התפשטות הקורונה בישראל: על פי נתוני דו"ח אמ"ן שהתפרסם היום (שלישי), 10,556 מאומתים לקורונה התגלו ביממה האחרונה, 690 חולים במצב קשה – ירידה של 20 חולים מאתמול.
ערוץ הכנסת
כמו כן, 177,883 בדיקות נעשו ואחוז החיוביים עומד על 5.9 אחוז. מקדם ההדבקה נשאר 1.01. כזכור, בשבוע שעבר דווח על ירידה במקדם ההדבקה אך לאחרונה הוא עלה מחדש לערך גדול מ-1. שינויים אלו היו צפויים בשל תקופת חגי תשרי, המאופיינת בריבוי אירועים בעלי פוטנציאל הדבקה גבוה. נוסף לחזרה ללימודים בבתי הספר.
בתוך כך, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' אש התייחס הבוקר לנתוני התחלואה בדיון בוועדת החוקה בכנסת. "בעוד שלפני שבוע היינו במגמת ירידה ברורה, בימים האחרונים רואים עצירה", אמר פרופ' אש. "לצד זה, אנחנו עדיין לא רואים ירידה במספר החולים קשה". פרופ' אש הוסיף כי "שיאי תחלואה כאלו לא נראו באף אחד מהגלים הקודמים, גם לא בגל השלישי הגבוה".
מנכ"ל משרד הבריאות הודיע גם על ביטול התו הירוק בבריכות השחייה החיצוניות. "אנחנו מבינים את הנטל שזה גרם". בנוסף אמר: "אני לא יכול להוכיח יש תועלת בתו הירוק, אך אני מעריך שאפידמיולוגית יש לתו הירוק חשיבות גדולה ליצירת סביבה מוגנת לאנשים להתנהל בחופשיות בלי שירגישו שהם מסכנים את עצמם באירועים שתחת התו. כדי לראות את התועלת צריך להקפיד על האכיפה".
בעקבות הדיווחים כי הורים מעדיפים שילדיהם ידבקו בנגיף על פני חיסונם, דו"ח אמ"ן מציין כי "על רקע הסיכון הלא זניח לנזקים גופניים וקוגניטיביים מתמשכים גם בילדים שנדבקים בנגיף, ובפרט על רקע האישור המתקרב לחיסונם של ילדים מגיל 5 ומעלה, מומלץ לפעול ככל הניתן למניעת הדבקה של ילדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו