מחקר חדש שהוצג בכנס האמריקני להשמנה בסן אנטוניו מראה כי תרופת ההרזיה וויגובי הפחיתה בכעשרה אחוזים אשפוזים בבתי חולים, בהם אשפוז ממחלות זיהומיות, ממחלות ריאה וממחלות לב.
המחקר, שהוצג בכנס האמריקני להשמנה בסן אנטוניו, מצא כי חולים שסובלים מהשמנת יתר וממחלות לב והשתמשו בוויגובי הפחיתו ב-11% את הסיכון שלהם להתאשפז מכל סיבה שהיא, בהשוואה לחולים שנטלו תרופת דמה (פלסבו). ומשך האשפוז שלהם היה קצר יותר. אשפוזים מכל סיבה התרחשו ב-33.4% מהחולים הנוטלים וויגובי, בהשוואה לכמעט 37% בקבוצת הפלצבו. לחולים שנטלו את תרופת ההרזיה משך האשפוז היה קצר יותר (157.2 ימים לכל 100 שנות חולה לעומת 176.2 ימים). עוד נמצאה במחקר הפחתה של 34% באשפוזים ממחלות ריאה והפחתה של 15% באשפוזים ממחלות זיהומיות. התוצאות התקבלו במחקר שנקרא SELECT וכלל למעלה מ-17 אלף מבוגרים עם עודף משקל או השמנת יתר ב-41 מדינות, ביניהן ישראל. המחקר החל ב-2018.
במחקרים קודמים נמצא שוויגובי מפחיתה את הסיכון לאירועים קרדיו-וסקולריים גדולים בחולים ללא סוכרת, אך עם היסטוריה של התקף לב, שבץ או מחלת עורקים היקפיים. וויגובי היא זריקה להרזיה המכילה את החומר הפעיל סמגלוטייד, הזהה לחומר הפעיל בתרופה סוכרת אוזמפיק. התרופה הוגשה השנה לסל התרופות.
״הממצאים של המחקר מלמדים על החשיבות הדרמטית של הטיפול התרופתי במחלת ההשמנה לא רק ברמת הפרט אלא גם ברמה הלאומית", אמר ד״ר רז הגואל, מנהל המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה. "הפחתת אשפוזים עשויה להוריד את העומס על בתי החולים והצוותים הרפואיים. לאור העדויות הרבות על היעילות של הטיפולים התרופתיים לטיפול במחלת ההשמנה, על מדינת ישראל לפעול על מנת להנגיש אותם במסגרת סל שירותי הבריאות הממלכתי כמו כל טיפול למחלה אחרת״
פרופ' דרור דיקר, מנהל המרכז הרב-תחומי לטיפול בהשמנה בבית החולים השרון, שנכח בכנס ההשמנה סיפר: "במיוחד מעניינת ומפתיעה ההשפעה על ההפחתה בזיהומים שחוזרת גם במחקר זה. התוצאות של מחקר זה עם ווגובי כטיפול בחולים עם השמנה ותחלואת לב מדגישים את ההשפעה של הטיפול בתרופה על שיפור הבריאות מעבר להשפעה על הפחתת המשקל. ממצאים אלו מחדשים ומראים כי בנוסף לרווח הבריאותי ישנה גם השפעה כלכלית בהיבט של הפחתת אישפוז וקיצור משך האישפוז".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו