוליך חום מותאם אישית. בנוסף, המעבד כולל מנוע Vulkan משופר ותמיכה ב-Ray Tracing לחוויית משחק משופרת וריאליסטית יותר.

יצא להם טוב. הסדרה החדשה של סמסונג גלקסי - S25, צילום: יחצ

בינה מלאכותית

כאמור, הסדרה החדשה שמה דגש על יכולות הבינה המלאכותית. בטלפונים תמצאו, למשל, Circle to Search משודרג - מספיק להקיף משהו על המסך כדי לזהות מספרי טלפון ולחייג ישירות, לזהות כתובות מייל ולשלוח מייל במהירות ולזהות כתובות אתרים ולפתוח אותם בלחיצה. בנוסף, יש גם חיפוש בשפה טבעית בגלריה, אינטגרציה עם Gemini שמאפשרת פקודות קוליות מורכבות וסיכום אוטומטי של שיחות, תכנים, פורמט אוטומטי להודעות ועזרה בכתיבה בכל מקום בו ניתן לסמן טקסט

בנוסף, תוכלו למצוא חידושים בעריכות סרטונים: אפשרות להסרת רעשי רקע בווידאו, בידוד והסרה של קולות ספציפיים (מוזיקה, רוח, קהל),שליטה ברמות השמע של כל סוג צליל ועריכת תמונות מתקדמת עם Portrait Studio משופר עם הבעות פנים מציאותיות יותר. קיימת גם אפשרות לבצע פעולות מורכבות בפקודה אחת (למשל, "שתף את התמונה הזו בוואטסאפ והוסף אימוג'י").

דגם האולטרה של סמסונג, צילום: יח"צ סמסונג

המצלמה

הדגם המוביל, ה-Galaxy S25 Ultra, מגיע עם ארבע מצלמות אחוריות, כשהבולטת ביניהן היא המצלמה הראשית עם חיישן ענק של 200MP. השדרוג המשמעותי ביותר נמצא במצלמה האולטרה-רחבה, שקפצה מ-12MP ל-50MP, מה שמבטיח איכות תמונה משופרת משמעותית בצילומי נוף ואדריכלות.

החידוש המשמעותי ביותר הוא הוספת מנוע ה-ProVisual החדש, המאפשר הקלטת HDR ב-10 ביט כברירת מחדל. משמעות הדבר היא יכולת לתפוס פי ארבעה יותר גוונים בהשוואה לדור הקודם, מה שמתבטא בתמונות עשירות וטבעיות יותר. בנוסף, המערכת החדשה כוללת יכולות מתקדמות לצילום בתנאי תאורה נמוכה, עם מנוע AI ייעודי שמזהה ומפחית רעשים בצורה חכמה.

אחד החידושים המרתקים הוא כלי ה-Audio Eraser, שמאפשר לראשונה שליטה מדויקת ברעשי רקע בווידאו. המערכת מסוגלת לזהות ולבודד סוגים שונים של צלילים - החל מקולות אנשים, דרך רעשי רוח וכלה ברעשי המון - ומאפשרת למשתמש לשלוט ברמת העוצמה של כל אחד מהם או להסיר אותם לחלוטין.

ה-Virtual Aperture, שמשולב באפליקציית Expert RAW, מאפשר שליטה מדויקת בעומק השדה, בדומה למצלמות DSLR מקצועיות. בנוסף, Galaxy Log החדש מציע אפשרויות מתקדמות לדירוג צבעים בווידאו, ופותח דלת חדשה ליוצרי תוכן שמחפשים איכות קולנועית בצילומי הסמארטפון שלהם.

עבור הדגמים הרגילים בסדרה, ה-S25 וה-S25+, סמסונג מציעה מערך מצלמות משופר עם מצלמה ראשית של 50MP, מצלמת טלפוטו עם זום אופטי של x3, ומצלמה אולטרה-רחבה של 12MP. למרות שהמפרט צנוע יותר מה-Ultra, גם כאן המשתמשים נהנים מהיכולות המתקדמות של מנוע ה-ProVisual וכלי העריכה החדשים.

סמסונג גלקסי S25, צילום: יח"צ סמסונג

המסך

מסך ה-Dynamic AMOLED 2X  של ה-S25 Ultra מגיע בגודל 6.9 אינץ' עם רזולוציית QHD+ וקצב רענון אדפטיבי של 1-120Hz. הטכנולוגיה החדשה כוללת את ProScaler, המציע שיפור של 40% באיכות סקלת התמונה, יחד עם מנוע mDNIe (mobile Digital Natural Image engine) משופר המוטמע ישירות במעבד לשיפור יעילות צריכת החשמל של המסך. המסך החדש כולל גם Vision Booster משופר וטכנולוגיית Adaptive Color Tone, המבטיחים תצוגה מיטבית בכל תנאי תאורה ושיפור משמעותי בצריכת האנרגיה. הדגמים הרגילים בסדרה מגיעים עם מסכים בגדלים של 6.2 ו-6.7 אינץ' בהתאמה, עם אותן יכולות מתקדמות.

סמסונג גלקסי S25 פלוס, צילום: יח"צ סמסונג

בחנויות סמסונג הרשמיות גלקסי S25 ימכר החל מ-3,249 שקלים, גלקסי S25 פלוס ימכר החל מ-3,949 שקלים וגלקסי S25 אולטרה יימכר החל מ-5,149 שקלים. המכשירים יהיו זמינים בצבעי טיטניום כסוף-כחול, שחור, לבן-כסוף ואפור (עבור ה-Ultra), ובצבעי כחול נייבי, כסוף, תכלת ומנטה (עבור S25 ו-S25+).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו