התגובה הצינית - למהלך הציני: בסוף השבוע הקרוב צפויה ועדת פרס נובל לשלום באוסלו להכריז על המועמד הנבחר לשנת 2024. בין מאות האישים והארגונים המועמדים לפרס היוקרתי, בולט במיוחד ארגון אונר"א שהוקם בשנת 1949 ומציג עצמו כאחראי לפליטים פלשתינים בתחומי החינוך והרווחה.
מסמך המועמדות של סינוואר וארגוני הטרור לפרס נובל לשלום
לפי הדין, סוכנות סיוע לפליטים נסגרת בתום שלוש שנים, אך אונר"א כידוע מקבלת הארכות חריגות מהאו"ם להמשיך לפעול, כך קרוב לשמונה עשורים. מנהל המכון לחקר השלום באוסלו אורדל קרא: "כארגון שפועל למען אזרחים פלשתינים שחווים את סבל המלחמה בעזה, אונר"א הם בהחלט מועמדים פוטנציאליים לזכייה".
בתגובה למהלך ההזוי על רקע השתתפות אנשי אונר"א בטבח שבעה באוקטובר, תנועת רגבים הגישה לוועדת הפרס הצעות למועמדים נוספים המתאימים על פי אותו הגיון: תנועת האחים המוסלמים, בוקו חראם והמחנות לחינוך מחדש בסין.
במכתב הפניה נכתב: "בהתאם לאמות המידה שנקבעו, אנו מבקשים להציע מספר מועמדים נוספים, ארגונים אשר פועלים, לפחות כלפי חוץ, למען 'שלום', 'חינוך' ו'רווחה חברתית': תנועת האחים המוסלמים המסיתה, תומכת ומחנכת לטרור, כמו כן, מתקני הכליאה בשינג'יאנג (הנקראים רשמית: מרכזי חינוך והכשרה) האחראים לכליאת מיליוני אויגורים ומיעוטים אחרים תוך דיכוי תרבותי ומדיני".
עוד כתבו אנשי הארגון בפנייתם לוועדת הפרס כי "אם סוכנות אונר"א יכולה להיחשב מועמדת ראויה בעיני הוועדה המכובדת לפרס נובל לשלום, על אף ההקשר ההדוק עם חמאס, הרי שגם הארגונים הנ"ל ראויים להיכנס לרשימה המכובדת, בהיותם מובילים עולמיים במיזוג בין חינוך, רווחה, וטרור – כל אחד בדרכו הייחודית".
תיעוד: אמצעי לחימה בשקי אונר"א // צילום ארכיון: דובר צה"ל
בחודשים שלאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל נחשפו תחקירים רבים בעניין מעורבותם של עובדי סוכנות אונר"א ברצועת עזה במתקפת הטרור הרצחנית בשביעי לאוקטובר, בהם השתתפות פעילה במעשי רצח, טבח, חטיפת גופות, החזקת חטופים, העמדת כלי רכב ואמצעים לצורך ביצוע המתקפה ומסירת פקודות מטעם ארגון הטרור חמאס. מוסדות השייכים לאונר"א התגלו כבסיסי טרור בהם נחשפו מצבורי נשק ואמל"ח, מפקדות ואף מנהרות תקיפה תת קרקעיות. פרסומים אלו הובילו לגינוי הסוכנות על ידי מדינות רבות בעולם והובילו להקפאת תרומות עבורם.
"לאורך עשרות שנים כוונותיה התמימות של אונר"א הוטלו בספק, ולא פעם הם הוזכרו בהקשר של חינוך, הסתה ותמיכה בטרור", אומרים בתנועת רגבים, "אך בטבח השביעי לאוקטובר, גם מי שרוצה לאחוז בדמיון שמדובר בארגון הומניטרי, כבר לא יכול להתעלם: ללא צל של ספק, סוכנות אונר"א הוכיחה כי היא ארגון טרור ואין כל הבדל בינה לבין ארגון הטרור חמאס. המחשבה לשקול להעניק לאונר"א את פרס נובל לשלום מזעזעת ומהווה פרס למעשי רצח ואונס אכזריים. כשראינו זאת, החלטנו לאתגר את וועדת הפרס עם עוד כמה ארגוני טרור מעניינים מסביב לעולם. כי אם אונר"א כן – למה הם לא?".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו