זינוק במספר הנדבקים והמתים מנגיף קדחת הנילוס במהלך סוף השבוע. בתקופה האחרונה אותרו בישראל 405 נדבקים בנגיף, 31 מתוכם מתו. מדובר בתוספת של כ־20 נפטרים ו־252 נדבקים בעשרת הימים האחרונים. כל הנפטרים ורוב הנדבקים הם מבוגרים בני יותר מ־60.
דיון בוועדת הבריאות בנושא התפרצות קדחת הנילוס המערבי | ערוץ הכנסת
התחלואה החריגה ממוקדת בעיקר באזור מרכז הארץ, וממוצע המאובחנים היומי נע בין 20 ל־30. מספר הנדבקים בנגיף בשנה האחרונה הוא הגבוה ביותר שאובחן בישראל מאז שנת 2000.
במערך "מודיעין בריאות" בשירותי בריאות הציבור של משרד הבריאות מציינים כי נראה שהעלייה בתחלואה השנה אינה קשורה לשינוי גנטי בנגיף קדחת הנילוס המערבי: "ניתוח גנומי של רצפי הנגיפים שבודדו בישראל ובעולם במשך השנים מראה כי הדגימות שעלו השנה בישראל שייכות לאותו ענף מקומי, ולא קיימת שונות מהותית בינן לבין הדגימות מהעבר. דגימות של יתושים נגועים, שנדגמו בישראל במשך השנים האחרונות, התגלו כקרובות מאוד לחלק מהרצפים שעלו השנה בישראל".
עוד ציינו במשרד הבריאות כי "התפרצות התחלואה החלה השנה מוקדם מהרגיל. כמו כן, היקף המקרים, ובפרט היקף האשפוזים המדווחים בחודש יוני, מסתמנים כגבוהים באופן משמעותי מהממוצע הרב־שנתי לחודש זה ולתקופה זו של השנה".
"כמו בשנים עברו"
במשרד הבריאות התייחסו לפרסום ב"ישראל היום" על מקרה ראשון שבו דווח על פגיעה בראייה באישה בת 30 בעקבות הידבקות בקדחת הנילוס, וציינו כי "לפי שעה, לא זוהו באופן מובהק מאפיינים קליניים חריגים של מופעי המחלה בקרב החולים השנה בהשוואה לעבר, לרבות תמותה וסימנים נוירולוגיים, אך הנושא עודנו בבחינה".
פרופ' מיכל חוברס, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בביה"ח מאיר בכפר סבא, מתריעה כי הטיפול נגד יתושים רק במקורות מים עומדים אינו מספיק וכי יש צורך שהרשויות ירססו יתושות בוגרות: "אנחנו באמצע התפרצות שהחלה מחוץ לעונה. בדרך כלל רואים מקרים ראשונים בסוף יולי-אוגוסט, והשנה זה קרה בתחילת יוני. בביה"ח מאיר, לדוגמה, שמצוי בלב אזור השרון, אובחנו בשלושת השבועות האחרונים 66 אנשים, מתוכם נפטרו שמונה ושלושה מונשמים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו