"המרכז הרפואי שערי צדק" בירושלים החליט להקפיא, עד להודעה חדשה, כנס בנושא סוכרת נעורים שאמור היה להתקיים בבית החולים, לאחר שנודע להנהלה, כי האירוע אמור להיות בהפרדה בין גברים לנשים.
בהזמנה לכנס, שפורסמה, צוין כי בכנס יתקיימו "מעגלי שיח" נפרדים - לנשים ונערות בהנחיית רופאות ונשות מקצוע, ולגברים בהנחיית רופאים ורבנים. בנוסף צוין בהזמנה כי "ההפרדה בין נשים וגברים (היא) בכניסה ובישיבה באודיטוריום".
לאחר פרסום ההזמנה לכנס מיהרו ב"שערי צדק" להבהיר כי "מדובר בכנס חיצוני של'שערי צדק' לא היה חלק בתכניו. הבוקר נחשפנו לראשונה לפרסום ואנו מקפיאים את קיומו בשלב זה עד לבירור מלא של הפרטים". בית החולים הוא ציבורי ומשכך נתמך על ידי המדינה, שאינה מתירה הפרדה בין גברים לנשים, על פי חוק.
מאז שנת 2010 הוגשו עתירות רבות לבג"ץ ותביעות אזרחיות נגד גופים וחברות, בטענה להפרת החוק ולפגיעה בערך השוויון, שנגזר מחוק יסוד כבוד האדם וחירותו. בית המשפט אסר בין היתר הפרדה ברחוב במאה שערים, הפרדה בתחבורה ציבורית, שלטי צניעות בבית שמש והושבה במטוסי אל-על, על פי מגדר. בשנה האחרונה ניסו המפלגות הדתיות והחרדיות לעגן בחוק את ההפרדה המגדרית בין נשים לגברים, כך שהפרדה שכזו לא תיחשב לאפליה, בעיקר עבור אירועים למגזר החרדי.
יוזכר, כי לפני פחות מחודש בוטלה השתתפות רופאים והוסרו חסויות של הדסה ושל הכללית מכנס אחר בנושא רפואת נשים שאמור היה להתקיים לקהל גברי בלבד ובהנחיית רופאים גברים בלבד.
מנוגד לאתיקה הרפואית
בהסתדרות הרפואית ציינו אז כי "הדבר מנוגד לחלוטין גם לנייר העמדה של לשכת האתיקה של ההסתדרות הרפואית שפורסם כבר לפני למעלה מעשור על רקע מקרים דומים מהעבר".
בנייר העמדה נקבע בין היתר כי "הדרת נשים הנה תופעה פסולה העומדת בניגוד לערך השוויון ולערכי הדמוקרטיה ופוגעת לפיכך בכבוד האדם". עוד נקבע כי הרופא לא ישתתף בכל אירוע רפואי או מדעי בו מתקיימת הדרת נשים, בין שהן מטופלות ובין שהן רופאות".
בעקבות המקרה הקודם ביקש יו"ר ההסתדרות הרפואית פרופ' ציון חגי מכל הגורמים הנוגעים בדבר לוודא בעתיד כי לא יהיה כל שיתוף פעולה, ובוודאי שלא מתן חסויות, לאירועים שמבקשים להדיר נשות מקצוע במערכת הבריאות.