ועדת המכרזים של עיריית תל אביב החליטה היום (חמישי) כי פרופסור אלי שפרכר יהיה המנכ"ל החדש של בית החולים איכילוב בעיר, ויחליף את פרופסור רוני גמזו שעוזב את התפקיד אחרי תשע שנים.
פרופ' אלי שפרכר משמש כיום בתפקיד סמנכ"ל מחקר, פיתוח וחדשנות באיכילוב ומנהל מערך העור. פרופ' שפרכר מתרחק מחשיפה ציבורית, אך התפרסם בתקופת הקורונה כאשר פיתח מודל לחיזוי התחלואה. עוד הוא משמש כסגן דיקן בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת״א, מכהן כחבר הנהלת איכילוב משנת 2016 והחל לעבוד באיכילוב בשנת 2008, זאת לאחר 12 שנים בבית החולים רמב״ם. גמזו ושפרכר יבצעו תהליך חפיפה סדור והחלפת המנכ״ל תתבצע עד סוף השנה.
על ועדת המכרזים של עיריית תל אביב היה לבחור מבין חמישה מועמדים. פרופ' שפרכר שסומן על ידי פרופ' גמזו כיורשו, נתמך על ידי בכירי עיריית תל אביב, אך זכה להתנגדות מטעם מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב. עד הבוקר בר סימן טוב הפעיל לחץ על חברים בוועדת המכרזים שלא לבחור בשפרכר.
לאחרונה שלח מכתב תמיכה עליו חתומים מנהלי מחלקות באיכילוב שמביעים תמיכה במועמדתו. בעבר גם התבטא פרופ' גמזו בשיחות סגורות כי בבית חולים גדול ומורכב כמו איכילוב יהיה קשה לניהול עבור אדם ש"הוצנח" מבחוץ.
במכתב הפרישה שלו, פרופ' גמזו התייחס להתנגדות של מנכ"ל משרד הבריאות למינוי: "אני לא 'סימנתי' את אלי שפרכר יותר משגבי (ברבש, המנכ"ל לשעבר) 'סימן' אותי כמחליפו. טיבם של מנהיגים 'להסתמן'; לבלוט מעל האחרים בשילוב תכונות שכאלו. בשנתיים האחרונות ראיתי זאת, במידה מסויימת אף וידאתי את תחושותיי המוקדמות. איכילוב זוכה היום למנהל המוכשר ביותר במערכת ואני אהיה לו לעזר ככל שיידרש ככל שיבחר".
עוד הוסיף גמזו: "שיתוף הפעולה תחת משרד הבריאות ובפרט מנכ״ל המשרד הוא מפתח להצלחת ביה״ח; מי כמוני יודע זאת כאחד שמילא את שני התפקידים. אנחנו זקוקים למשרד הבריאות ומנכ״לו ויחד עם ההנהלה ואתכם נעשה הכל כדי לשרת את המדינה, ובפרט את המטופלים ומשפחותיהם".
המועדפת של בר סימן טוב
אל מול שפרכר התמודדה ד"ר אורלי וינשטיין מהכללית, המועדפת על המנכ"ל בר סימן טוב, שהיה גם מי שמינה אותה בעבר לתפקיד בכיר במשרד הבריאות.
ד"ר אורלי וינשטיין היא סמנכ"לית וראש חטיבת בתי החולים של כללית ובתפקידה זה היא אחראית על ניהול 14 בתי החולים של הקופה. בתפקידה הקודם יסדה ועמדה בראש חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים במשרד הבריאות, שם הייתה אחראית על ניהול שמונת בתי החולים הממשלתיים הכללים ועוד 16 בתי חולים גריאטריים ופסיכיאטריים. היא נחשבת למנהלת נערצת בקרב אנשים שעבדו תחתיה ואחת הנשים הבכירות במערכת הבריאות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו