סביב יום המאבק באלימות נגד נשים שצוין השבוע, הוחלט בעיריית ירושלים לקיים דיון בוועדה למיגור אלימות בנושא האלימות המגדרית בעיר. הוועדה התקיימה ביוזמה משותפת של סגן ראש העיר וממלא מקום יו״ר הוועדה אדיר שוורץ יחד עם חברת המועצה ויו״ר הוועדה לקידום מעמד האישה לורה ורטון. בוועדה הוצגו נתונים מדאיגים למדי על השלכות המלחמה על נשים ועל תופעת הזנות בבירה.
הנתונים שהוצגו בוועדה אמנם לא הצביעו על אחוז מדויק שמשקף את היקפי תופעת צריכת הזנות בעיר, אך על פי הערכות של מומחים בתחום מדובר בסדר גודל של אלפי צרכני זנות בשנה, לצד אלפי נשים שנמצאות במעגל זה. זאת, על רקע היעדר אכיפה מקומם בנושא, כזו שכמעט ולא קיימת; למעשה, על פי נתוני הוועדה, במהלך השנה החולפת חולקו ארבעה דוחות בלבד לצרכני זנות בעיר, מספר זעום ביחס לכמות המקרים בפועל.
הוועדה דנה גם בהיבטי המענים הטיפוליים המוענקים לנשים הנמצאות במעגל הזנות. על פי הנתונים שהוצגו, המענים המוצעים מהווים את קצה הקרחון והם אינם מספיקים לכשעצמם על מנת למגר את התופעה, כאשר בשנה האחרונה תועדו כ-70 מקרים בלבד של טיפול שהוענק לנשים במעגל הזנות.
בצל המלחמה: עלייה משמעותית באלימות בתוך הבית
בשנה החולפת נרשמה ירידה בדיווחים ובתלונות המוגשות במשטרה על אודות אלימות בתוך המשפחה. עם זאת, בוועדה הוצג נתון מדאיג לפיו מספר לא-מבוטל של תלונות שכן הוגשו בשנה החולפת היו חמורות במיוחד, ובעקבות מקרים קשים מאוד. נתון מעניין נוסף מצביע על כך שאצל משפחות בהן אחד מבני הזוג משרת או מגויס בצל המלחמה, נרשמה עלייה משמעותית באלימות בתוך הבית.
הוועדה יצאה עם כמה מסקנות כאשר המרכזית שבהן היא הצורך הקריטי באכיפה מוגברת של רשויות החוק בכל הקשור לחוקים בתחום המאבק בזנות והאלימות במשפחה. זאת, על מנת להבטיח עתיד בטוח לנשים בישראל ובירושלים בפרט.
״הנתונים שהוצגו בפנינו היום מעוררים דאגה וצריכים להטריד את כולנו״, מציין סגן ראש העיר ירושלים וממלא מקום יו״ר הוועדה אדיר שוורץ. ״הפער בין האכיפה והטיפול ובין מימדי תופעת האלימות המגדרית פשוט גדול מדי. אני קורא לחזק הן את גופי האכיפה והן את גופי הטיפול השונים, לצד מהלכים חינוכיים והסברתיים״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו