בין המשימות המצפות לרמטכ"ל הנכנס הרצי הלוי: ירידה באמון הציבור בצה"ל ובמוטיבציה לשרת, קושי להשאיר כוח אדם איכותי בקבע בשוק העבודה הנוכחי והתמודדות עם סוגיות ערכיות הנוגעות לאופיו של הצבא.
הלוי צפוי להתמודד בנוסף גם עם בעיה פוליטית: משפחת נתניהו לא בחרה בו, וראש הממשלה הנבחר אף נאבק במינויו. חבר קרוב שלו סיפר: "הוא עקשן, וצפויים לו עימותים עם הממשלה הנכנסת".
בכתבה שתתפרסם בסוף השבוע במגזין "שישבת" יוצגו קווים לדמותו של הרמטכ"ל הנכנס של צה"ל, שייכנס לתפקידו בינואר.
אלוף הרצי הלוי ימונה לרמטכ״ל ה-23 // צילום: דובר צה"ל
הלוי יחגוג בחודש הבא יום הולדת 55. הוא נקרא על שם דודו הרצל שנפל במלחמת ששת הימים, וגדל בבית דתי־מסורתי.
"הרצי הלוי ניחן במנהיגות שקטה, בהבנה אסטרטגית רחבה, בניסיון צבאי מגוון וביכולת להוביל תהליכי עומק", נימק השבוע שר הביטחון גנץ את הבחירה בו. "אני בטוח שהוא יידע לשמור על צה"ל כצבא העם, צבא שיש לו שליחות מבצעית וגם חשיבות לחברה הישראלית כולה ולערכיה. הרצי גם יידע לבנות את דור המפקדים הבא, שימשיך לפתח את צה"ל ולחדש את יכולותיו, אבל גם לזכור את הבסיס שעליו הוא חי - האנשים ומורשת הקרב המפוארת".
יוסי כהן, שהיה ראש המוסד בתקופה שבה הלוי היה ראש אמ"ן - כולל במבצע שבו הביא המוסד את ארכיון הגרעין האיראני - אומר שהיה מאתגר לעבוד מולו. "הרצי שונה מרוב הגנרלים באופן החשיבה והפיקוד. הוא יודע לקרוא ולנתח נכון את האתגרים. תמיד מצאתי אצלו אוזן קשבת ונכונות לשיתופי פעולה. גם כשהיו חילוקי דעות איתו, אפשר היה לדון בהם".
"להרצי יש את כל הכישורים להצליח בתפקיד", אומר הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט. "הוא נבון מאוד, דעתן, יצירתי, קר רוח, יודע לקחת סיכונים ולקבל החלטות. הוא אדם שעובד קשה, ודורש מעצמו הרבה לפני שהוא דורש ומבקש מאחרים".
אף שמינויו של הלוי לרמטכ"ל נחשב טבעי, ההליך לא עבר חלק. שר הביטחון גנץ בחר בו אחרי שהממשלה נפלה והוכרזו בחירות, וכלל לא היה ברור אם המינוי יתאפשר.
להלוי היו בעבר יחסי עבודה טובים עם נתניהו, שאף רצה בו כמזכירו הצבאי, אבל הוא העדיף להישאר במסלול הפיקוד המרכזי.
הלוי לא נבחר על ידי משפחת נתניהו לתפקיד, וכאשר מונה טענו רבים מאנשי נתניהו שהמינוי בוצע בחטף, והיו כאלה שאף קראו לבטלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו