המתיחות הביטחונית שמלווה את החג עולה מדרגה: מאות פלשתינים התפרעו היום (ראשון) ברצועת עזה והתקדמו משעות אחר הצהריים לעבר גדר הגבול. חלקם הציתו צמיגים ופוצצו מטעני חבלה ליד הגבול ממזרח לעזה. כוחות צה"ל הגיבו באמצעים לפיזור הפגנות. משרד הבריאות בעזה דיווח על חמישה פצועים פלשתינים באירועים.
לאחר ההתפרעויות, מתאם פעולות הממשלה בשטחים הודיע על דחיית פתיחת מעבר ארז לכניסת פועלים עזתים לישראל ב-24 שעות נוספות. "ההחלטה התקבלה בתום הערכת מצב ביטחונית ובהתאם להנחיית שר הביטחון והרמטכ״ל", נמסר. "פתיחה מחודשת תיבחן בהתאם להערכת המצב במרחב".
המפגינים מוחים נגד "פלישת המתנחלים למסגד אל-אקצא", זאת ברקע הזעם הפלשתיני על הגעת יהודים להר הבית במהלך החג. הקריאות החלו להישמע לאחר שפורסמו ברשתות החברתיות תיעודים של מתפלל יהודי שתועד בקרבת הר הבית כשהוא תוקע בשופר.
ברשתות החברתיות החלו התארגנויות של פלשתינים הקוראים לפתוח בהתפרעויות ובהסלמה.
השייח' עכרמה סברי, מדרשני אל-אקצא שהשתתף בעבר בכנס לצד מנהיגי חמאס וחיזבאללה וידוע ברטוריקה המתלהמת נגד ישראל, גינה התקיעה בשופר בתוך הרחבה ואמר כי "זהו דבר חמור שמעיד על החוצפה של המתנחלים".
בסרטון המצורף המשטרה נראית כשהיא מפנה את אותו אדם.
הפלשתינים זועמים: יהודי תקע בשופר בהר הבית // צילום: רשתות ערביות
בין היתר, ישנה קריאה להתעמת עם כוחות צה"ל באזור גבול עזה, כפי שקרה כמה פעמים בימים האחרונים. כמו כן, פורסמו התבטאויות המגנות את מה שתואר "כהתנהגות של דיכוי מצד המשטרה הכוללת תקיפת מתפללים, כולל של אלה ששוהים שם כדי ללמוד (המוראבטין והמוראביטאת) והגבלות על כניסתם להר הבית".
בערב החג כזכור, צה"ל אף תקף בתגובה להתפרעויות הקשות עמדת חמאס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו