צילמו קברי חללים מ-7 באוקטובר: בני הזוג גולייב הואשמו בסיוע לאויב בזמן מלחמה | כתב האישום המלא

בני הזוג מלוד נאשמים בכך שתיעדו את מטה המוסד, חברת החשמל, ונמלים אסטרטגיים עבור איראן• השניים אף צילמו קברים של נרצחי 7 באוקטובר • הם העבירו את התיעודים לסוכנים דרך אפליקציות מוצפנות • על פי כתב האישום, קיבלו בני הזוג מהסוכנים סכום כולל של כ-26 אלף דולר

אדם לצד דגל איראן. צילום: אי.אף.פי

הותר לפרסום: פרקליטות המדינה הגישה לפני זמן קצר היום (חמישי) לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד כתב אישום נגד בני הזוג רפאל וללה גולייב, תושבי לוד, הנאשמים שפעלו עבור איראן. הם נאשמים בעבירות ביטחוניות חמורות של סיוע לאויב במלחמה ומסירת מידע לאויב במטרה לפגוע בביטחון המדינה.

האקרים איראנים או צנזורה? (אילוסטרציה), צילום: אורן בן חקון, GettyImages

בכתב האישום, שהוגש ע"י עו"ד הילה צור מפרקליטות מחוז מרכז, נאמר כי מאז שנת 2021 קיימו בני הזוג גולייב מגעים עם שני סוכנים איראניים וביצעו עבורם משימות רבות בהזדמנויות שונות, שמטרתן לאסוף מודיעין עבור איראן, וזאת בכוונה לסייע לאויב במלחמתו נגד ישראל ולפגוע בביטחון המדינה.

בסיס 8200 בגלילות (ארכיון), צילום: קוקו

במסגרת זו, אספו הנאשמים מידע באמצעות צילומי סטילס וסרטונים של מתקנים אסטרטגיים ותשתיות לאומיות של מדינת ישראל. בין היתר, תיעדו הנאשמים את מטה "המוסד", הקונסוליה המולדבית בת"א, נקודות סמוכות למתחם גלילות, חברת החשמל, נמל חיפה, מפעל בו עבד הנאשם, מקלטים ציבוריים בת"א, קברים של חללי טבח ה-7 באוקטובר, ועוד. את התיעודים העביר הזוג גולייב למפעילים באמצעות הטלגרם ובאמצעות אפליקציית הצפנה ייעודית, כדי למנוע את גילוי מעשיהם.

צילום נמל חיפה בידי כטב"ם חיזבאללה, צילום: ללא

נוסף על כך, פעל רפאל גולייב לגייס פעילים נוספים לצורך בניית תשתית מסודרת וסודית שתבצע משימות, ואף עקב גם אחר עובדת במכון המחקר INSS, שזהותה אסורה בפרסום, ותיעד את ביתה ורכבה, אחרי שתיצפת במקום שעות ארוכות. גולייב קיבל סכום של כ-600 דולר עבור כל יום מעקב וצילום במשימה זו.

חיילת במתחם הנובה ליד רעים,, צילום: אי.אף.פי

במהלך ההתקשרות, הורו הסוכנים לגולייב לדאוג ששיחותיהם יישמרו בסוד ולפעול בחשאיות על מנת שלא יתגלה ולא ייתפס. בכלל זה, הורו לו הסוכנים לרכוש טלפון מבצעי, מצלמות באיכות גבוהה, מחשב נייד וכן לעשות שימוש בתוכנת קידוד שהתקינו על מחשבו הנייד, לשם העברת המידע שאספו בבטחה.

בניין חברת חשמל, צילום: אסנת קרסננסקי

כמו כן, גולייב דאג לשמר את הקשר עם הסוכנים תקופה ארוכה ואף הציע מיוזמתו לסייע להם במעשיו, תוך שהוא מקבל מהם תשלומים שונים מעת לעת, באופן המייצר אצל הסוכנים ציפייה לקשר מתמשך.

על פי כתב האישום, קיבלו בני הזוג מהסוכנים סכום כולל של כ-26 אלף דולר.

המכון למחקרי ביטחון לאומי, צילום: יוסי זליגר

הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם. בבקשת המעצר צוין, כי הנאשמים ביצעו עבירות ביטחוניות בזמן שמדינת ישראל מנהלת מלחמה מהקשות שידעה, בחזיתות רבות ובהן איראן. כמו כן צוין, כי הם היו מודעים להיות הסוכנים גורמים אשר עוינים את מדינת ישראל ואף על פי כן המשיכו ושיתפו עמם פעולה.

בפרקליטות ציינו כי בידיהם הגרסאות של בני הזוג במסגרתן הודו בעובדות המיוחסות להם בכתב האישום, אם כי טענו כי לא התכוונו במעשיהם לפגוע בביטחון המדינה.

כמו כן קיימות תמונות וסרטונים המתעדים את ביצוע חלק מהמשימות שהוטלו עליהם שעולות בקנה אחד עם הודאותיהם וגם תיעוד העברות הכספים שקיבלו מסוכני החוץ תמורת ביצוע משימותיהן, לארנק הדיגיטלי, המחזקות אף הן את הודאותיהם. בבקשה להארכת מעצר עד תום ההליכים צויין כי: "קיים יסוד סביר לחשש כי שחרורם ממעצר יביא לשיבוש הליכי משפט או התחמקות מהליכי שפיטה, הן נוכח העונש הכבד בצד העבירות המיוחסות להם, הן בהיות הנאשמת תושבת ארעית בלבד, משפחתה כולה מתגוררת באזרבייג'ן והן כי לנאשם מכרים עמם הוא מצוי בקשר הדוק כמו גם בני משפחה, אף הם באזרבייג'ן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר