הרופא מאקוודור שהתעקש להישאר בארץ למרות המלחמה - זכה בפרס האיגוד הישראלי לנוירוכירורגיה

ד"ר מרקו זוריטה נבחר מבין עשרות מתמחי נוירוכירורגיה שהתמודדו על הפרס • למרות שהרשויות במדינתו עודדו אותו להתפנות משטחי האש לרופא הצעיר מבית החולים הדסה עין כרם היה ברור שהוא נשאר בישראל • "אני מאוד אוהב את ישראל ומרגיש מחובר אליה"

ד"ר מרקו זוריטה מבית החולים הדסה עין כרם. צילום: דוברות הדסה עין כרם

מתוך עשרות מתמחי נוירוכירורגיה מרחבי הארץ שהתמודדו על הפרס, עבודתו של ד"ר מרקו זוריטה מבית החולים הדסה עין כרם זכתה במקום הראשון. אחרי חודשים ארוכים של עבודה אינטנסיבית והצלת חיים בזמן המלחמה, קבלת הפרס הייתה מרגשת עוד יותר מבחינתו: "זה כבוד גדול עבורי ועבור בית החולים הדסה. אני שמח שהתעקשתי להישאר בישראל ולתרום לאורך התקופה המורכבת הזו״.

עם פרוץ המלחמה באוקטובר, ניתנה לד"ר מרקו זוריטה, רופא מתמחה במחלקת נוירוכירורגיה בבית החולים הדסה עין כרם, האופציה לחזור לארץ מולדתו אקוודור והרשויות במדינתו אף עודדו את האזרחים לעזוב את ישראל ולהתפנות במהירות משטחי האש. אך עבור הרופא הצעיר, המתמחה כבר בשנה השישית בהדסה עין כרם תחת פרופ' צבי ישראל מנהל המחלקה לנוירוכירורגיה, היה זה מובן מאליו שהוא נשאר בישראל, וממשיך לתרום מעצמו.

ביה"ח הדסה עין כרם, צילום: צילום: אורן בן חקון

"הפחד היה קיים, והחשש להמשיך לגור במדינה שחווה מלחמה, היה בהחלט נוכח", הוא מספר בעברית שוטפת. "באקוודור יש לא מעט בעיות אבל מלחמה זה לא משהו שהכרתי משם ולא חוויתי מעולם. מה שניצח זה תחושת האחריות שלי והחיבור לישראל ולהדסה בפרט. אני מאוד אוהב את ישראל ומרגיש מחובר אליה ולאנשים כאן בהדסה והלב שלי היה כאן, למען המטופלים שלנו. בדיוק בתחילת המלחמה קיבלתי תפקיד של מתמחה ראשי במחלקה לנוירוכירורגיה בהדסה, והרגשתי שזו האחריות שלי להמשיך ולעבוד דווקא בזמן החודשים הקשים שעוברים כאן על כולם, לתרום ולתת כמה שאפשר. ראיתי שהרבה מהמחלקה מגויסים למילואים והבנתי שזו שעה של התגייסות גם מצידי״.

משפחתו של ד"ר זוריטה עקבה מרחוק אחר המתרחש בישראל וניסתה לשכנע אותו לחזור הביתה מחשש לחייו, כאשר במקביל ממשלתו כאמור עודדה את אזרחיה לעלות על הטיסות הקרובות ביותר ולעזוב את ישראל.

"כבר בתחילת המלחמה ניתנה לי את האפשרות לחזור לאקוודור בגלל המצב הביטחוני והיה לא מעט לחץ שאצא בשל הסכנה גם בחודשים שאחר כך. אני ועוד רופאים רבים מחו"ל שעובדים בבית החולים הדסה ידענו שזו לא אופציה עבורנו ואנחנו כאן כדי להישאר. זה לא קל, פחדנו כמו כולם וחווינו את חוסר הוודאות אבל אנחנו צוות מאוחד וקרוב ודאגו לנו פה, והיה לי ברור שאני נשאר לבצע את העבודה שלי, ולעזור למדינה שנותנת עבורי לא פחות".

לקח חלק במאמץ המלחמתי כשטיפל בחיילים פצועים שהגיעו משטחי הלחימה. פינוי החיילים הפצועים., צילום: ללא

במשך חודשי המלחמה, ד"ר זוריטה המשיך לעבוד עם הצוות ולהציל חיים במחלקת נוירוכירורגיה בבית החולים הדסה עין כרם ואף לקח חלק מהמאמץ המלחמתי כשניתח מספר חיילים פצועים שהגיעו משטחי הלחימה: "בגלל המלחמה, העבודה במחלקה אינטנסיבית יותר אבל אני עושה את זה בשמחה. אני אוהב את המדינה ובהדסה זה כמו משפחה ונשארים ביחד בכל אתגר, עד הסוף. זוהי זכות בשבילי להיות חלק מצוות כל כך מקצועי ולטפל גם בפצועי המלחמה".

השבוע, במסגרת הכנס השנתי של האיגוד הישראלי לנוירוכירורגיה, זכה ד"ר מרקו בפרס עבודת המחקר הקליני המצטיינת אותה ביצע עם קולגות מאירופה ותחת הנחייתו של פרופ׳ חוסה כהן מהדסה, בנושא מפרצות מדממות במוח ובהצגת שיטה חדשנית להתמודדות איתן על ידי מתמר זרימה וטיפול תרופתי בודד. מתוך עשרות מתמחים מכל בתי החולים מרחבי הארץ, זכה ד"ר זוריטה בפרס כאשר עבודתו דורגה במקום הראשון מבין כלל העבודות. ד"ר זוריטה סיפר בהתרגשות על זכייתו: "זו גאווה גדולה עבורי, עבור המחלקה שלי ועבור בית החולים הדסה לזכות בפרס מכובד שכזה, אני מאוד שמח על כך".

זכה מבין עשרות רופאים מתמחים שהתמודדו על הפרס. מתמחים בבית חולים. אילוסטרציה, צילום: אורן בן חקון

עוד הוסיף "במיוחד בתקופה קשה ומורכבת כמו זו שמדינת ישראל נמצאת במלחמה והעבודה בבית החולים אינטנסיבית יותר, לקבל זריקת עידוד זה מחמם את הלב ונותן תחושה טובה. לאחר הזכייה, קיבלתי איחולים רבים מהמשפחה והחברים שבדרום אמריקה ומקולגות בבית החולים שפרגנו מאוד. הודתי לפרופ׳ חוסה כהן שמלווה ומדריך אותי ועזר לי להגיע לרגע המרגש הזה ולקבלת הפרס. אני ושאר הרופאים במחלקה הנוירוכירורגית בהדסה עין כרם נמשיך לתת את הטיפול הכי טוב לחולים שלנו וכולי תקווה שהמלחמה תגמר ושמדינת ישראל תדע ימים טובים יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר