וינטר במתקפה קשה על הרמטכ"ל הלוי: "אם אני ראש הממשלה, הראש שלו מותז"

מפקד עוצבת האש לשעבר סיפר כי הלוי התנגד למינוי שלו לתפקיד המזכיר הצבאי של ראש הממשלה, למרות בקשה שהועברה מצד נתניהו • "הרמטכ"ל אמר לי שהבקשה של רה"מ היא לא עניינית" • וינטר הגיב לדובר צה"ל: "אינני שקרן, מפציר ברמטכ״ל להוציא את ההקלטה המלאה" • בלשכת רה"מ הגיבו: "במדינה דמוקרטית, הרמטכ"ל כפוף לדרג המדיני ועליו לשמור את דעותיו הפוליטיות או האישיות לעצמו"

הרמטכ"ל הלוי ותא"ל במיל' וינטר  , דובר צה"ל, קוקו
הרמטכ"ל הלוי ותא"ל במיל' וינטר . צילום: דובר צה"ל, קוקו

תא"ל במיל' עופר וינטר תקף הבוקר (חמישי) בחריפות את הרמטכ"ל הרצי הלוי בראיון לתוכנית "יהיה טוב" ב"כאן". וינטר סיפר כי הרמטכ"ל התנגד למינוי שלו לתפקיד המזכיר הצבאי של ראש הממשלה, למרות בקשה שהועברה מצד נתניהו. בין היתר אמר וינטר על הלוי בעניין זה: "אם אני ראש הממשלה, הראש שלו מותז. מי אתה בכלל, חוצפן!". 

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:52
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:52
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    יהיה טוב עם עמרי אסנהיים ורוני קובן, כאן 11

    וינטר סיפר כי "חמישה ימים לפני המלחמה הרמטכ"ל אומר לי - 'ראש הממשלה מבקש אותך לתפקיד המזכיר הצבאי שלו. אני חושב שאתה לא מתאים. אני מבקש שתפרוש וחוץ מזה אני חושב שהבקשה של ראש הממשלה היא לא עניינית'. אתה מבולבל! אתה רמטכ"ל מבולבל, אתה כפוף לראש הממשלה ולדרג המדיני, מי אתה בכלל?".

    "שמעתי מגוון טענות מגורמים במערכת הצבאית לאורך 30 שנות שירותי בצה״ל. את המילה ׳שקרן׳ טרם שמעתי. פיקדתי על אלפי לוחמים ומפקדים שיודעים כולם היטב את הכלל- "מילה זו מילה. סיכום הוא סיכום" אני מפציר ברמטכ״ל ובמערך הדוברות שלו להוציא את ההקלטה המלאה באופן לא ערוך ומהונדס (46 דקות מאוד ברורות) ישמע הציבור וישפוט".

    מלשכת רה"מ נמסר לאחר פרסום דבריו של וינטר כי "אם דבריו של תא"ל (במיל') עופר וינטר אכן נכונים, מדובר באירוע חמור. במדינה דמוקרטית, הרמטכ"ל כפוף לדרג המדיני ועליו לשמור את דעותיו הפוליטיות או האישיות לעצמו".

    עופר וינטר, צילום: קוקו

    תא"ל וינטר הטיח בחודש יולי האחרון ביקורת חסרת תקדים על ניהול המלחמה בעזה. בפרסום בביטאון הצבאי "מערכות": "האבחנה של מערכת הביטחון הישראלית את הבעיה האסטרטגית שבפניה ניצבת מדינת ישראל במלחמה שגויה. הדרך שבה בחרה (מערכת הביטחון) לטפל בבעיה, והמהלכים האופרטיביים שעשה צה"ל עד כה לא רק שלא פתרו אותה - אלא אף הביאו את ישראל למצב חמור בהרבה מזה שנמצאה בו כאשר פרצה המלחמה". 

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר