בצל ועידת האקלים ה-26 של האו"ם שתחל בשבוע הבא, בכירים בחברות הנפט הגדולות העידו בפני הקונגרס האמריקני בעקבות ההאשמות כי הטעו את הציבור והכחישו במשך עשרות שנים את השפעתן על משבר האקלים.
מנכ"ל אקסון מוביל, דארן וודס, אמר אתמול (חמישי) כי החברה שלו לא מפיצה דיסאינפורמציה בנוגע לשינויי אקלים, תוך שהוא דוחה את ההאשמות של הקונגרס שלפיהן חברות ובכירים בתעשיית הנפט הסתירו ראיות לגבי הסכנות שבה.
"ההצהרות של ענקית הנפט היו תמיד אמיתיות ומבוססות עובדות", טען וודס. עוד טען כי החברה מכירה במציאות של שינויי האקלים כבר זמן רב וכי היא מקדישה משאבים משמעותיים לטיפול בסכנות המשבר.
השימוע המיוחל בפני הוועדה, שאליו הגיעו ארבעת מנהלי החברות הגדולות בתחום הנפט (ExxonMobil ,Chevron ,BP America ו-Shell), מגיע לאחר חודשים של מאמצים פומביים של הדמוקרטים להשיג מסמכים ומידע נוסף על תפקידה של תעשיית הנפט בעצירת פעולות לבלימת משבר האקלים במשך עשורים רבים.
נאום פרהיסטורי: דינוזאור מדבר על משבר האקלים בעצרת האו"ם // מתוך יוטיוב
ועדת הפיקוח של בית הנבחרים טענה כי תעשיית הנפט ידעה על השפעות ההתחממות הגלובלית מאז 1977, אך במשך עשרות שנים הפיצה הכחשה וספק לגבי הנזק של מוצריה. "במשך עשרות שנים, התעשייה הכחישה את הנזק של מוצריה ומנעה פעולה משמעותית לבלימת שינויי האקלים, אפילו כאשר משבר האקלים העולמי נעשה חמור יותר ויותר", נטען נגד החברות.
כל ארבע ענקיות הנפט טענו שהן מחויבות להפחתת פליטת גזי חממה והתחייבו מוקדם יותר החודש במכתב כי יתמכו בפעולות שיבלמו את משבר האקלים. "מחויבים עמוקות למאבק בשינויי האקלים ולקידום אנרגיה נקייה ומתחדשת והתייעלות אנרגטית. נקטנו צעדים משמעותיים להפחתת הפליטות ולאימוץ אסטרטגיות עסקיות לקידום האקלים", טענו במכתב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו