"יקל על עשיית עסקים": איש העסקים עודד רוז מנכ"ל לשכת המסחר ישראל אמריקה שהינו גוף המאגד 250 חברות ישראליות ואמריקניות, מעריך כי קבלת הפטור מוויזה תיתן דחיפה לקשרים הכלכליים בין ישראל לארה"ב.
בראיון ל"ישראל היום" אמר רוז כי "כיום יש אלפי מקרים בשנה שהצורך להוציא ויזה מקשה על עשיית עסקים עם אמריקה. בפרט מדובר על מקרים דחופים. אם למשל חברה נדרשת לשלוח בדחיפות עובד ישראלי כדי לתקן תקלה שהתגלתה במוצר ישראלי שנמכר לאמריקנים, ולאותו עובד אין ויזה, נוצר תסכול אצל הלקוח שרכש את המוצר. הוא לא מרוצה ונוצר אפקט מצנן. ברגע שלא יהיה צורך להוציא ויזה, אלא הליך הכניסה לארה"ב יהיה קצר ופשוט בהרבה, זה יקל על עשיית העסקים".
"באופן כללי", מוסיף רוז, "ברגע שהאפשרות ליצור מפגשי פנים אל פנים פשוטה יותר, קל יותר לעשות עסקים. כך שקבלת הפטור תשפר ותחזר את היחסים הכלכליים בין המדינות, את המכירות ואת רמת השירות, את האפשרות לגשת לתערוכות ואת רמת השירות".
בד בבד, רוז קורא לממשלה "לא להעביר את הרפורמה המשפטית באופן חד צדדי אלא לקחת בחשבון דעות נוספות, משום שהדבר עלול לפגוע בכלכלה". לדבריו, "ליזמים ולאנשי עסקים חשובה ודאות משפטית ורמת סיכונים נמוכה. ברגע שאין כאלו, הסיכון לעסקים גדל ולכן הריביות שהבנקים ידרשו על ההלוואות יהיו גבוהות יותר. אני אומר את זה בלי לנקוט עמדה לגבי הרפורמה עצמה. אם אני בנק שמייעץ ללקוחות אזי חוסר ודאות משפטי מעלה את הסיכון באותה. אולי הממשלה אומרת שהיא תיצור ודאות משפטית אך הנגיד ויועצים מכל העולם אומרים אחרת. זו שאלה של השקפה. אולי היא צודקת ואולי לא. אבל הרפורמה עלולה לפגוע בכלכלה, בגלל שאנשים יבקשו ריבית יותר גבוהה או ימשכו השקעות".
בתוך כך, ראש המל"ל, צחי הנגבי, אמר בתום פגישה עם סגן השר האמריקני לביטחון המולדת, רוברט סילברס, כי המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה הוא הגוף שיתאם את מהלכי הממשלה להשלמת ההליכים הנדרשים לקבלת הפטור מוויזה.
לדברי הנגבי, "הממשל האמריקני פועל בכל הדרכים לסייע לנו לעמוד בתנאים שיאפשרו זאת. סיכמנו לפעול יחד עד למימוש יעד חשוב זה לאזרחי ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו