השרים ורה"מ נגד הייעוץ המשפטי לממשלה: "מעכבים אותנו מלעבוד, עוצרים לנו מינויים"

הממשלה החליטה על מינויו של מפקד חיל הים לשעבר, אלוף (במיל') אליעזר צ'ייני מרום, לפרויקטור הצפון • ההחלטה מגיעה לאחר דיון סוער בממשלה, בו מתחו השרים ביקורת על הייעוץ המשפטי וכן על העומדת בראשו בטענה לעיכוב מינויים חיוניים ולגרירת רגליים

האלוף (במיל') אליעזר (צ'ייני) מרום , גדעון מרקוביץ'
האלוף (במיל') אליעזר (צ'ייני) מרום. צילום: גדעון מרקוביץ'

הממשלה אישרה פה אחד: אלוף (במיל') אליעזר (צ'ייני) מרום ימונה לתפקיד ראש מטה היישום לשיקום ארוך טווח וניהול אירועי חירום במשרד ראש הממשלה. במסגרת תפקידו, ישמש אלוף (במיל') מרום כאחראי לניהול ולתכלול שיקום אזור הצפון.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      המטח לצפון - תיעוד נפילה בקריית שמונה

      "תוקעים עוד מינוי"

      קודם ההחלטה התפתח דיון סוער בישיבת הממשלה סביב העיכוב במינוי. מספר שרים מתחו ביקורת חריפה על הייעוץ המשפטי לממשלה, וכן כלפי העומדת בראשו, עו"ד גלי בהרב מיארה. לגינוי התווספו שרים שעד כה לא דיברו בגנות הייעוץ המשפטי לרבות שר התרבות והספורט, ח"כ מיקי זוהר, שר הפנים, ח"כ משה ארבל וכן שר העלייה והקליטה, ח"כ אופיר סופר.

      שר התרבות והספורט, מיקי זוהר. הביא לגידול משמעותי בתקציב הספריות, צילום: אורן בן חקון

      השר מיקי זוהר אמר בדיון: "ההתנהלות של הייעוץ המשפטי מסלימה נגד הממשלה שלנו, זה כבר בולט והפך ללא מכובד וזה גם פוגע באזרחי ישראל שאנחנו רוצים להטיב עימם. העמדות של היועמ״שית הפכו לקטגוריות וזה כבר חצה כל גבול". אחריו, ציין שר הפנים, ארבל כי "50 מיליון שקלים ליישובים ולקיבוצים בקו התפר מתעכבים במשרד הפנים מכיוון שהבאתי את זה כתוספת לסדר היום והיועץ שלי לא מעביר בהנחיית גיל לימון המשנה ליועמ"שית".

      גם שר העלייה והקליטה, ח"כ אופיר סופר, נוסף למקטרגים: "שערוריה, הצפון בוער ומחכה לפרויקטור ואתם על מי מנוחות כי לא איכפת לכם". בדיונים האחרונים, השתדל ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להיוותר מערכתי ולנסות לגשר בדבריו בין עמדות הייעוץ לעמדות השרים, לפחות כלפי חוץ. אלא, שבדיון גם סבלנותו פקעה: "מעכבים אותנו מלעבוד עוצרים לנו מינויים. לעומת הממשלה הקודמת שנתנו להם הכל - רק אצלנו עוצרים. אנחנו דורשים ייעוץ שוויוני".

      ישיבת הממשלה (ארכיון), צילום: חיים גולדברג / פלאש90

      שר הכלכלה ניר ברקת, הצטרף לתחושות על גרירות הרגליים והתקיעות במשרדים בשל עבודת הייעוץ המשפטי: "גם אצלי במשרד הם מעכבים עבודה - רציתי לפטר את ראש רשות התחרות והם לא מאפשרים". לא זו בלבד, גם השר דודי אמסלם תקף בחריפות את המשנה ליועמ"שית, מאיר לוין, וכינה את אנשי המערכת המשפטית "חבורת גנגסטרים. את ראש רשות החברות אתם לא נותנים לי למנות, ועכשיו אתם תוקעים עוד מינוי - זה עובר כל גבול".

      שר הפנים משה ארבל, צילום: אורן בן חקון

      לאחר הישיבה הסוערת שוחח השר משה ארבל עם "ישראל היום" ואמר: "חוסר המסוגלות לראות מעבר לפלוריסנט במשרד מטריף. פרויקטור לצפון לא יכול להתעכב יום אחד. פגשתי את ראש מועצת מטולה בחמישי האחרון ראיתי את הכאב בעיניים. אני קורא לך ראש הממשלה לקיים שם ישיבת ממשלה. גרירת הרגליים הזו פוגעת במדינה לא בממשלה".

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר