אופטומטריסטית מזהירה: זה מוצר הביוטי שעלול לפגוע לכם בעיניים

הם תופסים תאוצה חסרת תקדים וחוזרים לאופנה - אך הם יכולים גם להזיק • הריסים המלאכותיים אולי נראים תמימים, אך הדבקה לא מקצועית, שימוש בדבק בקרבת העין והרכבה ממושכת ללא היגיינה נאותה עלולים להוביל לסיבוכים רפואיים

ריסים מלאכותיים? יש כללים כיצד להשתמש בהם. אילוסטרציה. צילום: LEONARDO AI

בעוד שנת 2025 יוצאת לדרך, הריסים המלאכותיים תופסים תאוצה חסרת תקדים, יותר מבעבר, כאשר מחקרים מראים כי שליש מהנשים בדור ה-Z משתמשות בריסים מלאכותיים באופן קבוע - כמעט פי שניים מהממוצע בקרב כלל הנשים. את העלייה הדרמטית בפופולריות ניתן לייחס בין היתר למוצרים חדשניים שהגיעו מהמזרח הרחוק, בעיקר מקוריאה ויפן, ולהשפעתם הגוברת של יוצרי תוכן בתחום היופי ברשתות החברתיות.

למרות הפופולריות של מוצר הביוטי, מומחי בריאות העין מזהירים מפני הסכנות הטמונות בו. פרנצ'סקה מרקטי, אופטומטריסטית בכירה ויועצת בתחום הביוטי, הסבירה לאתר Mirror כי הדבקה לא מקצועית, שימוש בדבק בקרבת העין והרכבה ממושכת ללא היגיינה נאותה עלולים להוביל לסיבוכים רפואיים משמעותיים.

הדבקת ריסים מלאכותיים, צילום: רויטרס

מחקרים חדשים שנערכו בתחום מצביעים על כך שתוספות ריסים עלולות לשבש את האיזון העדין של פני שטח העין ולגרום לפגיעה בשכבה החיצונית של הקרנית. יתרה מכך, מחקר שפורסם בכתב העת המקצועי Cornea חשף מקרים רבים של דלקות עיניים, תגובות אלרגיות וסיבוכים נוספים שנגרמו כתוצאה משימוש בריסים מלאכותיים.

בין הסיבוכים הנפוצים ניתן למצוא שעורה - זיהום חיידקי המתבטא בגוש אדום ונפוח בעפעף, דלקת בלחמית (המוכרת גם כ"עין ורודה") הנגרמת מחיידקים, וירוסים או אלרגיה, ודלקת עפעפיים שיכולה להופיע בבסיס העפעף או בבלוטות הדמע.

ריסים מלאכותיים? יש כללים כיצד להשתמש בהם. אילוסטרציה, צילום: LEONARDO AI

למרות הסיכונים, מרקטי מדגישה כי ניתן להשתמש בריסים מלאכותיים באופן בטוח יחסית בתנאי שמקפידים על כמה כללים בסיסיים: יש לבצע את ההדבקה במכון יופי מוסמך ומקצועי, להקפיד על הסרת איפור לפני השינה, ולעקוב בקפידה אחר הוראות ההדבקה בשימוש ביתי. במקרה של הופעת סימני זיהום, חשוב להסיר מיד את הריסים המלאכותיים ולפנות לקבלת טיפול רפואי.

בנוסף, חשוב במיוחד להקפיד על תוקף המוצרים. ריסים מלאכותיים, בדומה למוצרי איפור אחרים לעיניים, הם בעלי חיי מדף מוגבלים. שימוש במוצרים שפג תוקפם מגביר משמעותית את הסיכון לזיהומים ותגובות אלרגיות. במקרה של בעיה קלה, ניתן להתייעץ עם רוקח שיכול להמליץ על טיפולים מתאימים, אך במקרים חמורים יותר יש לפנות לרופא עיניים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר