על רקע ציון היום המאה לפרוץ המלחמה, תקציב החוסן שאושר היום (ראשון) זהה לתקציב של שנת 2023, זאת על אף שמספר הזקוקים לטיפול עלה במאות אחוזים. הדבר יפגע בהכרח בצורה אנושה בחוסנם של התושבים בישראל בכלל, ובעוטף עזה בפרט, שעברו אירוע טראומתי וזקוקים בבהילות לטיפול נפשי ורגשי. ראשי הרשויות בעוטף הביעו את כעסם על ההחלטה.
"יש אנשים שכנראה מנותקים מהמציאות", אמר ראש עיריית שדרות, אלון דוידי. "עוד בשבעה באוקטובר היינו פשוט מופקרים ומבודדים ללא כל מענה מצד המדינה, הממשלה ואפילו מהצבא. והנה חלפו 100 ימים ונראה שאותם אנשים לא מבינים את הצרכים הדחופים של העוטף ותושביו. ללא מענה של טיפולי חוסן לא נוכל אפילו לחשוב על 'לחזור לשגרה'".
ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן אמר: ''לצערי הרב הממשלה, משרד הבריאות והקואליציה הישראלית לטראומה, טרם התעשתו ואינם מבינים את האירוע בו אנו נמצאים. אם לא ניתן את המענה הזה לתושבים שלנו אנו נגדל כאן דור מוכה טראומה ונשלם על כך ביוקר".
גם יוסי קרן, ממלא מקום ראש המועצה האזורית שער הנגב התייחס לאבסורד: "טיפולי חוסן באזור שלנו הם אינטרס לאומי. בלי זה אין תמונת ניצחון. התקציבים לטיפולי החוסן צריכים להיות מאושרים, כדי שמקבלי ההחלטות יוכלו להסתכל לתושבי עוטף עזה בעיניים ולהבטיח- הפעם אתם לא לבד, המדינה דואגת לכם.
גדי ירקוני, ראש מועצה אזורית אשכול הביע גם הוא את כעסו: ״לא יתכן שאנו עדיין צריכים להסביר לממשלה את השלכות הטבח על נפש התושבים ולקושש תקציבים עבור הטיפול הרגשי והנפשי. מרכזי החוסן חייבים ודאות ארגונית ותקציבים מידיים כדי שיוכלו למלא את המשימה החשובה ביותר, שהיא אינטרס לאומי. זה המעט שהוא המובן מאליו".