השליח האמריקני עמוס הוכשטיין ויועצו של הנשיא ביידן ברט מקגרק צפויים להיפגש היום (חמישי) עם השרים רון דרמר ויואב גלנט כדי לבדוק את התכנות הסכם המסגרת להפסקת אש בלבנון.
דובר צה"ל
כדי להצליח להתקדם בלוח זמנים מהיר, בישראל מעריכים שהשניים יבקשו לנסח הסכמות רחבות על הפסקת אש שבמהלכה ידונו "הפרטים הקטנים". מיד לאחר הפגישות פה אם אכן יצליחו בכך, הם צפויים לבדוק היתכנות מול לבנון וחיזבאללה. בניגוד לתדרוכים הלבנונים בדרג המדיני בישראל טוענים שהפערים עוד גדולים. כאשר ישראל שומרת לעצמה את הזכות להמשיך לפעול בלבנון בגיבוי אמריקני אם חיזבאללה יפר אותו.
בשבועות הבאים תגיע לסיום הפעילות הצבאית עליה הוסכם בקבינט עם תחילת העבודה הקרקעית בלבנון לניקוי תשתיות צבאיות מכל כפרי המגע סמוכי הגבול. בזמן הזה יידרשו הצדדים להסכם לפתור את המחלוקות בעניין הסכם 1701 שישראל מעוניינת להרחיב, בעוד מהצד הלבנוני מערימים קשיים ודורשים את ההסכם כפי שהיה עד כה.
הלחץ האמריקני להתקדמות להסכם בלבנון מגיע בצד המתיחות המתמשכת מול איראן. בנושא הזה יגיע לכאן בסוף השבוע מפקד פיקוד המרכז האמריקני, מייקל קורילה כדי להיפגש עם הצמרת הביטחונית הישראלית.
הגעת הוכשטיין לביירות תלויה בתוצאות הביקור בישראל
בתוך כך, מקורות מדיניים מסרו הבוקר לעיתון הלבנוני "אל-ג'מהוּריה" כי הגעתו של השליח האמריקני עמוס הוכשטיין לביירות בסוף השבוע תלויה בתוצאות חיוביות שהוא עשוי להשיג בפגישותיו בישראל.
לפי המקורות, "התנאים שישראל מקדמת לא רק נדחים על ידי לבנון אלא גם לא מקובלים על האמריקנים, הצרפתים והקהילה הבינלאומית כולה. ברור שישראל מנסה להרוויח מההרס הכולל בערים ובכפרים, ולהציג אותם לפנים הישראלי בתור הישג גדול, כדי לנצל זאת להכתבת תנאי כניעה ללבנון". לטענתם, המבצע הקרקעי לא מאפשר לישראל להכתיב תנאים.
המקורות העריכו כי אם הוכשטיין יגיע ללבנון עם אותם תנאים ישראליים - השליחות שלו נידונה לכישלון. עם זאת, הם שללו את האפשרות שהשליח אכן יציג את התנאים האלו בביירות: "הצלחת השליחות שלו תלויה במתן עדיפות לפרויקט פשרה על בסיס החלטה 1701, ללא הגדלה או צמצום ולפי מנגנון היישום שמקובל על לבנון ולא פוגע בריבונות שלה".