הותר לפרסום: דוד ברנע יחליף את ראש המוסד יוסי כהן

ראש הממשלה נתניהו הודיע על מינויו הקבוע ברנע, לאחר שקיבל אור ירוק מהיועמ"ש מנדלבליט • כהן קיבל מנתניהו את פרס ראש הממשלה למבצעי מוסד • נתניהו: "המשימה העיקרית - למנוע מאיראן מלהתחמש בנשק גרעיני"

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
      הותר לפרסום: דוד (דדי) ברנע הוא ראש המוסד הבא // צילום: תקשורת ראש הממשלה
      ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום (שני) על מינויו הקבוע של דוד (דדי) ברנע, סגן ראש המוסד, לתפקיד ראש המוסד הבא. זהותו של ברנע, שעד כה כונה ד', ותמונתו נחשפו. ברנע ייכנס לתפקיד בתחילת חודש יוני, עם פרישתו של יוסי כהן מהארגון אחרי 38 שנה. נתניהו העניק לכהן את פרס ראש הממשלה למבצעי מוסד.

      דוד (דדי) ברנע שירת בצה"ל כלוחם בסיירת מטכ"ל. לברנע תואר שני במנהל עסקים במגמת מימון מאוניברסיטה בניו יורק. שימש כמנהל עסקי בכיר בבנק להשקעות בארץ. התגייס למוסד בשנת 1996 לקורס קציני איסוף ושובץ באגף מבצעי.

      לאחר מכן, היה מפקד יחידות מבצעיות בארץ ובחו"ל. בין השנים 2013-2019 פיקד על אגף צומת במוסד, שם הוענקו לאגף בראשותו 4 פרסי ביטחון ישראל. כאמור, משנת 2019 ועד היום מכהן ברנע בתפקיד סגן ראש המוסד. 

      יוסי כהן (מימין), רה"מ נתניהו ודוד ברנע, צילום: תקשורת ראש הממשלה

      מינויו של ברנע הוכרז לאחר שקיבל את אישורו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. "אין עוד מניעה משפטית מלמנות את המכונה ד' לתפקיד. נבחנה האפשרות למנות ממלא מקום זמני, אך הוצגו בפני היועץ הטעמים שבעטיים קיימת חשיבות למינוי ראש מוסד קבוע ללא כל דיחוי", ציין בהודעתו מנדלבליט.

      "כדי שהמוסד ומדינת ישראל ימשיכו בדרך ההישגים להבטיח את ביטחון ישראל, אמר נתניהו במהלך טקס ההכרזה. "המשימה הראשונה של כל אחד מכם – היא למנוע מאיראן מלהתחמש בנשק גרעיני. זו משימת העל".

      רה"מ הוסיף: "אני מאוד מעריך את ידידתנו ארה"ב, שעומדת לצידנו הרבה שנים. זהו חלק מנדבך הביטחון הלאומי שלנו. אבל יכול להיות מצב שבו היעד העליון שלנו - להבטיח שהאייתוללות לא יפסיקו את הקיום בן אלפי השנים של העם היהודי – יחייב אותנו להחליט החלטות אמיצות ועצמאיות. מדינת ישראל לא תאפשר לאיראן להתחמש בנשק גרעיני".

      ראש המוסד היוצא יוסי כהן אמר: "שגרת יומו של המוסד היא המלחמה, המלחמה החשאית. אנחנו מבצעים כל הזמן, בכל מקום, פעולות מבצעיות רבות מספור, המתלכדות לאגרופים רבי עוצמה. מבצעים אלה מביאים מודיעין חיוני למדינת ישראל, מסכלים נשק בלתי קונבנציונאלי, מסכלים טרור וריגול ופורצים דרכים חדשות לשלום ולשיתוף פעולה אזורי".

      בהמשך דבריו, בירך כהן את ברנע, ואיחל לו שפע של הצלחה בתפקיד. ראש המוסד הוסיף ואמר כי הוא משוכנע שברנע יעשה חיל בתפקיד, וימשיך להוביל את המוסד להצלחות מבצעיות והישגים משמעותיים.

      שר הביטחון בני גנץ אמר: "‏בהצלחה לדדי, ראש המוסד הבא, שמקבל לידיו את אחד מארגוני הביון הטובים ביותר בעולם. זו ההזדמנות להודות גם ליוסי כהן, שבנה למוסד יכולות חדשות, והוביל מבצעים נועזים ומשמעותיים. מערכת הביטחון תמשיך לעבוד באופן הדוק עם המוסד ותסייע בכל משימה שתידרש במערכה החשובה לביצור ביטחון ישראל".

      הנשיא ראובן ריבלין בירך את ברנע לראש המוסד הבא: "מאחל לראש המוסד החדש הצלחה רבה. דדי יקר, אין לי ספק כי תוביל את אנשינו המצויינים במוסד במקצועיות, בתבונה ובאומץ לב. אני בטוח כי יכולותייך המגוונות והמרשימות ושנות השירות הרבות שלך למען המדינה ינחו אותך בדרכך למען ביטחון ישראל ועליונותה המבצעית״.

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר