אחרי הביקורת על ישראל - ארגון Human Rights Watch מפרסם דוח על פשעי המלחמה של חמאס ב-7 באוקטובר

בסקירה בת 236 עמודים, ארגון זכויות האדם הבינלאומי מגולל את מעשי חמאס וארגוני טרור אחרים כפשעים נגד האנושות, ודוחה את טענת חמאס לפיה המתקפה לא כוונה נגד אזרחים

קיבוץ בארי אחרי הטבח , משה שי
קיבוץ בארי אחרי הטבח. צילום: משה שי

פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות: הזרוע הצבאית של חמאס - גדודי עז א-דין אל-קסאם - ולפחות ארבעה ארגוני טרור פלסטיניים נוספים ביצעו פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות נגד אזרחים במהלך המתקפה ב-7 באוקטובר, כך נאמר בדוח שפרסם היום ארגון Human Rights Watch. הארגון פועל למען זכויות אדם והוא בינלאומי.

בדוח, בן 236 עמודים, מתעד עשרות מקרים של הפרות חמורות של המשפט ההומניטרי הבינלאומי על ידי טרוריסטים, בהתקפות על אזרחים, כולל פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות ובהם רצח, לקיחת בני ערובה, ועבירות חמורות אחרות. Human Rights Watch בחן גם את תפקידן של קבוצות חמושות שונות ואת התיאום ביניהן לפני ובמהלך ההתקפות. 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      שיירת המחבלים נכנסת לקיבוץ בארימצלמות אבטחה

      בחודשים האחרונים פרסם הארגון דוחות ובהם ביקורת קשה על שיטות הלחימה של ישראל בעזה. בין היתר הטיל על ישראל אחריות להרעבה של תושבים ברצועת עזה, בהם ילדים. בדוח החדש דוחה הארגון את טענות חמאס לפיהן לוחמיו הונחו שלא לפגוע בילדים, בנשים ובזקנים בעת מתקפת 7 באוקטובר. HRW דוחה בדוח גם את טענת חמאס, שהועלתה בתשובתו לשאלות הארגון, ולפיה המתקפה לא כוונה מלכתחילה נגד אזרחים.

      מחבלי הנוח'בה בשדרות ב-7 באוקטובר 2023 (ארכיון), צילום: שימוש לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

      עדויות של ניצולים יחד עם תמונות וסרטונים מראים כי המחבלים חיפשו אחר אזרחים והרגו אותם בכל אתרי ההתקפה מרגע שהחלה המתקפה, מה שמצביע על כך שההרג המכוון ולקיחת בני ערובה אזרחיים היו מתוכננים ומתואמים היטב. לפי הדוח, הארגון הצליח לאמת 280 תמונות וקטעי וידאו שצולמו בין היתר במצלמות גוף של מחבלים, בטלפונים ובמצלמות אבטחה. בכדי לקבוע את מידת מעורבותו של ארגון כזה או אחר במתקפה ניתחו מחברי הדוח גם חומרים שהועלו לערוצי הטלגרם של הארגונים וכללו נטילת אחריות על התקפות כאלה ואחרות ב–7 באוקטובר. 

      מחבל נוח'בה מהחמאס עובר בין גופות של אזרחים בקיבוץ ניר עוז, צילום: CNN

      "התוכן בערוצי הטלגרם של הארגונים החמושים ובפלטפורמות אחרות ברשתות חברתיות מאשר כי גדודי אל-קסאם היו הקבוצה הפעילה ביותר", נכתב בדוח. "HRW זיהה לוחמים בלבוש המזוהה עם גדודי אל־קסאם ב-39 סרטונים ב–14 מקומות, כולל בארי, סופה ומעבר ארז, עין השלושה, כרם שלום, רעים, מסיבת נובה, שדרות, עלומים, כיסופים, נירים, נחל עוז, כפר עזה ובסיס פגה".

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר