הבית התחתון של הפרלמנט הגרמני, הבונדסטג, הצביע היום (שישי) על אישור חוק חדש שיקל משמעותית על גירוש של מהגרים לא חוקיים מהמדינה. החוק עבר בתמיכת הקואליציה של הקנצלר אולף שולץ, בניסיון להתמודד טוב יותר עם משבר ההגירה במדינה האירופית.
החוק הורד מסדר היום לפני חג המולד, זאת לאחר שמפלגת הירוקים דרשה להכניס שינויים בנוסח החוק, וחזר היום במתכונת מתוקנת שזכתה לאישורן של כל סיעות הקואליציה השולטת. עם זאת, כמה נציגים של מפלגת הירוקים עדיין הצביעו נגד החקיקה. המפלגה הנוצרית דמוקרטית התנגדה לחוק, בטענה כי הוא לא אפקטיבי מספיק.
בין השינויים הכוללים בחוק, שנקרא "חוק ההשבה המהירה למולדת", נמצאת הארכת תקופת המעצר האפשרית לפני גירוש מעשרה ימים לעשרים ושמונה ימים, תקופה שתאפשר לרשויות להשלים את החקירה ותבטיח גירוש במקרה של דחיית בקשת המקלט של המהגר.
בנוסף, לרשויות ברמת המדינה הפדרלית יהיו סמכויות רחבות יותר לבצע חיפושים אחר מהגרים לא חוקיים ואנשים שבקשת המקלט שלהם נדחתה. בעבר נאסר על שוטרים לבצע חיפוש בחללים משותפים ובבתי דירות שיתופיים. מדובר בסוגיה שהקשתה בעבר על לכידת מהגרים לא חוקיים שכן המשטרה לא יכלה לאתר את האנשים או את המסמכים המזהים שלהם, משום שנשמרו במקומות להם למשטרה לא הייתה גישה.
שרת הפנים, ננסי פזר, הגנה על החוק בדברים שאמרה במהלך הדיון בבונדסטג. "אלו שאין להם זכות להישאר, יצטרכו לעזוב את המדינה מהר יותר עכשיו. פושעים זרים ואלו שנמצא שמהווים איום יצטרכו להיות מגורשים", אמרה פזר. שרת הפנים בחרה לציין כי מספר מקרי הגירוש של מהגרים לא חוקיים עלה בשנת 2023 ב-27 אחוזים בהשוואה לשנה החולפת וכי 16,430 מהגרים בלתי חוקיים גורשו משטחה של גרמניה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו