בעוד ממשל טראמפ ביטל כבר ביום הראשון לכהונת הנשיא החדש את הסנקציות על מתיישבים, באיחוד האירופי נוקטים בגישה שונה ומדיניות הטלת הסנקציות נגד מתיישבים המוגדרים כ"מתנחלים קיצונים ואלימים" צפויה להימשך.
דובר באיחוד האירופי אמר השבוע כי "המדיניות של האיחוד האירופי היא לאכוף את הסנקציות שנקבעו על ידי המועצה". הדובר ציין כי "נמשיך לגנות הפרות חוק מצד מתנחלים קיצונים במזרח ירושלים ובהתנחלויות. הסנקציות של האיחוד האירופי שהוטלו בעקבות הפרות חמורות של זכויות אדם אשר התבצעו על ידי מתנחלים קיצונים נגד פלשתינים, שולחות מסר חזק והופכות מילים למעשים, באופן הקשור והמשקף את מדיניות האיחוד האירופי בשמירה על זכויות אדם".
כזכור, המועצה האירופית החליטה פה אחד ובהסכמת כל 27 מדינות האיחוד על הטלת סנקציות בחודשים אפריל ויולי נגד מספר ארגונים ואינדיבידואלים שלטענת האיחוד ביצעו את "ההפרות החמורות והאלימות נגד פלשתינים". בין האנשים שהוטלו עליהם סנקציות נמצאים בנצי גופשטיין וברוך מרזל, בעוד ברשימת הארגונים שהוטלו עליהם סנקציות נמצאים ארגונים כגון ארגון "להבה" וצו 9.
במסגרת הסנקציות האיחוד האירופי פועל להקפיא את נכסיהם של רשימת האנשים והגופים שעליהם הוטלו הסנקציות, כולל עצירת אספקת כספים או פעילות כספית כלשהי מולם בצורה ישירה או עקיפה, וכן פועל למנוע מאותם אנשים להיכנס לגבולות האיחוד האירופי.
נכון לעכשיו, לא נראה שצפוי שינוי במדיניות האיחוד האירופי כאשר לפי טענת הדובר, המועצה שוקדת בימים אלה על בחינת "סנקציות אפשריות נוספות נגד מתנחלים קיצונים ואלימים".
בחודש דצמבר נכנסה לתפקיד הנציב לענייני חוץ באיחוד האירופי קאיה קאלאס. היא החליפה בתפקידה את ג'וזפ בורל שהיה ידוע בגישתו העויינת לישראל. באותו החודש פורסם ב"ישראל היום" כי באיחוד מעוניינים "לפתוח דף חדש" ביחסים עם ישראל, ומאוחר נפגש שר החוץ גדעון סער עם קאלאס. נראה שהנטייה של האיחוד להמשיך בסקנציות היא איתות שגם להתחממות ביחסים אלה יש גבולות - והאיחוד האירופי ינסה לבדל את עצמו מארה"ב ביחס להתיישבות ביו"ש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו