המשלחת הישראלית שתצא מחר (שני) למשא ומתן על שלב ב' של עסקת החטופים בדוחא תכלול את מ' מהשב״כ, גל הירש, היועץ המדיני אופיר פלק, וכן נציגי מוסד ומערכת הביטחון.
טראמפ לוחץ את ידייהם של שורדי השבי | השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
חברי המשלחת צפויים לשהות בקטאר כיומיים. גורם ישראלי אומר כי על אף הבעייתיות בתיווך הקטארי, לנסיכות העשירה יש עדיין את ההשפעה הגדולה ביותר על חמאס.
נקודת המוצא של השיחות יהיה "מתווה וויטקוף", שמקובל על ישראל, ואולם ישראל צפויה לגלות גמישות אם תתפתח דינמיקה חיובית בשיחות. ביום הראשון של המתווה ישוחררו מחצית מהחטופים החיים והחללים, ובסופו - אם תושג הסכמה על הפסקת אש קבועה - ישוחררו יתר החטופים החיים והחללים.
בישראל מודעים לכך שכרגע למעשה יש הפסקת אש שמאפשרת לחמאס להתעצם מחדש לקראת חידוש המלחמה, מה שיקשה לאחר מכן להשלים את משימת חיסולו. עם זאת, לדברי הבכיר הישראלי תקופת השקט חשובה יותר לישראל, שגם היא נערכת בכוחות מתוגברים ותוכניות חדשות למלחמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו