בשיתוף עו"ד חיים הקמן
כדאי לדעת כי מרבית עורכי הדין בתחום נזיקין לא גובים שכר עבור פגישת או שיחת יעוץ, ולאחר יעוץ ראשוני יהיה ניתן להעריך את שווי התביעה והאם כדאי לפעול ולהגיש תביעה.
עורך דין בתחום נזיקין יידע לא רק להעריך היקף הפיצוי הצפוי, אלא גם אילו פעולות יש לבצע על מנת לקבל פיצוי כספי מקסימלי.
גם בניהול ההליך מרבית עורכי דין נזיקין לא גובים שכר בתחילת ההליך, אלא רק בסופו ולאחר קבלת הפיצוי מחברת הביטוח.
אם עדיין לא חלף מספיק זמן מיום התאונה הנזק טרם התגבש, יהיה קשה להעריך במדויק את הנזק שנגרם.
במקרים רבים רק בשלב יותר מאוחר מתגלות פגיעות נוספות שלא היו במועד התאונה כגון: פגיעה בתחום הנפשי, מחלת פיברומיאלגיה ועוד שלל פגיעות, אשר מטבען לא יתגלו במועד קרות האירוע אל רק בשלב מאוחר.
גם בחינת השפעת התאונה על חיי הנפגע לעיתים דורשת פרק זמן, על מנת לבחון האם יכול לשוב ולעבוד באותה העבודה גם לאחר הפגיעה או שמא עליו לשנות את מקצועו עקב המגבלה.
עלויות ניהול הליך בתביעת נזיקין נזקי גוף
כאמור לעיל מרבית עורכי הדין גובים את שכרם באחוזים מהפיצוי כך שנפגע לא משלם שכר לעורך הדין בקבלת התיק לטיפולו, אלא רק לאחר שהנפגע קיבל את סכום הפיצוי, חלק מעורכי הדין גם מתחייבים שככל שלא יפסק פיצוי אין כל תשלום לעורך הדין.
יש לציין כי קיימות עלויות אחרות מלבד שכרו של עורך הדין כגון: אגרה לבית המשפט, חוות דעת רפואית במידת הצורך, אך עלויות אלה מזעריות ביחס להיקף פיצוי שניתן לקבל ואף ניתן לקבל מימון להוצאות אלה או לבקש מבית המשפט פטור ערב חסרון כיס.
גם בתביעות שמוגשות נגד המוסד לביטוח לאומי, תאונות עבודה, נכות כללית, גמלת סיעוד תשלום השכר רק לאחר קבלת הפיצוי.
תשלום שכר עורך הדין לאחר קבלת הפיצוי הינו פרט חשוב ביותר ונועד על מנת לא לחסום את דרכו של הנפגע לקבלת פיצוי בגלל עלויות שכר עורך דין נזיקין
שכר טרחת עורך דין נזיקין בתביעת תאונת דרכים – שכר טרחה קבוע בחוק ותלוי בשלב בו מסתיים התיק: לפני תביעה 8% בפשרה לאחר הגשת תביעה 11% ובפסק דין 13% שכר הטרחה משולם על ידי חברת הביטוח.
שכר טרחת עורך דין נזיקין בתביעה נגד המוסד לביטוח לאומי – קבוע בחוק ובמרבית המקרים 17% מהסכום שתקבל מהמוסד לביטוח לאומי.
שכר טרחה עורך דין נזיקין בתביעת חבויות נגד העירייה, תאונות עבודה וכל תביעה שצריך להוכיח רשלנות של המזיק – שכר הטרחה משולם בחלקו על ידי חברת הביטוח, חלק מעורכי הדין גובים את שכרם בסוף ההליך ורק לאחר קבלת הפיצוי וגובה האחוזים משתנה בין עורכי הדין ובכל מקרה.
כיצד בוחרים עורך דיון נזיקין נזקי גוף?
כיצד יודעים שבחרתם את עורך הדין הנכון עבורכם ואשר בכוחו להגיש עבורכם פיצוי כספי מקסימלי.
יש לבדוק המלצות של לקוחות על עורך הדין נזיקין באינטרנט, לוודא כי עו”ד בעל ניסיון רב שנים וכי השיג ללקוחותיו פיצוי כספי נכבד, ניתן לראות תוצאות פסקי דין ללא שם הלקוח אשר חסוי.
כאמור לעיל מרבית עורכי הדין מאפשרים פגישת יעוץ ללא עלות, ניתן להיפגש עם עורך הדין ואין כמו תחושת בטן.
וודאו מי עורך הדין שבפועל יטפל לכם בתביעה, האם זהו אותו עורך דין עימו נפגשתם או אחר.
ממה מורכב הפיצוי בתביעה לנזקי גוף?
פיצוי לאחר תאונה מורכב מראשי נזק רבים הן לעבר (נזק שכבר ניתן לחשב) ונזק לעתיד.
הנפגע יהיה זכאי לפיצוי בגין הכאב והסבל שחווה, הפסד ימי עבודה לעבר ולעיתים גם לעתיד, עזרת הזולת לאחר התאונה גם אם ניתנה על ידי בן הזוג ואף עזרה לעתיד, הוצאות בגין נסיעות והוצאות רפואיות, תרופות ועוד, הכל בהתאם לנסיבות המקרה הספציפי.
עצות שימושיות לאחר תאונה בתביעה לנזקי גוף מעורך דין נזיקין
- פנו לקבלת טיפול רפואי בהקדם האפשרי – ציינו בפני הרופא את מלוא האברים שנפגעו בתאונה וגם את נסיבות התאונה.
- אם נפגעתם באברים מהם סבלתם כבר לפני התאונה והמצב הוחמר עקב התאונה, יש לציין זאת בפני הרופא המטפל.
- אין שום סיבה לשוחח עם חוקר מטעם חברת הביטוח, במקרים רבים חברת הביטוח שולחת חוקר לברר את נסיבות התאונה ואת מצבכם הרפואי, לא מומלץ לשתף פעולה במרבית המקרים שיתוף הפעולה יגרום לנזק מאשר יביא כל תועלת.
- יש חשיבות רבה לרצף של טיפולים רפואי, במידה ולא התלוננתם בפני הרופא חודשים רבים המשמעות שאתם כבר לא סובלים בעקבות התאונה, לכן במידה ואתם חשים כאבים יש להתמיד עם מעקב רפואי.
- תלונות בפני הרופא הינם סובייקטיביות, על מנת לברר מצבכם הרפואי לעיתים קיים הצורך בביצוע בדיקה סיטי, צילום רנטגן, אולטרסאונד או כל בדיקה אחרת אשר תדגים ממצא אובייקטיבי כגון: בלט דיסק, קרע ועוד.
- בכל פניה לרופא יש לציין שעברת תאונה ואת מועד התאונה.
- במידה והמדובר בתאונת עבודה יש לציין זאת בפני הרופא המטפל, גם תאונה בדרך לעבודה או חזרה ממנה תוגדר כתאונת עבודה.
- יש לבדוק האם קיימות פוליסות ביטוח פרטיות אשר יעניקו פיצוי כספי נוסף במקרה של תאונה.
- טעות שחוזרת על עצמה היא שהנפגע אוגר תיעוד רפואי, אשר לעיתים עלול לאבד, מוטב לשמור בצורה מסודרת בהעברתו לעורך הדין באופן מידי.
- יש לשמור דיסקים של בדיקות וקבלות על הוצאות, מומחים רפואיים שונים שיבדקו אתכם יבקשו לעיין בדיסקים של הבדיקות והקבלות חשובות על מנת לקבל החזר עבור הוצאות אלו.
במידה ואינם יודעים כיצד לפעול או מעוניינים לקבל מידע נוסף יש לפנות לעורך דין נזיקין, תשמרו על עצמכם.
ילדי טהרן 10 ראשון לציון טל ישיר: 050-7123474 פקס:077-4704593
להרגיש בידיים טובות כבר מהפגישה הראשונה.
בשיתוף עו"ד חיים הקמן