SACK'S
שנת הקמה: 1984
מה עושים כאן? בגדי נשים ותכשיטים.
מאחורי המותג: רונית ואילן חלפון הקימו מותג לבגדי אופנה שמוכר בסיטונאות לחנויות. רונית אמונה על העיצוב ואילן על הצד העסקי. אחרי השנה הראשונה נפתחה החנות המיתולוגית ברחוב דיזנגוף בתל אביב. כיום הרשת מונה 14 חנויות בארץ וגם 1,600 נקודות מכירה בחו"ל.
ב־2008 השתלבה בחברה בר, בתם של השניים, בתפקיד מעצבת. לאחר תשע שנים החליטה רונית שהיא מעבירה באופן סופי את השרביט לבתה, המשמשת כיום כמעצבת הראשית. לפני כשנה הצטרף לחברה גם אחיה של בר, עמית. הוא משמש כמנכ"ל ולמעשה החליף את אביו בתפקיד.
הפריט הראשון שעוצב: חליפת פשתן לנשים.
מי ההשראה שלך?
"מריה גרציה, המעצבת הראשית של דיור, יש לה חותם ברור. אני מאוד מחוברת לעיצובים שלה. היא אישה עובדת, חרוצה, חזקה. היא בלתי תלויה, משתמשת בחומרי גלם איכותיים ומעצבת פריטים על־זמניים".
איך מגיעים לקהל הישראלי?
"אישה היא אישה בכל מקום. אנחנו מעצבים לרגעים בחיי היום־יום שלה, משגרת יום בעבודה ועד ללכת עם הילדים לגינה או לטוס לחופשה".
מה זה אומר להיות מותג ישראלי?
"להיות עדכני לצד על־זמני, וכמובן גם מותאם לאקלים החם".
מה הכי חשוב לך בעיצוב קולקציה?
"איכות, בדים וגוף האישה".
איפה את קונה לעצמך?
"אני קונה רק תיקים ונעליים".
מעצבים ישראלים שאת אוהבת?
"אני מעריכה מאוד את העבודה של אלון ליבנה".
מה החלום?
"להמשיך ליצור, לגדול ולגעת בעוד יעדים בחו"ל".
Greek Sandals Official
שנת הקמה: 2014
מה עושים כאן? סנדלים, בגדים ותכשיטים.
מאחורי המותג: סלומה פיקאל, ילידת פריז, עלתה לארץ בגיל 18. סלומה למדה אדריכלות, ייסדה גלריה לעיצוב בתל אביב ורק בהמשך פנתה לעיצוב. "Greek Sandals הוא מסע לא מתוכנן שהתחיל באופן ספונטני וגדל למותג ייחודי שמשלב בין אמנות ועיצוב באמצעות פריטים לבישים", מסבירה סלומה. "אנחנו מעצבים את קולקציית הסנדלים שלנו ביותר מ־70 עיצובים וצבעים שונים, כשכל קיץ לצידם יש גם ליין של בגדים, תכשיטים, תיקים וכובעים מרפיה. המטרה היא להביא את הקיץ לחיי היומיום. התחלתי מעיצוב של סנדלים באסתטיקה מינימליסטית בשילוב של נוחות מרבית מתוך כוונה לתת במה ליופי חסר מאמץ וטבעי. חשוב לנו לייצר פריטים שאפשר ללבוש שנים".
הפריט הראשון שעוצב: סנדלים.
מי ההשראה שלך?
"זה מאוד דינמי. כשהייתי צעירה יותר להוריי היה מותג אופנה בבעלות משפחתית, ואמא שלי היתה המעצבת. במבט לאחור זו היתה השראה גדולה עבורי. אני מחוברת מאוד לאמנות, לארכיטקטורה, לטבע ולמלאכות יד. אבל בסופו של דבר ההשראה שלי היא הלקוחות שלי, אני מעצבת עבורם ואיתם".
איך מגיעים לקהל ישראלי?
"עם הרבה כנות ואמונה במה שעושים".
מה זה עיצוב ישראלי עבורך?
"אנשים שיוצרים מאפס את הסגנון שלהם, בהשראת המדינה, מזג האוויר והמקום שממנו הגיעו לפה".

Greek Sandals SS24 // סולל פיקאל
מה זה אומר להיות מותג ישראלי?
"זה בעיקר להיות חלק מקהילה קריאטיבית שאני מעריכה ולשתף אותם דרך הפלטפורמה שלי כדי לחבר בין אנשים".
מה הכי חשוב לך בעיצוב קולקציה?
"לרגש".
איפה את קונה לעצמך?
"אצלי בעיקר".
מעצבים ישראלים שאת אוהבת?
"אתא, HAIA של חיה מיכלסון, השכנה הנהדרת שלי, דה בייס ומריה ברמן".

Greek Sandals // סולל פיקאל
הוטקראון HOTCROWN
שנת הקמה: 2013
מה עושים כאן? תכשיטי זהב ויהלומים בעבודת יד ובעיצוב אישי.
מאחורי המותג: גינת מויאל התחילה כקופירייטרית, אבל התשוקה לעולם התכשיטים הניעה אותה לשם. את המותג הקימו גינת וישגב, בן זוגה לשעבר, מתוך תשוקה לתכשיטים ולאנשים. כיום גינת ממשיכה את ניהול המותג לבדה. "לפני עשר שנים היה לנו חלום קטן - רצינו לעצב תכשיטים", היא מספרת. "השקענו כסף, קנינו חומרים, חלמנו, התייעצנו, ואחרי הרבה עבודה קשה הגיחה לאוויר העולם הקולקציה הראשונה. לשמחתנו העולם קיבל אותה באהבה. לקוחות הגיעו אלינו מפה לאוזן.
"שנתיים אחרי פרצו וגנבו לנו הכל. כל התכשיטים שעיצבנו בעבודת יד ובאהבה רבה, הכל הלך. במקום לשקוע החלטנו שזה הזמן שלנו לצמוח. הקמנו הדסטארט כדי לחזור לייצר תכשיטים, ומסתבר שכשנותנים אהבה מקבלים בחזרה. חזרנו לייצר, והפעם כבר בחרנו בזהב, יהלומים ואבני חן".
הפריט הראשון שעוצב: טבעת בצורת עוגן.
מי ההשראה שלך?
"Annemiek Kessels , Mirjam Flatau, הן שתי משפיעניות שאני עוקבת אחריהם כבר תקופה ארוכה, עם טעם איכותי ומוקפד ובעיקר על־זמני, כמו שאני אוהבת".
איך מגיעים לקהל הישראלי?
"התחלנו מפה לאוזן, ועד היום אני מאמינה בעיקר בשיווק בקהילות שאני חלק מהן. אני חיה 12 שנה בתל אביב והקהל שלי הוא חלק מהחיים שלי, מי שאני פוגשת ביומיום שלי. הדברים שעברתי - גם הן עברו, ואני מרגישה שדרך הקהילות שאני חברה בהן אנחנו יוצרות קשר שהוא מאוד אישי, כמו הקשר שצריך בשביל להתחבר לתכשיט שאותו את עונדת תמיד".
מה זה עיצוב ישראלי עבורך?
"היות שמרביתנו חיים כאן בסוג של מלחמת הישרדות - עיצוב הוא סוג של אסקפיזם שלדעתי חשוב לשמור עליו, חשוב לזכור גם את הנפש. זה בעיקר להעניק תקווה וחופש. הפרויקט שהכי מסמל בשבילי את הרוח והאופנה הישראלית הוא פרויקט ההנצחה שלנו, שחזור תכשיטים למי שעברו אובדן גדול ב־7 באוקטובר. אני מאמינה שזה מעניק תקווה גדולה וכוח לכל הנוגעים בו. בין התכשיטים ששחזרנו נמצאת השרשרת של אמה של שירי ביבס, שזה סמל לתקווה לחזרתם של שירי וילדיה, או שחזור הטבעת שהמחבלים גנבו לאמה של דורון כץ־אשר לפני שנרצחה".
מה זה אומר להיות מותג ישראלי?
"אני מעצבת לאישה הישראלית, שהיא אישה שעובדת קשה מסביב לשעון, בבית ומחוצה לו, ומגדלת ילדים לתפארת, במזג אוויר ים־תיכוני, והאתגר שלי הוא להתאים את התכשיטים לסגנון החיים שלה. חשוב לי מאוד גם להשקיע במדינה שלנו ולייצר מוצר ישראלי בגאווה שאותו אני מציגה לכל העולם".
מה הכי חשוב לך בעיצוב קולקציה למותג?
"שכל תכשיט שלי יהיה מעורר רגשית, ובעיקר שהוא יעבור בעתיד הלאה לדורות הבאים".
איפה את קונה לעצמך?
"אני אוהבת עיצוב נקי ועל־זמני, ולכן משלבת בין מעצבים ישראלים שאני אוהבת כמו אתא, שני לקס, טרס, לצד מותגים נצחיים כמו שאנל וכמובן COS על העיצוב הנקי והסקנדינבי שאני כל כך מתחברת אליו".
מעצבים ישראלים שאת אוהבת?
"nununu ודניאלה להבי".
מה החלום לעתיד?
"להיות מותג ישראלי המוכר בכל העולם".
USTABELLE
שנת הקמה: 2016
מה עושים כאן? בגדי נשים.
מאחורי המותג: את המותג הקימו שתי חברות מהמועצה האזורית שדות נגב, צליל לוי ושרין דמרי־אינטרטור. צליל, בעלת תואר ראשון בכלכלה, מתעסקת בעיקר בצד הניהולי והשיווקי, ושרין, שיש לה תואר שני במשפטים, אחראית על העיצוב וייצור הדגמים. צליל: "ילדנו יחד את הבנים הבכורים שלנו והיינו יחד בחופשת לידה. שם התחלנו לחשוב על אופנה לילדים, אבל מתוחכמת ואיכותית. משם זה התגלגל במשך שמונה שנים כמותג ילדים, ובשנה האחרונה בעיקר בגדי נשים, שזו התשוקה האמיתית".
הפריט הראשון שעוצב: "ז'קט עור בצבע זהב עם שרוולים נשלפים לקטנטנים שדווקא לא ירד בסוף לייצור המוני אבל הוא ריגש אותנו ופתח לנו את הדרך", נזכרת שרין.
מי ההשראה שלכן?
שרין: "כל מיני דברים בחיי היום־יום שלאו דווקא קשורים לאופנה, אבל זה פותח אצלי את היצירתיות. אני מאוד אוהבת צמחייה סוערת ופרחים צבעוניים, סרטים של פעם, רהיטי וינטג'. כל הדברים האלה נותנים לי השראה".
איך מגיעים לקהל הישראלי?
צליל: "הקהל הישראלי אוהב לדעת מה הערך של המוצר שהוא קונה. הוא צרכן חכם ולא תמים. צריך לייצר אמינות, להבטיח ערכים ולעמוד מאחוריהם".
מה זה עיצוב ישראלי?
שרין: "אני לא חושבת שעיצוב ישראלי בוויזואליות שלו שונה באופן ניכר מעיצובים אחרים. אני כן יודעת שהתהליך מאוד שונה. לעצב בארץ זה מאוד מורכב. יש חבלי לידה שכנראה אין במקומות אחרים. אני חושבת שזה מוביל אותנו, המעצבים הישראלים, לנסות להיות טובים יותר".
מה זה אומר להיות מותג ישראלי?
צליל: "זו גאווה. אנחנו אומרות את זה ומדגישות את זה בכל".
מה הכי חשוב לכן בעיצוב קולקציה?
שרין: "איכות. שיהיה נעים ויפה על הגוף ויעבור מיליון כביסות בלי שיקרה לו כלום".
צליל: "איכות זה גם דגש על הפרטים הקטנים. איך זה יושב בכתף ואיך זה יושב בטוסיק, ואפילו התווית. הכל מאוד מדויק".
איפה אתן קונות לעצמכן?
שרין: "אני לא קונה בגדים, לובשת רק אוסטבל. אלא אם זה ספורט או חתונה כי אין לנו בגדי ערב מפוארים. אני אוהבת וינטג'. קחי אותי לשוק וינטג' שווה או חנות יד שנייה, קנית את עולמי".
מעצבים ישראלים שאתן אוהבות?
שרין: "יש הרבה, אני חושבת ששחר אבנט היא הפייבוריטית".
מה החלום לעתיד?
צליל: "להגיע לכל אישה. שלכל אישה תהיה מילה טובה להגיד על אוסטבל ולפחות פריט אחד בארון שהיא חורשת עליו".
שרין: "אני אשמח אם יהיו לנו חנויות של המותג בפריים לוקיישנים גם בארץ וגם בחו"ל".
ZOHARA
שנת הקמה: 2010
מה עושים כאן? בגדי ים, מחטבים, גרבונים וגרביים.
מאחורי המותג: דנה רפפורט טיילה הרבה בעולם בשנות ה־20 לחייה ובעיקר התרשמה ממגוון הגרביונים שהוצע בבירות אירופה. הרעיון היה להפוך את הפריט ממוצר בסיסי לכזה עם סטייל ואמירה.
הפריט הראשון שעוצב: גרבונים עם הדפסים שונים בטכניקות מגוונות.
מי ההשראה שלך?
"נשים באשר הן. בתהליך פיתוח המוצרים אנחנו מחפשות לתת להן מענה נוח, פרקטי ואופנתי שישרת אותן".
איך מגיעים לקהל הישראלי?
"כמו בכל שוק אני מאמינה במוצר איכותי מהשורה הראשונה שנותן את המענה המושלם לצרכים של כל אחת".
מה זה עיצוב ישראלי עבורך?
"העיצובים שלי הם לא בהכרח ישראליים, אלא מייצגים את מה שכל אישה אוהבת ומחפשת - עיצוב נקי ועל־זמני שתמיד יהיה טרנדי ובעיקר מחמיא לכל אחת, בכל מידה, גיל, מצב משפחתי ואפילו גוון עור".
מה זה אומר להיות מותג ישראלי?
"ללמוד להגיב במהירות לשינויים, למצוא פתרונות יצירתיים למצבים מאתגרים. לשרת קהל של נשים חזקות שלא מתפשרות על איכות ומחיר".
מה הכי חשוב לך בעיצוב קולקציה למותג?
"לייצר פריטים איכותיים ועל־זמניים, כלומר תמיד טרנדיים, שישרתו את הלקוחה שלנו שנים רבות".
איפה את קונה לעצמך?
"ממש כמו הפריטים של זוהרה, אני אוהבת פריטים בעיצוב נקי, ללא כל סממן של מותג, ובעיקר הרבה שחור וג'ינסים".
מעצבים ישראלים שאת אוהבת?
"נילי לוטן".
מה החלום לעתיד?
"בכל קטגוריה שיצאנו איתה היה חשוב לנו קודם כל להתבסס בה ולהוביל את התחום ולהביא חדשנות עיצובית ותפיסתית, וכיום אנו מפתחים קו הלבשה תחתונה שישלים את התמונה".
NOON
שנת הקמה: 2017
מה עושים כאן? נעליים, תכשיטים ובגדים.
מאחורי המותג: רותם אסיאס ודנה שי הכירו לפני עשור כשעבדו יחד בסטודיו של מותג אופנה. כל אחת יצאה ללימודיה, רותם לתואר שני בשנקר ודנה לייצור ועיצוב נעליים בגילדה. לאחר סיום הלימודים הן החליטו להקים מותג משלהן.
"ההתחלה היתה נעליים", מספרת דנה, "במשך חמש שנים ייצרנו במפעלים מקומיים בעבודת יד. לפני כשנתיים, כשהתחום בארץ הלך והצטמצם ומפעלים נסגרו, העברנו את ייצור הנעליים למפעל בוטיק קטן בפורטוגל". רותם: "את הבגדים התחלנו לייצר לפני שנתיים בנגיעות, וממש השנה יצאנו בקולקציית קיץ מלאה שהיא כולה שלנו".
הפריט הראשון שעוצב: נעל דרבי על אימום איטלקי עם קריצה לנעלי גברים.
מי ההשראה שלכן?
"הבחורה התל־אביבית שלא סוגרת פינה עם כפכפי גומי, שאוהבת ונושמת אופנה, שלא נותנת ללוח הזמנים להכתיב את איך שהיא מתלבשת ושמתרגשת מכפכפי רשת רקומים כמעט כמונו".
איך מגיעים לקהל הישראלי?
"הלקוחה הישראלית מאוד פתוחה לצבעים ולהדפסים, אוהבת להתנסות ולא שמרנית בטעם שלה. אנחנו מגיעות אליה מעצם זה שאנחנו יושבות על אחד מרחובות הקניות הכי ישראליים ותל־אביביים שיש, והן מגיעות לפה ופוגשות אותנו; מזה שאנחנו מבינות את הצרכים שלהן, והן רואות ומעריכות את זה".
מה זה עיצוב ישראלי?
"מעצבים שונים לוקחים את הלוקאליות למקומות שונים. אצלנו המרכז הוא להיות מחוברות לתרבות, ליום־יום ולשמור על הפעילות שלנו פה".
מה זה אומר להיות מותג ישראלי?
"לדעת שכל יום המציאות פה יכולה להשתנות וצריך לדעת להגיב למורכבות הזאת".
מה הכי חשוב לכן בעיצוב קולקציה?
"אנחנו מאמינות בשילוב בין סטייל ונוחות. להיראות ולהרגיש הכי טוב. הנעליים שלנו תמיד נוחות, אנחנו מקפידות על זה בתהליך הפיתוח, מרמת האימום ועד חומרי הגלם. גם הבגדים עשויים בדים טבעיים נעימים ורכים, בגזרות מחמיאות שמתחשבות בגוף הנשי ומקבלות אותו".
איפה אתן קונות לעצמכן?
"ב־NOON".
מעצבים ישראלים שאתן אוהבות?
"פטיט פורה, נורת'רן סטאר ומעיין פז".
מה החלום לעתיד?
"להמשיך ליצור ולהישאר תמיד רלוונטיות".
Oma
שנת הקמה: 2020
מה עושים כאן? בגדים לנשים.
מאחורי המותג: Oma נולד מתוך הרצון של בית האופנה של המעצב רונן חן להרחיב את תמהיל הפריטים שלו וליצור קו חדש ושונה ממה שהציע עד כה. חן חבר לסטייליסטית סיון חימי, שמלבישה את מיטב הטאלנטיות בארץ.
הפריט הראשון שעוצב: חליפה בהשראה גברית, השואבת השראה מרחובות פריז הרומנטיים והמסתוריים.
מי ההשראה שלך?
סיוון: "ההשראה שלי לא מגיעה מבחוץ אלא דווקא מבפנים. אני מתעוררת בבוקר ומסתכלת מה חסר לי בארון ומה הייתי רוצה ללבוש".
איך מגיעים לקהל הישראלי?
"Oma מביאה אל המלתחה פריטי לבוש שמתכתבים עם טרנדים אבל מיוצרים בכמויות קטנות ושומרים על ייחודיות וסטייל. נשים מחמיאות לי ואומרות לי שכיף להן לשלם על אופנה שהיא איכותית ומחמיאה. אני חושבת שהעיצוב עושה את שלו".
מה זה עיצוב ישראלי?
"כשאני מלבישה נשים ישראליות בבגדים של הקולקציה לצורך ביקור בחו"ל, הן חוזרות ומספרות לי שעוצרים אותן בכל מקום ומחמיאים לעיצובים, מה שמבסס את מה שידעתי - שיש הרבה מקום לעיצוב ישראלי ייחודי בעולם האופנה".
מה הכי חשוב לך בעיצוב קולקציה למותג?
"המותג Oma מדבר על נשים אורבניות - נשים שנמצאות במרתון יומיומי. כשאני ניגשת לעצב קולקציה, אני כותבת לי בראש הדף מה חיפשתי בארון שלי ובארון של לקוחות שלי ולא מצאתי, ומחברת את זה לחלומות שלי. אני לוקחת את כל החלומות שלי וההשראות שלי ומכניסה אותם לתוך המסגרת הזו של החיים עצמם שיהיו במינון נכון מבחינת אופנה על־זמנית, פרקטיות ונוחות בלתי מתפשרת".
איפה את קונה לעצמך?
"אין לי מקום אחד, וזה תופס אותי בכל מיני מקומות. זה יכול להיות פריט שקניתי על הדרך, בחנות יד שנייה או בחופשה ביוון. יש לי גם רשימת חלומות שאני מסמנת בה כל מיני פריטים של מעצבי־על שארכוש כשאגיע לחו"ל, כמו תיק או זוג נעליים. הם תמיד יתכתבו עם המלתחה שלי ויהיו חפים מטרנדים".
מעצבים ישראלים שאת אוהבת?
"אני מאוד אוהבת את מה שעושה נופר שפר, המעצבת של המותג סאמפל; אני גם מעריכה מאוד את שני שמר, ומאוד־מאוד אוהבת את ויוי בלאיש. כולם מציגים כתב יד ייחודי ולא נופלים משום מעצב עולמי".
מה החלום לעתיד?
"להעמיק את תחום עיצוב האופנה שבוער בי ולהגדיל את הקולקציה לעוד קטגוריות. אני אוהבת את השוק הישראלי, וגם אם הוא מאתגר אני חושבת שיש עוד המון מקום לעיצוב ישראלי".