אוכלוסיית החולדות בערים הגדולות בעולם מתפוצצת - מדענים חושבים שהם יודעים למה

המחקר ניתח רישומים של תצפיות חולדות ב-16 ערים לאורך תקופה ממוצעת של שתים עשרה שנים, תוך בחינת נתוני תצפיות ובדיקות חולדות ציבוריות

מתרבות בחום. חולדות. צילום: Gallinago_media, שאטרסטוק

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Science Advances חשף עלייה באוכלוסיות החולדות העירוניות. חוקרים מאוניברסיטת ריצ'מונד, בהובלת האקולוג העירוני ג'ונתן ריצ'רדסון, מצאו כי טמפרטורות עולות ועיור תורמים לזינוק במספר החולדות.

"אנחנו חושבים שאנחנו יודעים להסביר חלק גדול מהשונות במגמות מספרי החולדות בין הערים" אמר ריצ'רדסון, על פי The Globe and Mail.

המחקר ניתח רישומים של תצפיות חולדות ב-16 ערים לאורך תקופה ממוצעת של שתים עשרה שנים, תוך בחינת נתוני תצפיות ובדיקות ציבוריות. ב-11 מערים אלה מספרי החולדות זינקו. בוושינגטון נצפתה עלייה של כמעט פי ארבע (390%) באוכלוסיות החולדות. גם בסן פרנסיסקו וטורונטו נצפתה עליה חדה במספר החולדות בשנים האחרונות. טורונטו דיווחה על עלייה של 186% באוכלוסיות החולדות, העליה השלישית בגובהה מבין הערים שנחקרו. 

הניתוח חשף שאוכלוסיית החולדות בעיר גדלה במהירות הרבה ביותר באזורים בהם הטמפרטורות הממוצעות עולות במהירות הרבה ביותר. כ-40 אחוז מהעלייה הכוללת בתצפיות חולדות קשורה לטמפרטורות עולות, על פי הוושינגטון פוסט. בעוד שטמפרטורות עולות הן הגורם הדומיננטי בצמיחה זו, עיור וגידול באוכלוסיה האנושית תורמים אף הם לגידול במספר החולדות. 

"עלייה ארוכת טווח בטמפרטורה הייתה המנבא החזק ביותר בפער" אמר ריצ'רדסון. לפי המחקר טמפרטורות חמות יותר, במיוחד בחורף, אפשרו לחולדות לחפש מזון במשך זמן ארוך יותר, ולהתרבות בתדירות גבוהה יותר לאורך השנה. ריצ'רדסון הסביר שאפילו שבוע או שבועיים של טמפרטורות חמות באופן חריג במהלך החורף יכולים לעזור לחולדות למלא מחדש את מאגרי המזון שלהן ולחפש מזון.

בערים כמו ניו אורלינס, וטוקיו אוכלוסיית החולדות דווקא ירדה, ככל הנראה בזכות הדברת מזיקים קפדנית יותר. "יש לקחים חשובים שניתן ללמוד מערים אלה," אמר ריצ'רדסון. עם זאת, רוב הערים שנחקרו הראו עליות באוכלוסיות החולדות. "אנחנו צריכים להכיר את שדה הקרב שלנו - כמעט כל עיר מכריזה שיש לה מלחמה בחולדות" הוא הוסיף.

ערים ברחבי העולם כבר מוציאות 500 מיליון דולר כל שנה בניסיון למנוע התפשטות של חולדות, לפי הוושינגטון פוסט. בניו יורק מספר החולדות שדווחו בתצפיות עלה ב-162 אחוז בעשור האחרון. ראש העיר אריק אדמס הכריז על "מלחמה בחולדות". ראש העיר החליף שקיות אשפה במכולות עמידות לחולדות, והעסיק "צארית חולדות".

קתלין קוראדי, מנהלת הפחתת המכרסמים של ניו יורק, ציינה שהפריסה של מכלים קשיחים צפויה להשפיע על אוכלוסיות החולדות בשל הפחתת מקורות מזון. "מקורות מזון הם הדבר שאפשר לחולדות לשגשג כל כך הרבה זמן בניו יורק ובמרכזים עירוניים אחרים" אמרה קוראדי.

"מה שהופך את הטיפול בבעיית החולדות לקשה כל כך הוא שהיא קשורה לבעיות אנושיות. זו התנהגות אנושית שמאפשרת לחולדות לשגשג מלכתחילה" אמרה קוראדי. 

"אבטחת פסולת מזון והפיכתה לבלתי נגישה לחולדות היא הגישה שתהיה לה ההשפעה הגדולה ביותר על בקרת אוכלוסיית החולדות" קבע ריצ'רדסון. 

המדענים מזהירים שאם לא יינקטו צעדים יעילים לשמירה על גודל אוכלוסיית החולדות, הבעיה צפויה להחמיר. "הבנה שהתחממות כדור הארץ יכולה להוביל לעלייה במספר החולדות היא לא חדשות טובות, אבל חשוב לדעת מה האתגרים שאנחנו ניצבים בפניהם", קבע ריצ'רדסון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר