הכנסת אימצה את ההגדרה לאנטישמיות של הברית הבינ"ל לזכרון השואה

בכך מצטרפת ישראל ללמעלה מאלף ממשלות, פרלמנטים, גופים וארגונים ברחבי העולם שכבר אימצו את ההגדרה • ח"כ האוזר, יוזם ההצעה: "זהו צעד חשוב במלחמה באנטישמיות"

מפגינים נגד אנטישמיות בברלין  , רויטרס
מפגינים נגד אנטישמיות בברלין , צילום: רויטרס

במהלך הלילה (בין רביעי לחמישי) אישרה הכנסת את הצעתו של ח״כ צבי האוזר לאמץ את הגדרת העבודה של IHRA (הברית הבינלאומית לזיכרון השואה) לאנטישמיות. בכך, מצטרפת הכנסת ללמעלה מאלף ממשלות, פרלמנטים, גופים וארגונים ברחבי העולם שכבר אימצו את ההגדרה.

ההצעה עברה ברוב של 33 תומכים (מהקואליציה ומהאופוזיציה) נגד חמישה מתנגדים ביניהם חברי הכנסת של הרשימה המשותפת.

הגדרת העבודה של IHRA מתאימה את הגדרת המונח האנטישמיות לעת המודרנית וקובעת כי גם אנטי-ישראליות היא חלק מתופעת האנטישמיות.

ח"כ צבי האוזר,

חה"כ האוזר: "לאחר שבדקתי, חקרתי ודרשתי עלה כי הפרלמנט הישראלי טרם אימץ את הגדרת IHRA לאנטישמיות על מכלול ההתנהגויות והרעיונות הכלולים בה, ביניהם "יישום סטנדרטים כפולים" כלפי מדינת ישראל). משכך, פעלתי להעלות החלטה בנושא על סדר יומה של הכנסת. אני גאה ונרגש שהכנסת אישרה את הצעתי ובכך הצטרפה ללמעלה מאלף פרלמנטים ארגונים ממשלות מועצות מקומיות שאימצו הגדרה זו והדוגמאות לאנטישמיות המודרנית לרבות התנגדות לזכות ההגדרה העצמית של העם היהודי. זהו צעד חשוב במלחמה באנטישמיות".

 

נוסח ההגדרה כפי שאושר: “אנטישמיות היא תפיסה מסוימת של יהודים, שיכולה לבוא לידי ביטוי כשנאה כלפי יהודים. ביטויים מילוליים וגופניים של אנטישמיות מכוונים כלפי יחידים, יהודים או לא-יהודים, ו/או נגד רכושם, נגד מוסדות של קהילה יהודית ואתרים דתיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר