מקרים של גניבת ציוד בשטחי האימונים של צה"ל בצאלים הפכו כבר מזמן למציאות עצובה משירות מילואים בנגב. תיקים שנגנבים, ציוד צבאי שנעלם ותחושה קשה של הזנחה ואוזלת יד מלווה רבים מהמשרתים שם.
אך לא כולם מוכנים לקבל את המציאות העצובה כגזרת גורל. יחידה של משרתי מילואים החליטה להילחם בתופעת הגניבות בדרך יצירתית במיוחד.
החיילים מילאו תיקים רבים באבנים, גריז, חתיכות מתכת ועוד חומרים לא נעימים. לכל תיק צורף פתק בעברית וערבית שנועד להבהיר את מטרת התרגיל. הסיפור, שהועלה בעמוד הטוויטר "די להפקרות בצאלים", הפך מהר מאוד לוויראלי.
אחת ה"הפתעות" שהשאירו הלוחמים לגנבים // צילום: "די להפקרות בצאלים"
בחודשים האחרונים החל לצבור תאוצה קמפיין ברשתות החברתיות, שמובילים מילואימניקים המשרתים בצאלים ובמקומות אחרים, שנפשם נקעה בתופעת גניבה כלי נשק וציוד נוסף מבסיסים של צה"ל.
עמוד הפייסבוק "די להפקרות בצאלים" צבר כבר יותר ממ־2,000 עוקבים ועל עצומה שהופצה במוצאי השבת חתמו יותר מ־1,500 חותמים, רובם קצינים ולוחמים במילואים, המביעים "תסכול ובושה" מכך ש"בדואים גונבים בגלוי ציוד אישי ואמצעי לחימה מבסיס צה"ל לעיני החיילים, הנותרים חסרי אונים".
"מאבק עיקש שמחייב התייחסות רצינית"
האלוף (מיל') טל רוסו, מפקד פיקוד הדרום לשעבר, אמר בעבר בשיחה עם"ישראל היום": "אני חושב שצריך לטפל בתופעה, זה כבר מתרחש הרבה זמן וצריך לפעול בנושא. השאלה בענייני ביטחון היא תמיד כמה להשקיע ובמה, כי כל דבר בא על חשבון דברים אחרים, אבל אין ספק שצריך להשקיע בזה, ואפשר לעשות הרבה יותר".
האלוף רוסו ציין כי "זה מאבק עיקש שמחייב התייחסות רצינית ושילוב של כל הגורמים המעורבים בנושא, כולל המשטרה ומערכת המשפט. היכולת של צה"ל לבצע פעולות שיטור בתוך הארץ היא מאוד מוגבלת".
רוסו הוסיף כי "הצבא צריך להגביר את השמירה על המחנות ועל הציוד בשטחי האימונים, אפשר לחדד את הוראות הפתיחה באש, אבל זה ממש לא מספיק. אתה לא צריך לרדוף אחרי כל טרקטורון מצ'וקמק, אלא ללכת באופן יזום לבתים של העבריינים ולהיכנס לכפרים, וזה צה"ל לא יכול לעשות - זה באחריות המשטרה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו