בית המשפט המחוזי בת"א קבע היום (שלישי) כי רומן אברמוביץ יוכל לתרום 8 מיליון שקלים לארגון זק״א מחשבונו בבנק המזרחי.
כזכור, איש העסקים הישראלי רומן אברמוביץ' וארגון זק"א, הגישו תביעה כנגד בנק מזרחי טפחות, בשל סירובו של הבנק להעביר תרומה על סך שמונה מיליון שקלים לארגון זק"א לטובת פעילותם במלחמה, על פי כתב התביעה כזכור, סירוב הבנק הוא משום שחשבונו של אברמוביץ' חסום בשל הסנקציות שהטילו עליו האיחוד האירופי וממשלת בריטניה, ולכן, לגישת הבנק, לא ניתן לבצע בו שום פעולה שהיא.
כבר בדיון הראשון בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, ציינה השופטת ירדנה סרוסי כי היא נוטה לאשר את בקשתו של מר אברמוביץ׳ להעביר את התרומה לארגון זק״א. והיום היא פסקה כי אברמוביץ׳ יוכל להעביר את הכסף מחשבונו. בהחלטתה השופטת ציינה בין היתר כי היועמ״ש לא הציג כל ראיה, ולו ברמז, שהמערכת הבנקאית בסיכון, בשל העברת התרומה. וכן אין כל בדל טענה על כך שחשבונו של אברמוביץ חשוד בהלבנת הון או מימון טרור.
עוד צוין כי אפילו במערכת הסנקציות הבריטית יש מקום לאפשר פעולות בחשבון, אם הן לשם הביטחון הלאומי. קל וחומר בישראל, שכלל לא אימצה את הסנקציות הבריטיות וכן האיסור הגורף של הבנק מעמיד את אברמוביץ' במצב קשה יותר לו היה חל עליו משטר הסנקציות באופן ישיר.
עורך הדין שמוליק קסוטו הגיב לפסיקת בית המשפט: "אנו מודים לבית המשפט על החלטתו לאפשר למר אברמוביץ' לתרום 8 מיליון ש"ח לזק"א. מטרת התביעה הייתה לאפשר לזק"א, ארגון שזוכה לתקצוב ממשלתי מינימלי, להיערך לאתגרים העתידיים ולהיות מסוגל להמשיך לעשות את עבודת הקודש למען העם בישראל. זק"א הוא נכס חשוב למדינת ישראל ומר אברמוביץ' גאה לתמוך בפעילות הארגון.״
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו