ביהמ"ש בארה"ב: NSO הישראלית אחראית לפריצה של אלפי חשבונות וואטסאפ

ניצחון לוואטסאפ בתביעה בקליפורניה: השופטת קבעה כי לחברת הסייבר ההתקפי הישראלית אחריות על פריצה לאלפי חשבונות וואטסאפ של פעילי זכויות אדם ב-2019 • השלב הבא: קביעת סכום הפיצויים • "קביעה תקדימית שתצוטט לשנים רבות

מטה חברת NSO בהרצליה. צילום: איי.אף.פי

שופטת פדרלית בקליפורניה קבעה אתמול (שישי) כי חברת הסייבר ההתקפי הישראלית NSO אחראית למתקפת האקרים בשנת 2019, שפגעה ביותר מ-1,000 ממשתמשי וואטסאפ.

השופטת פיליס המילטון מהמחוז הצפוני של קליפורניה קבעה בהחלטתה כי התיק יעבור כעת לשלב קביעת הפיצויים שתצטרך NSO לשלם לוואטסאפ, שבבעלות מטא.

התיק התקדימי החל ב-2019, כאשר וואטסאפ הגישה תביעה נגד NSO בטענה שהחברה הפרה את החוק הפדרלי. וואטסאפ טענה כי תוכנת הריגול פגסוס של NSO שימשה למתקפה נרחבת על פעילי זכויות אדם ועיתונאים באביב של אותה שנה.

NSO, שלא הגיבה מיידית לבקשת תגובה, הכחישה בעבר את ההאשמות וטענה כי מוצריה משמשים למאבק בפשיעה ובטרור. "חברות מעקב צריכות לדעת שריגול בלתי חוקי לא יתקבל בסבלנות", אמר וויל קת'קארט, ראש וואטסאפ, בפוסט ברשתות החברתיות.

לפי הערכת סוכנויות המודיעין האמריקאיות, לפחות 74 מדינות יצרו קשר עם חברות פרטיות לרכישת תוכנות ריגול מסחריות. ממשל ביידן פועל להגביל את יצרני תוכנות הריגול, במיוחד לאחר שמשרד החוץ האמריקאי גילה ב-2021 כי האייפונים של כתריסר דיפלומטים שלו נפרצו באמצעות תוכנת הריגול של NSO.

חוקר מאוניברסיטת טורונטו, ג'ון סקוט-ריילטון, שחקר את השימוש בתוכנות הריגול של NSO, אמר ל-CNN כי פסיקה זו "קובעת תקדים שיצוטט לשנים רבות" והוסיף כי היא עשויה להרתיע חברות ריגול אחרות מלנסות להיכנס לשוק האמריקאי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר