בצל איום אמברגו הנשק: ההחלטה בקבינט, המכתב שבלינקן יעביר - והמספרים מאחורי הגברת הסיוע

בקבינט החליטו לאשר את הגברת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה עקב לחץ אמריקני כבד • השר רון דרמר יציג בפני מזכיר המדינה האמריקני ג'ון בלינקן מכתב הכולל פירוט באשר לכל הצעדים שנקטה ישראל כדי להגביר את הסיוע בעזה • בין היתר, צפוי דרמר לפרוש בפני האמריקנים פירוט באשר לפתיחת מעברים נוספים, הרחבת המרחבים ההומניטריים והיקף הסיוע

הקבינט המדיני ביטחוני. צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

בעקבות הלחץ האמריקני, הקבינט המדיני-ביטחוני אישר היום (שני) את הרחבת הסיוע ההומינטרי לרצועה. במקביל, השר רון דרמר הנמצא כמעט בארצות הברית, ייפגש עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בליקנן לדון בנושא. פרטים חדשים שהגיעו לידי "ישראל היום" מתארים כיצד פועל נתניהו כדי לתת מענה לדרישות באולטימטום האמריקני שמגיע מחר לקצהו.

סיוע הומניטרי נכנס לצפון הרצועה, היום // דובר צה"ל

השר רון דרמר שנשלח להיפגש עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון בלינקן צפוי להגיש לו מכתב בעל סעיפים הכוללים פירוט באשר לכל הצעדים שנקטה ישראל כדי להגביר את הסיוע ההומניטרי ברחבי רצועת עזה, ובדגש על צפונה. בין היתר, צפוי דרמר לפרוש בפני האמריקנים פירוט באשר לפתיחת מעברים נוספים, הרחבת המרחבים ההומניטריים והיקף הסיוע.

עוד טוענת ישראל כי בעוד אנשיה עובדים כדי לעמוד בקצב האספקה שדורשת ארה"ב, דווקא ארגוני הסיוע של האו"ם אינם עומדים בקצב של העברת הסחורות. בהתייחס למספר הקסם האמריקני 350 משאיות סיוע מדי יום שיעברו לתוך הרצועה- ישראל עוד לא מצליחה לעשות זאת, אך עלתה במספרים באופן דרמטי מאז נשלח מכתב האולטימטום האמריקני, וכעת עוברים לרצועה כ-250 משאיות מדי יום.

העברת הסיוע ההומניטרי לצפון הרצועה דרך מעבר "ארז מערב" (ארכיון), צילום: דובר צה"ל

"רוב הדרישות שהוצגו לנו נענו", אמרו אמש גורמים מדיניים בישראל, "למעט דרישה אחת, והיא לביקורי הצלב האדום אצל מחבלים, בעוד החטופים הישראלים לא זוכים לאף מחווה כזו בפיקוח בינלאומי".

כאמור, ההחלטה הישראלית על הגברת הסיוע ההומניטרי, מגיעה על רקע האיום האמריקני המפורש בהפסקת אספקת הנשק אם המצב ההומינטרי בצפון הרצועה לא ישתפר. בישראל יש חשש שארה"ב תנקוט בסופו של דבר במהלך, חשש שגבר לאור הכוונה של ארגון בינלאומי חשוב להכריז כי ברצועה מתקיים מצב של רעב.

פגישות השר דרמר בבירה האמריקנית יעסקו גם במכתב הדרישות ההומניטריות שהשרים בלינקן ואוסטין הציגו לישראל ובו איום לעצור את אספקת הנשק לישראל.

דרמר ובלינקן (ארכיון), צילום: מתוך טוויטר

דרמר צפוי להציג לבכירים האמריקנים את ההתקדמות שעשתה ישראל בנוגע לסעיפים המוזכרים במכתב. בראשם, הציפיה של הממשל להכנסת עוד משאיות מזון לעזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר