חוקרים מרחבי העולם טוענים: הממצאים נגד NSO מעולם לא הוכחו

מומחים בתחום אומרים כי נגד חברת התוכנה הישראלית מופעל קמפיין פוליטי • גורם ישראלי: "האמריקנים הכניסו לנו כדור בין העיניים" • גם בספרד הבינו: "שערוריית הריגול הופכת לבלוף גדול" • הכתבה המלאה - בשישי במוסף "ישראל השבוע"

"נטפל גם בפרשת פגסוס". משרדי NSO, מפתחת התוכנה , אי.אף.פי
משרדי NSO, צילום: אי.אף.פי

האם שורת הפרסומים לפיהם חברת הסייבר הישראלית NSO חדרה לטלפונים של עיתונאים ופוליטיקאים היא חלק מקמפיין פוליטי בינלאומי?

הגוף המרכזי שעומד מאחורי התחקירים נגד חברת NSO הוא מכון קנדי בשם "סיטיזן לאב". מספר חוקרים עצמאיים מארה"ב ומספרד וכן גורם ישראלי בכיר אומרים ל"ישראל היום" כי הממצאים של "סיטיזן לאב" מעולם לא הוכחו. הבכיר הישראלי גם הפנה האשמות חמורות אל הממשל האמריקני, בעקבות הכנסתה של NSO לרשימה השחורה של הממשל ופתיחת החקירה נגדה. "האמריקנים הכניסו לנו כדור בין העיניים", אמר. לדבריו, מטרת המהלך היא לפגוע ביכולות הישראליות.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:55
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:55
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    המפכ"ל שבתאי על פרשת NSO: "מישהו צריך לתת את הדעת על הקלות שבה הכפישו את המשטרה" // צילום: משה בן שמחון

    החוקרת הראשונה שפקפקה בטענות נגד NSO היא יהודייה אמריקנית בשם אירינה צוקרמן. היא פרסמה את ממצאיה כבר לפני שנתיים, מאז הותקפה ברשתות החברתיות, ולאחרונה טוויטר השעתה את חשבונה מסיבה לא ידועה.

    חקירה חדשה נפתחה. NSO, צילום: אי.אף.פי

    בשיחה איתה צוקרמן סיפרה ל"ישראל היום": "הורידו אותי מטוויטר לצמיתות, בלי שום הסבר. היו לי 26,000 עוקבים. לא עברתי על חוקי הקהילה ולא תקפתי אף אחד. שאלתי שאלות. קיבלתי מסרים מאלה שתקפו אותי, שאם אהיה מאופקת הם ידאגו שלא יחסמו אותי". מטוויטר לא נמסרה תגובה ל"ישראל היום".

    חוקר נוסף שכופר בטענות נגד NSO הוא ג'ונתן סקוט, מההאקרים המובילים בארה"ב, שמוכר ומוערך גם על ידי הפנטגון. סקוט: "ממצאי סיטיזן לאב אודות NSO אינם נכונים משום שעל פי סיטיזן לאב החדירה של פגסוס נעשתה באמצעות רכיבים שכבר לא היו מותקנים על הטלפונים בזמן החדירה. אין לכך שום ראיה או הסבר. אף אדם הגיוני לא יכול לקבל דו"ח כזה שהוא רק טענות ללא הוכחות, וזה מה שסיטיזן לאב עושים כבר 11 שנה", אומר סקוט.

    גם החוקר הספרדי חוזה חוויאר אוליבס אומר כי "הדו"ח של סיטיזן לאב לא עומד בסטנדרט מחקרי". לאחרונה הפרלמנט האירופי הודיע כי לא יחקור את ממשלת ספרד בנוגע להפעלה כביכול של תוכנת פגסוס, בנימוק שאין ראיות לריגול בלתי חוקי. העיתון הספרדי 'קונפידנשל' כתב כי "שערוריית הריגול הגדולה הופכת במהירות לבלוף גדול".

    מסיטיזן לאב נמסר בתגובה: "ההאשמות הן נלעגות ומבוססות על טענות שהופרכו. חברות כמו גוגל, מיקרוסופט ואפל תיקנו ליקויים שמצאנו, וכתוצאה מכך הפכו מיליארדי מכשירים ברחבי העולם לבטוחים יותר. לא היינו מעורבים בשום צורה שהיא בכל מה שקרה לחשבון הטוויטר של אירינה צוקרמן".

    הכתבה המלאה - בשישי במוסף "ישראל השבוע"

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר