"האמונה שלי בשלום התחזקה": המשלחת המוסלמית ממרוקו שסיירה ב"יד ושם" וביישובי העוטף

צעירים רבים שהגיעו ממרוקו סיירו בשבוע האחרון בישראל, במסגרת תוכנית ייחודית שנוצרה בעקבות הסכמי אברהם • הם ביקרו באתרים חשובים ליהדות ולאיסלאם ואף שמעו על 7 באוקטובר מפי משפחה בקיבוץ בניר עוז • דין מוריאל, מדריך הסיור: "חשוב שהם יראו את מה שקורה פה בעיניים שלהם, ולא רק לפי התמונה שהם מקבלים במדיה"

המשלחת המוסלמית ממרוקו מבקרת ביישובי העוטף . צילום: דין מוריאל

ביקור מרגש ומיוחד התרחש בשבוע האחרון כאשר קבוצה של צעירים מרוקאים ומוסלמים הגיעה לישראל וסיירה בקיבוצי העוטף, בכותל המערבי ובמקומות הקדושים לאיסלאם וליהדות.

הביקור התאפשר בסיוע של ארגון "שראכה", בעברית "שותפות" - יוזמה שהוקמה על ידי עמית דרי בעקבות הסכמי אברהם, במטרה לקדם דיפלומטיה בקרב האנשים והעמים ולא רק בקרב הממשלות. 

לדברי דין מוריאל, מדריך הטיולים שליווה את הצעירים בארץ, הרעיון מאחורי הסיור הוא להראות להם את ישראל בעיניים אחרות ושונות ממה שמתואר בתקשורת במרוקו. "חשוב שהם יראו את מה שקורה פה בעיניים שלהם ולא לפי מה התמונה שהם מקבלים במדיה. אותם צעירים רצו לראות את המציאות בישראל, והם הבינו איך הדברים באמת נראים רק במהלך הביקור".

חברי המשלחת המרוקאית מוסלמית בכיכר החטופים בתל אביב, צילום: דין מוריאל

חברי המשלחת ביקרו ביד ושם, בקיבוצי העוטף, במסגד אל-אקצה וכן בכותל המערבי. 
"במהלך הביקור בעוטף הם נפגשו עם משפחה מניר עוז שחלק מקרוביהם נרצחו ב-7 באוקטובר וחלק נוסף מבני משפחתם עדיין חטופים בעזה", מספר דן פפרמן מנהל העמותה.

"אנחנו מנסים לעבוד מול עיתונאים, משפיענים והוגים, אנשים בעלי השפעה. חשוב לנו שהם יבינו שאנחנו לא מפלצות ושיש לנו היסטוריה ושורשים"

"אנחנו פונים בעיקר למוסלמים ממדינות ערביות ומנסים לעבוד מול עיתונאים, משפיענים והוגים, אנשים בעלי השפעה. חשוב לנו שהם יבינו שאנחנו לא מפלצות ושיש לנו היסטוריה משלנו ושורשים", מספר עמית דרי - מייסד העמותה.

מאיר בן שבת. נתן סקירה היסטורית., צילום: אורן בן חקון

פפרמן סיפר כי במהלך הביקור בישראל הם נפגשו עם יושב ראש הכנסת - אמיר אוחנה ודיברו איתו במרוקאית, "הם מאוד התרגשו. אבל יותר מהכל הם התרגשו להיפגש עם ראש המל"ל לשעבר מאיר בן שבת שנתן להם סקירה היסטורית ועכשווית והכל בשפה המרוקאית ובניב שהם מכירים".

"הם דיברו עם ערבים ישראלים, עם ערבים ופלשתינים מיהודה ושומרון והם שמעו מה באמת קרה בישראל. הם סיפרו שבמרוקו התמונה שמראים להם מאוד מעוותת ואבסורדית. הם מראים תמונות שם כאילו ישראלים מכים ברחוב מוסלמים. סרטונים שעורכים ומראים להם", סיפר דין שליווה אותם באתרים בארץ.

"כשהם הגיעו לישראל הם קיבלו כל כך הרבה חום ואהבה שממש הרגישו בבית. חיברנו אותם לאנשים שדיברו איתם בשפה שלהם, בשפה המרוקאית. המרוקאים בישראל בעצמם החליטו לעשות להם חפלה. הם מאוד אמיצים שהם הגיעו לישראל".

"השהות בישראל הייתה מסע מדהים, מלא בחוויות תרבותיות עשירות וקשרים היסטוריים עמוקים", אמר יוסוף, אחד מחברי המשלחת, רגע לפני שובו למרוקו. "זה חיזק את האמונה שלי ששלום והבנה אפשריים כאשר אנו מאמצים את הגיוון והאנושיות המשותפת הקושרים את כולנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר