"אני שונא את חמאס": הדלפות מתוך התכתבויות בקבוצה פנימית של פועלים פלשתינים משטחי יהודה ושומרון, אשר הגיעו היום (ראשון) לידי "ישראל היום", מגלות את הסלידה הרבה של חלקם מארגון חמאס ומנהיגיו. "אם סינוואר והנייה בגן עדן, אני לא רוצה ללכת לשם. אני רוצה ללכת לגיהנום", כתב בכעס אחד הפועלים המובטלים.
"שימותו סינוואר והניה. אני עם היהודים, רק ישראל", כך המשיך לתקוף את ארגון הטרור, ועובד אחר השיב לו: "אני עם מי שייתן לי להאכיל את הבנות שלי". להתכתבות הצטרף פועל נוסף שאף הוא יצא נגד בכירי חמאס. "הם מתלבשים בחליפות ועושים חיים בקטר בעוד שהעם נשרף", כתב.
שאט הנפש מהשלכות מעשי חמאס הועלו בהתכתבויות נוספות. "חמאס הרס עם שלם. נכנס למלחמה שאינו יכול עליה, ולא יודע איך לסיים אותה. וההוכחה הכי גדולה: חילוקי הדעות בין ההנהגה המדינית וההתנגדות, והימלטותם של אנשי סנוואר. שאלוהים ישרוף אותם כולם", כתב אחד הפועלים.
"הניסיונות של חמאס ותומכיהם להלך עלינו אימים לא יצליחו. הם מנסים להטיל ספק בנאמנות של כל מי שמתנגד להם ולמדיניות החשוכה שלהם ולהימור שלהם בחיי העם שלנו. עלינו לחשוף את הנרטיב המזויף שלהם", ציין פועל אחר תוך שהוא מאשים את חמאס בהפעלת הפחדה באמצעות חשבונות פיקטיביים ובוטים ברשתות.
בעקבות מתקפת הטרור של חמאס על מדינת ישראל ב-7 באוקטובר, הוחלט, כידוע, לאסור כניסת פועלים פלשתינים לעבודה בתוך ישראל. בצד השני הובעה תקווה שההחלטה תשתנה והפועלים יוכלו לשוב לעבודתם, אך השיח בישראל סביב הבאת עובדים זרים שיחליפו את העובדים הפלשתינים מותיר אותם בחוסר ודאות ומעלה את מפלס הפסימיות. פועלים פלשתינים נמנעו מלתקוף בצורה ברורה ונחרצת את ארגון הטרור, אך היום כבר אפשר לשמוע יותר ויותר ביקורות נגד חמאס וזאת בשל הקשיים הכלכליים ומצוקת הפרנסה בקרב אלפי משפחות.
ר' הוא אחד מהם. הוא גר באחד הכפרים מצפון לחברון. מאז המלחמה הוא יושב בבית מובטל, ומספר שעד עכשיו לא מצא דרך לפרנס את אשתו וילדיו. "עכשיו אין לי לתת שקל ושני שקלים לילדה שלי שרוצה ללכת לקנות בלונים ושוקולד", טען והוסיף: "אנשים מוכרים את הרהיטים שלהם בבית, מכונות כביסה ועוד רק כדי שיהיה להם כסף לחיות. אני לא מתבייש להגיד שהמקרר אצלי בבית ריק", הוא אומר, ומקלל את חמאס על האסון שהביא על העובדים הפלשתינים.
"אנחנו סובלים מחמאס. אני שונא את חמאס. היא הרסה אותנו. אנחנו לא רוצים אותה, היא לא עשתה למעננו שום דבר. אנחנו יושבים בבית מתים", אומר ר': "אני לא יכול להביא לילדים שלי אוכל. הבת הגדולה שלי לא מבינה מה זה חמאס ומה זה מלחמה. למה שזה יקרה לנו בגלל חמאס? מה לנו ולהם? אני נגד חמאס. אנחנו רוצים לחיות חיים פשוטים עם כבוד ולחזור לחיים הרגילים שלנו כמו שהיו לפני המלחמה".
פועלים ביהודה ושומרון מספרים כי בשל המצב, יש מי שהחליטו לפתוח בסטות ולמכור מוצרים וסחורות בשווקים כדי להתפרנס מעט. אחרים הצליחו למצוא עבודות חלקיות ומזדמנות לכמה שעות ביום, ויש גם מי שלמרות האיסור, מצליחים להסתנן לעבודה בישראל. "אנשים מנסים להסתדר ולהסתגל למצב. כל אחד במה שיש לו ובדרך שלו. יש כאלה שמנסים להיכנס לעבוד בפנים (בישראל), לא דרך המעברים הרגילים, ומצליח להם", סיפר עובד אחר בתחום השיפוצים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו