ארגוני נשים מובילים בישראל שלחו היום (ראשון) מכתב חריף לוועדת החינוך בעקבות אישור הצעת החוק, שנחשפה ב"ישראל היום", המאפשרת הפרדה מגדרית בתארים מתקדמים במוסדות להשכלה גבוהה. הצעת החוק, שאושרה בוועדת השרים לחקיקה ביוזמת ח"כ לימור סון הר-מלך, מבקשת להרחיב את ההפרדה המגדרית הקיימת כיום בתואר ראשון גם לתארים מתקדמים.
במכתב, שנחתם על ידי תנועות הנשים בונות אלטרנטיבה, שדולת הנשים, ויצו וארגונים נוספים, מזהירות הפעילות מפני ההשלכות החברתיות והכלכליות של המהלך. לטענתן, החוק עלול לפגוע בהישגים רבים שהושגו בתחום השוויון המגדרי.
נרמול תפיסות מסוכנות
"החוק מנרמל תפיסות מסוכנות לפיהן נשים הן אובייקטים מיניים", נכתב במכתב. הארגונים מדגישים כי בעוד מרצות יודרו מללמד גברים, מרצים גברים ימשיכו ללמד נשים - מצב שיפגע במעמדן המקצועי של נשות אקדמיה. הם מציינים כי כבר כיום שיעור הנשים בסגל הבכיר באוניברסיטאות עומד על 17% בלבד, ובמכללות על 15%.
הצעת החוק אושרה חרף התנגדותה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, שקבעה כי "אין מקום לערוך שינוי בדין הקיים". יצוין כי בג"ץ אסר בעבר על הרחבת ההפרדה לתארים מתקדמים ועל הדרת מרצות ממסלולים לגברים.
מנגד, ח"כ סון הר-מלך טוענת כי החוק יתרום לשוויון תעסוקתי ולקידום אוכלוסיות מוחלשות. "המודל עבד בתואר ראשון וחיזק נשים חרדיות שיכלו לצאת לאקדמיה ולהשתלב בשוק התעסוקה עם שכר הולם", אמרה.
ארגוני הנשים מצביעים על נתונים המעידים על כישלון המודל הקיים: לפי דוח מבקר המדינה, 50% מהסטודנטים החרדים נושרים מהלימודים, ורק רבע מהגברים החרדים ממשיכים לתארים מתקדמים. זאת למרות השקעה ציבורית של כ-1.7 מיליארד שקלים בעשור האחרון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו