מחקר רטרוספקטיבי שנערך על ידי חוקרים באוניברסיטת שיקגו לרפואה, מצא כי אנשים שסובלים בצורה כרונית מחוסר בוויטמין D מצויים בסיכון של גבוה יותר לחלות בעקבות חשיפה לווירוס הקורונה, מאשר אנשים להם כמות מספקת של הויטמין.
המחקר, אשר פורסם אתר המחקרים JAMA, בחן את נתוניהם של 489 חולים שלקו בקורונה ואת כמות ויטמין ה-D בדמם לאורך השנה שלפני המחלה.
התוצאות הראו על מובהקות סטטיסטית שהציגה הבדל של ממש בין שתי הקבוצות של החולים, כאלו שהיה להם ויטמין D ברמה מספקת וכאלו שהויטמין היה חסר בדמם.
"הימצאות של ויטמין D בגוף משפיעה על חילוף החומרים שלנו, ובעיקר על הפעילות של הגוף עם אבץ. וכך נוצרת מציאות שלווירוס קשה יותר להשתכפל בגוף. כמו כן ההימצאות של הויטמין משפיעה גם על היכולת של הנגיף לחולל סערה של תגובת יצר של הגוף (סערת ציקטונים), כיוון שהויטמין משפיע על החלבון אינטרלוקין 6, הקשור לתגובות של הגוף לדלקות" כתבו החוקרים.
למעשה המחקר מראה כי לויטמין D ישנה השפעה רבה על הקטנת ההתפשטות של הנגיף בגוף, ועל פינוי מהיר יותר שלו. עם זאת לדברי החוקרים "הבעיה שכן קיימת במצב הזה היא שאדם ללא סימפטומים המוגן עם נגיף D, עדיין יכול להפיץ את המחלה ולהדביק אחרים, ואנו לא נדע כלל שהוא חולה".
בסוף מחקרם מציינים החוקרים כי "דרושים מחקרים נוספים כדי לברר האם ויטמין D יכול להוות שיטה קלה ופשוטה להגן על הציבור מהתפשטות קשה יותר של הקורונה. באם תמצא לכך תמיכה נוספת, הרי שכדאי לשקול את הטיפול במיוחד לאור העובדה של 50 אחוז מהאמריקנים יש מחסור בויטמין".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו