עו״ד טללית ברויטמן מובילה בליווי משפטי מנצח בדיני נזיקין ודואגת למקסם את הפיצויים המגיעים לכם

שכיחות תיקי הנזיקין בישראל בולטת, בעיקר בשל שיעור תאונות הדרכים ותאונות העבודה הגבוה, וכן פציעות שנגרמו לאנשי כוחות הביטחון במהלך שירותם הצבאי, בין אם בלחימה, באימונים או בפעילויות אחרות הקשורות לשירות

עו"ד  טללית ברויטמן צילום מור לוי ,
עו"ד טללית ברויטמן צילום מור לוי

בשיתוף עו"ד טללית ברויטמן

דיני הנזיקין עוסקים באחריותם של גורמים שונים – מעסיקים, חברות ביטוח, מוסדות ממשלתיים, רשויות מקומיות ויחידים – לפצות אנשים שנפגעו כתוצאה ממעשיהם או ממחדלם הרשלניים ולשפות את הנפגע בניסיון להחזיר כמה שאפשר את מצב לקדמותו ערב התאונה ולהבטיח כי האחראים לגרימת נזק יתנו את הדין ויספקו פיצוי הולם לנפגעים.

בהקשרים ספציפיים, כגון תביעות לקצבאות ביטוח לאומי או פגיעות הקשורות לצבא, התהליך שונה מתביעות נזיקין סטנדרטיות. במקרים אלה, הדגש הוא על הבטחת פיצוי לנפגעים מבלי שיהיה צורך להוכיח אחריות או רשלנות, אך בכל זאת ישנו צורך להוכיח את הקשר הסיבתי בין השירות או תנאי העבודה לנזק. בתביעות לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים האחריות של חברת הביטוח הינה אבסולוטית ואין צורך בהוכחת אשם.

לעיתים יהיה ניתן לקבל פיצוי מכמה גופים במקביל בגין אותו אירוע תאונתי.

עורכת הדין טללית ברויטמן, היא אחת מלוחמות הצדק בתחום נזקי הגוף והיא מלווה נפגעים בתביעות הנזיקין השונות. היא אינה מרפה, עד לקבלת פסק דין או השגת פשרה הולמת שתפצה כראוי את לקוחותיה,עו״ד טללית ברויטמן חברה במספר וועדות מקצועיות בלשכת עורכי הדין כגון: וועדות נכים תגמולים ושיקום, פורום נזיקין וביטוח, וועדת ביטוח לאומי, וועדת פלת”ד (פיצוי לנפגעי תאונות דרכים) ובוועדה לרשלנות רפואית.

חשוב לציין, כי עוה”ד טללית ברויטמן, היא אף בעלת הכשרה משפטית לעריכת ייפוי כוח מתמשך, יוצאת להשתלמויות והכשרות משפטיות ומתעדכנת בחקיקה ובפסיקה הרלבנטית באופן תמידי.

מה גרם לך לבחור דווקא בתחום דיני הנזיקין?

כאשר הגעתי למשרדה של עוה”ד טללית ברויטמן בנתניה, שאלתי אותה את השאלה המתבקשת, מדוע בחרת  דווקא בדיני הנזיקין? עוה”ד טללית ברויטמן, השיבה לי כי החלטתה להתמחות דווקא בתחום זה, נובעת ממחויבות בלתי מעורערת לצדק ומתוך רצון עמוק, לסייע לאנשים ברגעים הקשים בחייהם. הסיפוק שלפי דעתי אין שני לו, בהדרכת אדם דרך המורכבות של תאונת דרכים, תאונת עבודה או טראומה והבטחת הפיצוי המרבי שמגיע לו, הוא למעשה מה שמניע אותי. אני מעוניינת לציין, הוסיפה עו”ד טללית ברויטמן, שיש לי אף עניין עמוק ברפואה ולכן זה מה שמאפשר לי לגשר בין העולמות הללו, ולספק ללקוחותיי תובנות מקיפות לגבי המקרים שלהם.

האם ישנו אתגר כלשהו בתחום דיני הנזיקין שתוכלי להצביע עליו כיום?

אני חייבת לציין, אומרת עוה”ד ברויטמן כי תחום דיני הנזיקין רווי באתגרים, במיוחד בניהול תיקים מורכבים בנושא כמו אחריות מעסיק ונושא של ניהול משא ומתן מול חברות ביטוח גדולות וחזקות. התיקים הללו, דורשים ממני מיומנות משפטית, בין אישית ויצירתיות יוצאת דופן, דיוק וגישה אסטרטגית נכונה, תוך שימוש מושכל באנשי מקצוע כגון: חוקרי תאונות דרכים, מומחי בטיחות, מומחים רפואיים ועוד. עלי לציין בפנייך אומרת  עוה”ד ברויטמן כי כאשר אני מטפלת בתיקים כמו תביעות מול משרד הביטחון, ביטוח לאומי ובמיוחד תיקים של חבויות,  אלה הם התיקים שלא רק דורשים ממני מומחיות משפטית, כי אם גם ניסיון רב  בהלך הבירוקרטיה.

למרות כל האתגרים הללו, אני עושה כל שביכולתי להצטיין בסביבות תובעניות ומשיגה באופן עקבי, תוצאות יוצאות דופן שהרבה פעמים גם לשביעות רצונם של לקוחותיי. אין ספק כי הלמידה וההתמקצעות המתמדת שלי בתחום דיני הנזיקין, בהיבט המשפטי ובהיבט הרפואי וכן הבקיאות בנהלים הפנימיים של המוסד לביטוח הלאומי ומשרד הביטחון בכל הקשור להתנהלותם בוועדות רפואיות והאופן בה צריכה להתקיים וועדה רפואית, כמו גם בקיאות בנהלי בטיחות במקומות עבודה ביחס להדרכות בטיחות, עריכת סקר סיכונים, הרמת משאות כבדים וכו׳, מסייעת לי רבות בהתמודדות עם תיקי הנזיקין.

תוכלי לתת לי דוגמאות מהמורכבויות של התיקים שאותן את מציינת?

בוודאי, עונה לי עוה”ד טללית ברויטמן. לדוגמא בתיקים של תאונות דרכים המתנהלים לפי חוק הפלת”ד, המחוקק פטר את הנפגעים מצירוף חוו”ד רפואית לתביעתם ומי שממנה את המומחה הוא בית המשפט, בניגוד לתיקים שמתנהלים לפי פקודת הנזיקין. עם זאת, פטור זה, מביא עימו אתגרים משלו, הפסיקה הרווחת דורשת אומנם “קצה חוט” להוכחת הנזק, אך בפועל עלי לדאוג שהלקוח ימצא את מלוא הטיפול הרפואי בעניינו בתחום הספציפי בו נדרש המינוי, כדי לשכנע את בית המשפט בצורך במינוי המומחה הספציפי וגם על מנת למזער את התנגדות חברת הביטוח למינוי.

חשוב לי לציין, אומרת עוה”ד ברויטמן,  כי גם בתיק נזיקין, ששם חובה לצרף חוות דעת, קיימת חשיבות לקשר הסיבתי בין התאונה לבין הנזק ולכן יש לפעול בסמוך לאירוע התאונה, ככל שניתן לצורך תיעוד התלונות אצל הגורמים הרפואיים השונים. דחייה של בדיקות וטיפולים מסוימים, עשויה לפגוע בהוכחת הקשר הסיבתי בין התאונה לנזק.

זו הסיבה שמאוד חיוני עבורי לבנות את התיק בקפידה. אני למשל, אוספת ככל שניתן את התיעוד הרפואי, אני אף מפנה את הלקוח לבדיקות המתאימות, מציגה רצף טיפולי בתחום הרלוונטי שבו אני מבקשת מינוי מומחה. כאשר מדובר על תזמון התביעה, עלי לציין כי ישנה חשיבות מכרעת בגלל המושג “מועד התגבשות הנזק”.

עלי לציין בנוסף, כי בתיקי פלת”ד, קיימים מצבים לא טריוויאליים, לדוגמא, קרתה תאונת דרכים ולנהג הפוגע אין פוליסת ביטוח חובה, כך שבמידה והצד השני אשם, ניתן יהיה לתבוע לפי פקודת הנזיקין, או שאם מדובר בהולך רגל, והכוונה לתאונת פגע וברח, שאז ניתן יהיה לתבוע את “קרנית”, כך שכל מקרה לגופו. ישנם מצבים בהם נצטרך להבחין האם מדובר בתאונת דרכים או שמא בהתנהגות רשלנית של הרשות המקומית, הכול בהתאם למקרה הספציפי. כאשר מדובר ברוכב אופניים חשמליים אם נפגע מרכב נתייחס אליו כאל הולך רגל. בתיקי נזיקין חשוב להבין מי הם הגורמים שהובילו לנזק, לעיתים מדובר ביותר מגורם אחד, למשל בארגון המעסיק עובדים.

כאשר מדובר בתביעת נזיקין, הקושי נובע בהרבה מקרים מהוכחת האחריות. ישנם מקרים בהם אני נאלצת להגיש חוות דעת של מומחה בטיחות, בנוסף לחוות הדעת הרפואית.

מורכבות נוספת עולה במקרים בהם תאונות דרכים מוגדרות גם כתאונות עבודה. במקרים אלו הנכות במוסד לביטוח הלאומי עלולה לחייב אותנו בהליכים המשפטיים מול חברת הביטוח, בהתאם לנסיבות ייתכן שעו”ד יצטרך לבקש מבית המשפט שיאפשר לו להביא ראיות הסותרות את החלטת המוסד לביטוח לאומי.

אני חייבת לומר, מציינת עו”ד ברויטמן, כי קיימת מורכבות גם בתיקים של המוסד לביטוח לאומי, במיוחד במקרים של מיקרוטראומה, בתיקים אלו נדרש מאיתנו להוכיח תנאי עבודה חוזרים ונשנים או פעולות רפטטיביות, אשר הובילו בסופו של דבר לנזק המצטבר, אין ספק כי הלקוח עלול למצוא עצמו בערעור על החלטת הביטוח הלאומי במיוחד אם פנה לביטוח הלאומי ללא ייצוג עו״ד ולא תאר נכונה את תנאי עבודתו.

יש חשיבות קריטית ומרבית להערכת שוויו תיק הנזיקין, כדי למנוע מצב שבו התביעה “תבלע” בתגמולי המוסד לביטוח לאומי

חשוב להבין את השפעת הפיצויים המתקבלים מהמוסד לביטוח לאומי (המל”ל). ישנם מקרים שבהם הפיצוי מהמל”ל מכסה במלואו את הנזקים שנגרמו. לדוגמה, אם סך הנזק עומד על 5,000,000 ש”ח ואתה מקבל 6,000,000 ש”ח מהמל”ל, כולל תגמולי נכות עתידיים, הדבר מביא לפיצוי יתר של 1,000,000 ש”ח.

בתרחישים כאלה, התביעה בבית המשפט למעשה “נבלעת” בזכויות הפיצויים מהמל”ל.

כתוצאה מכך, התובע לא יהיה זכאי לפיצוי נוסף במסגרת תביעה אזרחית.

חשוב להעריך מצבים אלו לפני פתיחה בהליכים משפטיים. באופן אידיאלי, יש להימנע מתביעה אם ברור כי הפיצוי מהמל”ל יכסה במלואו את הנזקים. עם זאת, ישנם מקרים שבהם לא ניתן לקבוע זאת בשלב מוקדם, מה שמחייב הגשת תביעה.

האם את נוטה לומר ללקוח מה הסיכוי בתביעת הנזיקין שאותה הוא מעוניין להגיש?

אני בהחלט מאמינה במתן הערכות וכנות ללקוחותיי בנוגע למקרים. חשוב לי, שלקוחותיי יבינו את הנקודות החזקות ואת האתגרים הפוטנציאליים בתביעותיהם, על מנת שהם יוכלו לקבל החלטות מושכלות בדבר אופן ההתקדמות. שקיפות ויושרה הן מילות המפתח ועקרונות יסוד בעבודתי.ההתעניינות הכפולה של במשפטים וברפואה, מאפשרת לי לספק הערכה מקיפה ומדויקת של כל מקרה בפרט, וכן הקשרים שלי עם גורמים מומחים ברפואה, יכולים לתת לי את התמונה הברורה ביותר, לגבי הסיכוי של לקוחותיי בתביעות נזיקין.

עו”ד טללית ברויטמן צילום מור לוי

.

כיצד את מעריכה את  שוויה של התובענה הנזיקית?  

הרבה פעמים הלקוחות בטוחים שהם יקבלו בדיוק את אותו הסכום שקיבל חברם שנפגע גם הוא באותו איבר בגוף, אולם לא ניתן לערוך השוואה שכזו משום שהערכת שווי התביעה הנזיקית היא תהליך מפורט ומורכב והוא נגזר ממגוון גורמים, ביניהם נתוניו האישיים של הנפגע, גילו בעת התאונה, השתכרותו בעת התאונה, המקצוע בו עבד ופוטנציאל ההתקדמות המקצועית שהיה עשוי להשיג אלמלא התרחשה התאונה. בנוסף, פוטנציאל ההשתכרות העתידי משחק תפקיד משמעותי בפיצוי. לפיכך, הפיצוי שנפסק הינו ייחודי לכל אדם ואדם, גם אם הנזקים זהים, אין שתי תביעות שוות ערך.

כעורכת דין נזקי גוף, מטרתי העיקרית היא להבטיח ללקוחותיי את הפיצוי המירבי האפשרי. אני מחויבת לכך שכל היבט של הנזק שנגרם ללקוחותיי ייבחן בקפידה ויוערך במסגרת הפיצוי שנפסק ויוגבה באסמכתאות כמה שניתן. הדבר כרוך בהערכה יסודית של כלל הנזקים שנגרמו בעבר ובהערכה מקיפה של נזקים עתידיים, עד תום תוחלת חייהם. הדבר כולל שיקולים הנוגעים להוצאות רפואיות, כגון עלות טיפולים, אשפוזים, ניתוחים, שיקום וכל טיפול רפואי עתידי שעשוי להידרש. יתרה מכך, הוא כולל את עלות התרופות שיידרשו לרכישה באופן קבוע, כמו גם כל סיוע והשגחה שיידרשו בגיל מבוגר יותר. בכל הקשור להפסדי השתכרות לעתיד החישוב יבוצע עד גיל הפנסיה ובמקרים חריגים ניתן אף יותר מכך.

בהערכת הפיצוי, אני לוקחת בחשבון גם ימי עבודה שאבדו ואת ההשפעה על כושר ההשתכרות העתידי של לקוחותיי. לדוגמה, אם לקוח ללא הכשרה או השכלה מקצועית, שעבד במשך עשר שנים בעבודה פיזית קשה, סובל מנכות אורטופדית משמעותית המגבילה אותו ומונעת ממנו לבצע את הפעילות הפיזית הנדרשת, הדבר ישפיע ללא ספק על פוטנציאל ההשתכרות שלו. כימות הכאב והסבל הינו קריטי לא פחות, והוא כרוך בהבנת הכאב הפיזי, המצוקה הרגשית וההשפעה הכוללת על איכות חייו של הלקוח. חישוב ראש נזק זה שונה בין תביעות פלת”ד לתביעות נזיקין. כאשר מדובר בנפגע שהוא קטין שממוצע שכרו טרם התגבש, לרוב אם אין נסיבות המצדיקות אחרת, יחושב הפסד שכרו לעתיד לפי השכר הממוצע במשק.

אני שואפת תמיד להבין את נסיבותיו הייחודיות ואת ההשפעה העמוקה שהייתה לפציעה של הלקוח על חייו. הדבר מאפשר לי לייצג אותו ביעילות ולוודא שהוא יקבל את מלוא הפיצוי ההוגן והמגיע לו.

מה את יכולה לספר לי על סגנון עבודתך?

אני יכולה לספר לך, אומרת טללית ברויטמן, מתאפיין בתשומת לב קפדנית דווקא לפרטים הקטנים ביותר ובמחויבות בלתי מתפשרת למקצועיות ולמצוינות. אני עצמי, מטפלת במגוון רב של תיקי נזקי גוף, כולל תביעות אחריות מעסיק, רשלנות במקומות ציבוריים, תאונות דרכים, תאונות תלמידים, ביטוח לאומי ותביעות מול משרד הביטחון. כל לקוח שלי, מקבל את מלוא תשומת הלב ואני פועלת ללא לאות להשיג את התוצאות הטובות ביותר עבורו. ההתפתחות המקצועית המתמשכת שלי, מבטיחה שאספק את הייצוג המקצועי והיעיל ביותר. אני רואה בכל מורכבות בתיק כאתגר, ומאוד אוהבת את הליטיגציה בתי המשפט ואת הייצוג בוועדות הרפואיות.

באיזה תחום ספציפי בדיני נזיקין את אוהבת לטפל במיוחד?

אני יכולה להצהיר על עצמי, שיש לי חיבור עמוק לטיפול בתביעות מול משרד הביטחון אומרת עו”ד טללית ברויטמן, במיוחד כאלו שקשורות להפרעת דחק פוסט טראומתית(PTSD). תיקים אלה, מהדהדים לי באופן אישי, במיוחד לאור המצב היום בישראל. יחד עם זאת, מספרת טללית, אני מסורה באותה המידה גם לתיקי הנזיקין האחרים כמו תאונות דרכים, תאונות תלמידים, תאונות עבודה ותביעות מול חברות הביטוח.  אני באופן אישי, מציינת עו”ד ברויטמן, רואה בכל מקרה את ההזדמנות להשפיע באופן משמעותי, תוך מינוף הידע הנרחב שלי, הן בנושאים רפואיים שונים, שאותם אני משננת כל העת, והן במשפטים. כמו כן, נושא הבטיחות במקומות העבודה, הפרת חובות חקוקות, מבטיחה שאני מיד נמצאת בחזית ההתקדמות בתחום, ואני אף מספקת ייצוג מהשורה הראשונה.

תוכלי לספר לי על משפט שהיה מאתגר במיוחד בתחום הנזיקין שבו ניצחת?

אחד מהמשפטים המאתגרים ביותר שעמדתי מולו, היה תיק אחריות מעסיקים מורכב, שהלקוח סבל מפגיעות קשות במיוחד. באמצעות הכנה קפדנית של התיק, משא ומתן אסטרטגי ונחישות בלתי מתפשרת, הבטחתי פיצוי משמעותי שכיסה את כל ההוצאות הרפואיות, טיפול לטווח הארוך וכמובן הפסדי ההשתכרות שלו. ניצחון זה, רק מוכיח לי שוב את כוחה של ההתמדה, המומחיות והגישה הממוקדת ללקוח.

אני אישית, לאחר הראיון, התרשמתי מאוד מעוה”ד טללית ברויטמן הנחישות, מרדיפת הצדק ומהפן האנושי שלה כלפי לקוחותיה. אם אתם מהססים לגבי הגשת תביעת נזיקין, או יש לכם שאלות מקצועיות, זה הזמן לפנות לעוה”ד טללית ברויטמן שמלבד היותה  מקצועית ויסודית היא תייצג אתכם ביד רמה.

מספר נייד: 053-2246506

כתובת מייל: lawadv7@gmail.com

כרטיס ביקור דיגטלי –https://www.cardonline.co.il/newcard/tlalitb/

כותבת – אמירה אדמון באדיבות מא’צפוינט תקשורת שיווקית- חגית יצחק

האמור בכתבה זו כולל תוכן ומידע מסחרי / שיווקי באחריות המפרסם ומערכת ישראל היום אינה אחראית למהימנותו

 

בשיתוף עו"ד טללית ברויטמן

כדאי להכיר